23.11.2024 05:41
Zobacz temat
 Drukuj temat
Administracja jak balon!!!!!
Witam. Czy kto¶ mi wyt³umaczy do czego jest potrzebna ta armia ludzi w administracji, któr± my zmianowe robole musimy utrzymywaæ? Dlaczego brakuje ludzi na produkcji, a przyjmowani s± kolejni "specjali¶ci"? Czy nasi zwi±zkowcy to widz±? Zapraszam do rozmowy i pozdrawiam zarz±d "naszego" zwi±zku.

bosman
Forum Nasze Forum jest przeznaczone na propozycje co do zawarto¶ci Forum. Topik przenoszê do forum Nasze Zak³ady
ISTE TERRARUM MIHI PRAETER OMNES ANGULUS RIDET

Marek-ZZPRC
nasi zwiazkowcy to widza ale niewiele moga zrobic.
staramy sie motywowac zarzad do uzupelniania obsady na produkcji i powoli uzupelniaja. a tzw administracja bedzie rosla zawsze jesli dyrektorzy i kierownicy beda czuli potrzebe posiadania "dworu". moze kiedys ekonomia wezmie jednak góre.
moze pepe masz jakis pomys³ ?

www.zzprc.pulawy.pl
Zwi±zkowcy to widz± i wiedzieli, bo to jest pok³osie restrukturyzacji p. by³ego prezesa, która tak popierali. Mam wra¿enie,¿e wtedy nawet nie próbowali zrozumieæ z czym wi±¿± sie te zmiany, po prostu w ciemno popierali, a teraz p³acz±. Poza tym maj± swego pana Wiejaka i mieli p. Tkaczyka, który tak bardzo popiera³ prezesa, ¿e a¿ zrezygnowa³ z rady, a przecie¿ to za³oga da³a mu mandat, ta administracji po czê¶ci te¿. Dalej o ni± zabiega patrz koalicja i rekomendacja dla p. Kozaka. MrMargol albo jeste¶ ob³udnym hipokryt±, albo cwaniaczkiem, albo niezorientowanym facetem, który zawsze mówi pod swoja publikê.

Marek-ZZPRC
atom powiedz nam kim ty jestes.
dla mnie frustratem który ma ¿al do ¶wiata o CO¶.
o co?
pochwal sie

www.zzprc.pulawy.pl
Typowa odzywka MrMargola, gdy brak argumentów. Nazwiska nie podam. chcê jeszcze popracowaæ. Do frustracji mi jeszcze daleko, ale ¼le reaguje na k³amstwo, ob³udê i hipokryzjê. MrMargol, przecie¿ napisa³em prawdê, tego siê nie wyprzesz. ¯yczê zdrowia i pogody ducha, mo¿e siê przyda. I nie obra¿aj wszystkich na forum, bo nied³ugo nie bêdziesz mia³ z kim dyskutowaæ. Jeszcze jedno, ile nowych osób przyjêto do administracji, bo o ile wiem stan zatrudnienia za³ogi nie zwiêkszy³ siê, albo niewiele.

dziadek
ja proponujê albo uruchomiæ co najmniej drug± zmianê w spedycji na bramie piêæ, albo zacz±æ p³aciæ pracownikom WBO za wykonywanie przez nich zadañ pracowników spedycji. przypominam, ¿e oni maj± stanowiska specjalistów i starszych specjalistów, czyli o kilka grup wy¿ej. wniosek z tego taki, ¿e rozbudowuje siê administracjê, ale nie po to, ¿eby obs³ugiwa³a klientów.
Edytowane przez dziadek dnia 09.09.2007 19:36

Moim zdaniem trzeba zacz±æ zadawaæ pytania zarz±dowi na ten temat na oficjalnych spotkaniach i publikowaæ odpowiedzi przez radiowêze³!!! Przyznasz MrMargol ¿e tego brakuje. I dlatego wydaje siê mi ¿e zwi±zek tego nie widzi lub to akceptuje.

Jest to niestety teoria robaczków Taylora... Urzêdnik produkuje przede wszystkim kolejnego urzêdnika...B)

Widzê ¿e ze strony kolegów "zwi±zkowców" cisza- wiêc problem nie istnieje!! A mo¿e po prostu nie chc± ruszaæ swoich?

dziadek
powyje¿d¿ali, a ci co zostali to s± strasznie zajêci...[no][upset]

Problem jest i bêdzie skutecznie blokowany przez niektóre ZZ

Czy¿by nam zwyk³ym robolom pozosta³o siedzieæ cicho i cieszyæ siê ¿e mo¿emy p³aciæ sk³adki? Koledzy "zwi±zkowcy" jak to jest?

dziadek
pepe jak chcesz to sied¼ cicho. ja bêdê mówi³ o tym co boli tych, z którymi rozmawiam. a powiniene¶ mówiæ g³o¶no...[uhoh]

Nie bêdê milcza³! Denerwuje mnie tylko postawa "naszych zwi±zkowców", którzy nie zni¿aj± siê do rozmowy na forum. Pewnie zostali stworzeni do wy¿szych celów.

Widzê ¿e nikogo nie interesuje temat. Trochê jestem zdziwiony, wydawa³o mi siê ¿e uczestnicy forum widz± problemy zmianowych. No có¿ zabiera siê ze zmian ¶lusarzy dy¿urnych, tylko czekaæ a¿ to samo spotka elektryków. Wszystko w imiê oszczêdno¶ci! Tylko dlaczego oszczêdno¶ci szuka siê na dole a nie widzi siê biurowców pêkaj±cych w szwach!

Braki w administracji? Wybacz ale trudno mi w to uwierzyæ. Mo¿e czego¶ nie rozumiem. Skoro w ramach oszczêdno¶ci rozszerza siê zakres obowi±zków pracownikom "na dole", to dlaczego nie mo¿na w biurach? Byæ mo¿e nie jestem w temacie ale piszê o tym co widzê. Ludzi zwi±zanych bezpo¶rednio z produkcj± lub utrzymaniem ruchu jest coraz mniej, a w biurach jako¶ tego trendu nie widaæ. Namno¿y³o nam siê kierowników, zastêpców, st specjalistów itp i tam nie szuka siê oszczêdno¶ci!

Koledzy zwi±zkowcy dok³ada siê obowi±zków ¶lusarzom dy¿urnym i nie widz± Oni z tego tytu³u z³otówki! Co Wy na to?

Marek-ZZPRC
racja. tylko dlaczego mamy byæ znowu g³upi po szkodzie.
zapewniam cie ze nasi top management doskonale znaj± sprawê ale maja to w *kwiatek*. wa¿niejsze s± ¶liczne asystentki i specjalistki barystki które piêknie pozdrawiam.
przepraszam je¶li kogo¶ urazi³em ale ju¿ mnie ta g³upota wpienia.

www.zzprc.pulawy.pl
a powiedzcie czy to prawda ¿e jakis czas temu jeden z wysokich kierowników zosta³ przy³apany na figlach z sekretark± w pracy
i polecial ze stanowiska

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.37 39,904,817 unikalnych wizyt