|
Co z BP?
|
|
Dodany dnia 15.02.2008 15:41
|
Go??

|
Wiesz Vhoit - jak trzeba byo si zapisa i prawie wszyscy si od nas zapisali, eby zwizek rs w si to nam sodzili. Jak trzeba byo oddawa gosy na Wiejaka i na Tkaczyka to nam sodzili. Jak trzeba byo w ostatnich wyborach poprze kandydata MZZZAP bo wiadomo byo, e Tkaczyk nie przejdzie to nam sodzili. Teraz nas olewaj. argumentacja, e to jest ochrona i na miecie nigdzie tak nie zarabia jak u nas jest godna poaowania bo, jak piszesz sam, aparatowy, sterowniczy czy czsto nawet kierownik na miecie tyle nie zarabia co u nas zarabiaj. Jak to jest, e wartownik, ktry ma bro (co samo w sobie wymaga ogromnej odpowiedzialnoci) musi pozdawa egzaminy nie tylko wewntrzne, ale rwnie pastwowe i jest na tej samej grupie co drwal? Jak to jest, e nie mona byo zajmowa si podniesieniem grup w stray (bo s waniejsze sprawy), a na wadze mona byo to zrobi bez szemrania? Moe trzeba si przyjrze kto tam zacz pracowa niedugo przed podniesieniem grup? Przecie to jest przegicie na maksa. a teraz si mwi, e przewodniczcy zasuguje na stawk kierownicz... A dlaczego nie aparatowego? Przecie nie musi doglda niebezpiecznych instalacji? Od dwch lat lec sobie z nami w kulki i miej si nam w twarz. Moe nadszed czas na zmiany? JA w kadym razie ju im nie ufam, nie wierz, e walcz o moje prawa, wrcz przeciwnie - realnie dopuszczali moliwo sprzeday. I mwi, e walcz o niepodzielno zakadw... |
| |
|
|
| dziadek |
Dodany dnia 15.02.2008 16:31
|
Domownik

Data rejestracji: 16.04.06
|
jak dopuszcz do sprzeday to ju chyba nawet najzagorzalsi fani pana Sawka i reszty zobacz jaki ci panowie maj honor. ja na razie widz to po ich obiecankach i totalnym olaniu swoich wasnych obietnic. dla mnie to jest brak honoru - przykra prawda. tylko mnie zastanawia jaki maj w tym ukryty cel? bo jestem przekonany, e maj... |
| |
|
|
| Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 15.02.2008 16:47
|

Administrator

Data rejestracji: 10.03.06
|
rozumiem ze oczekujecie podniesienie grup w taryfikatorze i zwikszenia wynagrodze. jest to temat zwizany ze zmian jaka jest a raczej za chwil bdzie przygotowywana dla caej firmy. zdefiniujcie jak waszym zdaniem wasze stanowiska powinny by w nim umieszczone. ja dopilnuj ebycie wzili udzia w tym fragmencie pracy kiedy o was bdzie mowa. na dzi nic wicej w tej sprawie sie nie dzieje.
dodam ze nikt nigdy nie mwi o sprzeday jak to nazwalicie. mowa bya o likwidacji stray przemysowej. gdyby to miao sie sta to warunek by jeden. wszyscy zostaj w ZAP. i doskonale wiecie ze to prawda. ostatecznej zarzd sie z tego wycofa i dzi ju nie ma tego tematu. |
| |
|
|
| dziadek |
Dodany dnia 15.02.2008 19:16
|
Domownik

|
zdefiniujcie jak waszym zdaniem wasze stanowiska powinny by w nim umieszczone.
to ju dawno zostao zdefiniowane przez nas i dobrze o tym wiesz.
dodam ze nikt nigdy nie mwi o sprzeday jak to nazwalicie. mowa bya o likwidacji stray przemysowej.
bya mowa o sprzeday, niemniej niczym si to nie rni od likwidacji, jeli pracownicy zostaliby na lodzie. i nie chodzi o sowo, tylko o to, e bya dopuszczona przez Was moliwo zlikwidowania tego. a to ju jest podzia firmy przeciwko ktremu podobno nadstawialicie bohatersko pier zwizkow.
a co z podniesieniem grup na wadze? przecie nie pracowalicie nad podnoszeniem grup w tabelce adnej grupie zawodowej? uzasadnienie z tego co wiem to rozszerzony zakres obowizkw w zwizku z obsug systemu SIST. u nas jest i SIST i ACCARD? nie mamy szerzej? nie musielimy si uczy?
wiem jedno: od blisko dwch lat mydlicie oczy. gdzie Wasz honor, ju nie tylko zwizkowy? |
| |
|
|
|
Dodany dnia 15.02.2008 20:13
|
Go??

|
czyby na wadze pracowa ktos bliski sercu wodza? |
| |
|
|
| dziadek |
Dodany dnia 19.02.2008 16:15
|
Domownik

|
nie inaczej |
| |
|
|
| dziadek |
Dodany dnia 28.03.2008 03:03
|
Domownik

|
szanowny zarzd ZZPRC ma nas w *kwiatek*, jeszcze tego nie zauwaye? wiadcz o tym chociaby wielokrotne obietnice weryfikacji grup w WBO i olewanie tego tematu. powiem to wyranie - wtedy, gdy (podobno) zwizki nie zajmoway si zmian stanowisk w taryfikatorze i jednoczenie podnoszeniem grup, zostay zmienione stanowiska na wadze samochodowej z wagowy na referent i (o ile pamitam) z docelowej 5 na 8 grup. to wiadczy o tym, jak zwizki szanuj swoich czonkw. ja si mog zaoy, jeli jest w ogle o tym mowa, e zwizki ju to przyklepay. daj *kwiatek* i tyle.
Edytowane przez bosman dnia 28.03.2008 13:57 |
| |
|
|
| dziadek |
Dodany dnia 31.03.2008 11:03
|
Domownik

|
Pilot - niejednokrotnie przekonaem si (i Ty pewnie te), e Zarzd ZZPRC ma such wybirczy - sysz to, co chc. dostae jakkolwiek informacj na tym forum na temat podniesienia grup na wadze? adnej, a pyta byo sporo. pluniesz w twarz, a powiedz, e deszcz pada... aosne do blu... 
jak to wyglda na tle dziaa ZZPRC na rzecz Kolzapu? na pocztku chc wyranie podkreli, e rozumiem pracownikw Kolzapu - wykonuj cik robot i wcale nie najlepiej opacan. kolega Ryszard w wywiadzie dla PTK wypowiedzia si: "pracownicy spki Kolzap zasuguj na lepsze traktowanie, na wysze pace..." nie twierdz, e nie. natomiast na co zasuguj pracownicy WBO? wedug obietnic Zarzdu ZZPRC na sporo, wedug ich dziaa - na g... nic i mimo, e s pracownikami ZA, a nie spki...
edit: a tak w ogle to radzibym zastanowi si wszystkim pracownikom Centrum Wsparcia po co to ta jednostka zostaa tak wyranie wydzielona ze struktury ZA. nie zastanawialicie si nad tym, kiedy przyjdzie Wasza kolej?
Edytowane przez dziadek dnia 31.03.2008 11:40 |
| |
|
|
| Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 02.04.2008 08:23
|

Administrator

|
a ja was zapytam:
kto z was tzn z BP by na walnym zebraniu i przekaza temat delegatom? |
| |
|
|
| dziadek |
Dodany dnia 02.04.2008 16:36
|
Domownik

|
nie chrza MrMargol, bo dajesz do zrozumienia wszystkim czonkom zwizku, e ewentualne potrzeby czy uwagi na jakikolwiek temat mona przekaza tylko na walnym. nie przesadzasz przypadkiem? nie pomylie si z powoaniem? bo z tego co powszechnie wiadomo to bardziej nadawaby si na konsultanta on-line... od czego Ty jeste w tym biurze? inni te? moe jeszcze powiesz, e od okoo dwch lat nikt od nas nie pojawia si w biurze u osb (podobno) kompetentnych i nie mwi co nas boli? nie wyskakuj teraz z walnym, bo to jest po prostu niepowane i dziecinne... |
| |
|
|
|
Dodany dnia 02.04.2008 19:28
|
Go??

|
popieram dziadka delegaci was oddelegowali do reprezentowania pracownikw przed pracodawc,wiec nie rozumiem po co wam poparcie delegatw w tej sprawie,a czy o zmian zaszeregowania wagowego te pytaliscie na walnym? |
| |
|
|
| Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 04.04.2008 09:11
|

Administrator

|
zaczynacie przegina
temat sprzeday czy przeksztacenia w spk stray przemysowej by poruszany prawie 2 lata temu oraz wyjaniany na tej stronie i nie tylko. dzi nikt nie ma zamiaru nic majstrowa w waszej dziace.
tylko ile razy ja mam to pisa
co tydzie kiedy kto sie ocknie i bdzie usilnie chcia znowu komu co zamiesza?
na temat podwyek to co ja mam wam powiedzie. moe tylko maa statystyka
dzi rednio wartownik konwojent ma stawk 1691 + 850 = 2541.
wiem ze mao. Kilku twierdzi ze bardzo mao ale rozmawiaem tez z wieloma ktrzy twierdz e to przyzwoite pienidze ze ich prac. Nie mnie ocenia
tylko co z tym zrobi. mwilimy wam wielokrotnie ze sprawa nie jest atwa i moliwa tylko przy nowej wycenie stanowiska. oczywicie macie prawo sie czepia zmiany ma wadze ale tam byo atwiej bo tylko kilka osb a i kierownictwo tego dziau popierao cay pomys. spodziewam sie ze i w BP cz pracownikw zmieni stanowisko na wyej wycenione.
tyle na dzi
i apeluje o zachowanie poziomu dyskusji bo momentami ponosz was niezdrowe emocje. |
| |
|
|
| dziadek |
Dodany dnia 04.04.2008 14:24
|
Domownik

|
oczywicie macie prawo sie czepia zmiany ma wadze ale tam byo atwiej bo tylko kilka osb a i kierownictwo tego dziau popierao cay pomys.
i czepia si bdziemy, bo oficjalnie mwilicie, e adnych zmian w taryfikatorze nie rozpatrujecie. MrMargol - doskonale wiesz o czym tu mwimy - kamstwo z Waszej strony i wszyscy to widz oprcz Was.
rozmawiaem tez z wieloma ktrzy twierdz e to przyzwoite pienidze ze ich prac.   
spodziewam sie ze i w BP cz pracownikw zmieni stanowisko na wyej wycenione.
cz??? a dlaczego cz, a nie wszyscy?
a i kierownictwo tego dziau popierao cay pomys.
u nas pewnie kierownictwo popiera obnienie grup? dziecinne to byo z Twojej strony.
i apeluje o zachowanie poziomu dyskusji bo momentami ponosz was niezdrowe emocje.
niezdrowo to Ty si zachowujesz unikajc odpowiedzi na zadawane pytania. tyle tylko, e niektre s dla Was bardzo niewygodne, jak widz...
powiem Ci tyle - ludzie w WBO miej si z Was, a wiesz dlaczego? pomys o przeksztacaniu stanowisk wartownik i starszy wartownik, ktre s jasno okrelone w ustawie o ochronie osb i mienia, na referentw i starszych referentw, a take dowdcw na specjalistw jest po prostu mieszny i niedorzeczny. wiadczy o Waszej totalnej ignorancji i totalnym lekcewaeniu ludzi i tematu. to jest przeginanie i olewanie czonkw swojego zwizku. wic nie wyskakuj mi tutaj, e my przeginamy i niezdrowo si zachowujemy. MrMargol - mylenie nie boli..., z niektrymi, widz, jest odwrotnie...
Edytowane przez dziadek dnia 04.04.2008 14:38 |
| |
|