Co z BP?
|
|
Dodany dnia 15.02.2008 15:41
|
Go??
|
Wiesz Vhoit - jak trzeba by³o siê zapisaæ i prawie wszyscy siê od nas zapisali, ¿eby zwi±zek rós³ w si³ê to nam s³odzili. Jak trzeba by³o oddawaæ g³osy na Wiejaka i na Tkaczyka to nam s³odzili. Jak trzeba by³o w ostatnich wyborach poprzeæ kandydata MZZZAP bo wiadomo by³o, ¿e Tkaczyk nie przejdzie to nam s³odzili. Teraz nas olewaj±. argumentacja, ¿e to jest ochrona i na mie¶cie nigdzie tak nie zarabia jak u nas jest godna po¿a³owania bo, jak piszesz sam, aparatowy, sterowniczy czy czêsto nawet kierownik na mie¶cie tyle nie zarabia co u nas zarabiaj±. Jak to jest, ¿e wartownik, który ma broñ (co samo w sobie wymaga ogromnej odpowiedzialno¶ci) musi pozdawaæ egzaminy nie tylko wewnêtrzne, ale równie¿ pañstwowe i jest na tej samej grupie co drwal? Jak to jest, ¿e nie mo¿na by³o zajmowaæ siê podniesieniem grup w stra¿y (bo s± wa¿niejsze sprawy), a na wadze mo¿na by³o to zrobiæ bez szemrania? Mo¿e trzeba siê przyjrzeæ kto tam zacz±³ pracowaæ nied³ugo przed podniesieniem grup? Przecie¿ to jest przegiêcie na maksa. a teraz siê mówi, ¿e przewodnicz±cy zas³uguje na stawkê kierownicz±... A dlaczego nie aparatowego? Przecie¿ nie musi dogl±daæ niebezpiecznych instalacji? Od dwóch lat lec± sobie z nami w kulki i ¶miej± siê nam w twarz. Mo¿e nadszed³ czas na zmiany? JA w ka¿dym razie ju¿ im nie ufam, nie wierzê, ¿e walcz± o moje prawa, wrêcz przeciwnie - realnie dopuszczali mo¿liwo¶æ sprzeda¿y. I mówi±, ¿e walcz± o niepodzielno¶æ zak³adów... |
|
|
|
dziadek |
Dodany dnia 15.02.2008 16:31
|
Domownik
Data rejestracji: 16.04.06
|
jak dopuszcz± do sprzeda¿y to ju¿ chyba nawet najzagorzalsi fani pana S³awka i reszty zobacz± jaki ci panowie maj± honor. ja na razie widzê to po ich obiecankach i totalnym olaniu swoich w³asnych obietnic. dla mnie to jest brak honoru - przykra prawda. tylko mnie zastanawia jaki maj± w tym ukryty cel? bo jestem przekonany, ¿e maj±... |
|
|
|
Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 15.02.2008 16:47
|
Starszy Skryba
Data rejestracji: 10.03.06
|
rozumiem ze oczekujecie podniesienie grup w taryfikatorze i zwiêkszenia wynagrodzeñ. jest to temat zwi±zany ze zmian± jaka jest a raczej za chwilê bêdzie przygotowywana dla ca³ej firmy. zdefiniujcie jak waszym zdaniem wasze stanowiska powinny byæ w nim umieszczone. ja dopilnujê ¿eby¶cie wziêli udzia³ w tym fragmencie pracy kiedy o was bêdzie mowa. na dzi¶ nic wiêcej w tej sprawie sie nie dzieje.
dodam ze nikt nigdy nie mówi³ o sprzeda¿y jak to nazwali¶cie. mowa by³a o likwidacji stra¿y przemys³owej. gdyby to mia³o sie staæ to warunek by³ jeden. wszyscy zostaj± w ZAP. i doskonale wiecie ze to prawda. ostatecznej zarz±d sie z tego wycofa³ i dzi¶ ju¿ nie ma tego tematu. |
|
|
|
dziadek |
Dodany dnia 15.02.2008 19:16
|
Domownik
|
zdefiniujcie jak waszym zdaniem wasze stanowiska powinny byæ w nim umieszczone.
to ju¿ dawno zosta³o zdefiniowane przez nas i dobrze o tym wiesz.
dodam ze nikt nigdy nie mówi³ o sprzeda¿y jak to nazwali¶cie. mowa by³a o likwidacji stra¿y przemys³owej.
by³a mowa o sprzeda¿y, niemniej niczym siê to nie ró¿ni od likwidacji, je¶li pracownicy zostaliby na lodzie. i nie chodzi o s³owo, tylko o to, ¿e by³a dopuszczona przez Was mo¿liwo¶æ zlikwidowania tego. a to ju¿ jest podzia³ firmy przeciwko któremu podobno nadstawiali¶cie bohatersko pier¶ zwi±zkow±.
a co z podniesieniem grup na wadze? przecie¿ nie pracowali¶cie nad podnoszeniem grup w tabelce ¿adnej grupie zawodowej? uzasadnienie z tego co wiem to rozszerzony zakres obowi±zków w zwi±zku z obs³ug± systemu SIST. u nas jest i SIST i ACCARD? nie mamy szerzej? nie musieli¶my siê uczyæ?
wiem jedno: od blisko dwóch lat mydlicie oczy. gdzie Wasz honor, ju¿ nie tylko zwi±zkowy? |
|
|
|
|
Dodany dnia 15.02.2008 20:13
|
Go??
|
czy¿by na wadze pracowa³ ktos bliski sercu wodza? |
|
|
|
dziadek |
Dodany dnia 19.02.2008 16:15
|
Domownik
|
nie inaczej |
|
|
|
dziadek |
Dodany dnia 28.03.2008 03:03
|
Domownik
|
szanowny zarz±d ZZPRC ma nas w *kwiatek*, jeszcze tego nie zauwa¿y³e¶? ¶wiadcz± o tym chocia¿by wielokrotne obietnice weryfikacji grup w WBO i olewanie tego tematu. powiem to wyra¼nie - wtedy, gdy (podobno) zwi±zki nie zajmowa³y siê zmian± stanowisk w taryfikatorze i jednocze¶nie podnoszeniem grup, zosta³y zmienione stanowiska na wadze samochodowej z wagowy na referent i (o ile pamiêtam) z docelowej 5 na 8 grupê. to ¶wiadczy o tym, jak zwi±zki szanuj± swoich cz³onków. ja siê mogê za³o¿yæ, je¶li jest w ogóle o tym mowa, ¿e zwi±zki ju¿ to przyklepa³y. daj± *kwiatek* i tyle.
Edytowane przez bosman dnia 28.03.2008 13:57 |
|
|
|
dziadek |
Dodany dnia 31.03.2008 11:03
|
Domownik
|
Pilot - niejednokrotnie przekona³em siê (i Ty pewnie te¿), ¿e Zarz±d ZZPRC ma s³uch wybiórczy - s³ysz± to, co chc±. dosta³e¶ jak±kolwiek informacjê na tym forum na temat podniesienia grup na wadze? ¿adnej, a pytañ by³o sporo. pluniesz w twarz, a powiedz±, ¿e deszcz pada... ¿a³osne do bólu...
jak to wygl±da na tle dzia³añ ZZPRC na rzecz Kolzapu? na pocz±tku chcê wyra¼nie podkre¶liæ, ¿e rozumiem pracowników Kolzapu - wykonuj± ciê¿k± robotê i wcale nie najlepiej op³acan±. kolega Ryszard w wywiadzie dla PTK wypowiedzia³ siê: "pracownicy spó³ki Kolzap zas³uguj± na lepsze traktowanie, na wy¿sze p³ace..." nie twierdzê, ¿e nie. natomiast na co zas³uguj± pracownicy WBO? wed³ug obietnic Zarz±du ZZPRC na sporo, wed³ug ich dzia³añ - na g... nic i mimo, ¿e s± pracownikami ZA, a nie spó³ki...
edit: a tak w ogóle to radzi³bym zastanowiæ siê wszystkim pracownikom Centrum Wsparcia po co to ta jednostka zosta³a tak wyra¼nie wydzielona ze struktury ZA. nie zastanawiali¶cie siê nad tym, kiedy przyjdzie Wasza kolej?
Edytowane przez dziadek dnia 31.03.2008 11:40 |
|
|
|
Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 02.04.2008 08:23
|
Starszy Skryba
|
a ja was zapytam:
kto z was tzn z BP by³ na walnym zebraniu i przekaz³a temat delegatom? |
|
|
|
dziadek |
Dodany dnia 02.04.2008 16:36
|
Domownik
|
nie chrzañ MrMargol, bo dajesz do zrozumienia wszystkim cz³onkom zwi±zku, ¿e ewentualne potrzeby czy uwagi na jakikolwiek temat mo¿na przekazaæ tylko na walnym. nie przesadzasz przypadkiem? nie pomyli³e¶ siê z powo³aniem? bo z tego co powszechnie wiadomo to bardziej nadawa³by¶ siê na konsultanta on-line... od czego Ty jeste¶ w tym biurze? inni te¿? mo¿e jeszcze powiesz, ¿e od oko³o dwóch lat nikt od nas nie pojawia siê w biurze u osób (podobno) kompetentnych i nie mówi co nas boli? nie wyskakuj teraz z walnym, bo to jest po prostu niepowa¿ne i dziecinne... |
|
|
|
|
Dodany dnia 02.04.2008 19:28
|
Go??
|
popieram dziadka delegaci was oddelegowali do reprezentowania pracowników przed pracodawc±,wiec nie rozumiem po co wam poparcie delegatów w tej sprawie,a czy o zmianê zaszeregowania wagowego te¿ pytaliscie na walnym? |
|
|
|
Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 04.04.2008 09:11
|
Starszy Skryba
|
zaczynacie przeginaæ
temat sprzeda¿y czy przekszta³cenia w spó³kê stra¿y przemys³owej by³ poruszany prawie 2 lata temu oraz wyja¶niany na tej stronie i nie tylko. dzi¶ nikt nie ma zamiaru nic majstrowaæ w waszej dzia³ce.
tylko ile razy ja mam to pisaæ
co tydzieñ kiedy kto¶ sie ocknie i bêdzie usilnie chcia³ znowu komu¶ co¶ zamieszaæ?
na temat podwy¿ek to co ja mam wam powiedzieæ. mo¿e tylko ma³a statystyka
dzi¶ ¶rednio wartownik konwojent ma stawkê 1691 + 850 = 2541.
wiem ze ma³o. Kilku twierdzi ze bardzo ma³o ale rozmawia³em tez z wieloma którzy twierdz± ¿e to przyzwoite pieni±dze ze ich pracê. Nie mnie oceniaæ
tylko co z tym zrobiæ. mówili¶my wam wielokrotnie ze sprawa nie jest ³atwa i mo¿liwa tylko przy nowej wycenie stanowiska. oczywi¶cie macie prawo sie czepiaæ zmiany ma wadze ale tam by³o ³atwiej bo tylko kilka osób a i kierownictwo tego dzia³u popiera³o ca³y pomys³. spodziewam sie ze i w BP czê¶æ pracowników zmieni stanowisko na wy¿ej wycenione.
tyle na dzi¶
i apeluje o zachowanie poziomu dyskusji bo momentami ponosz± was niezdrowe emocje. |
|
|
|
dziadek |
Dodany dnia 04.04.2008 14:24
|
Domownik
|
oczywi¶cie macie prawo sie czepiaæ zmiany ma wadze ale tam by³o ³atwiej bo tylko kilka osób a i kierownictwo tego dzia³u popiera³o ca³y pomys³.
i czepiaæ siê bêdziemy, bo oficjalnie mówili¶cie, ¿e ¿adnych zmian w taryfikatorze nie rozpatrujecie. MrMargol - doskonale wiesz o czym tu mówimy - k³amstwo z Waszej strony i wszyscy to widz± oprócz Was.
rozmawia³em tez z wieloma którzy twierdz± ¿e to przyzwoite pieni±dze ze ich pracê.
spodziewam sie ze i w BP czê¶æ pracowników zmieni stanowisko na wy¿ej wycenione.
czê¶æ??? a dlaczego czê¶æ, a nie wszyscy?
a i kierownictwo tego dzia³u popiera³o ca³y pomys³.
u nas pewnie kierownictwo popiera obni¿enie grup? dziecinne to by³o z Twojej strony.
i apeluje o zachowanie poziomu dyskusji bo momentami ponosz± was niezdrowe emocje.
niezdrowo to Ty siê zachowujesz unikaj±c odpowiedzi na zadawane pytania. tyle tylko, ¿e niektóre s± dla Was bardzo niewygodne, jak widzê...
powiem Ci tyle - ludzie w WBO ¶miej± siê z Was, a wiesz dlaczego? pomys³ o przekszta³caniu stanowisk wartownik i starszy wartownik, które s± jasno okre¶lone w ustawie o ochronie osób i mienia, na referentów i starszych referentów, a tak¿e dowódców na specjalistów jest po prostu ¶mieszny i niedorzeczny. ¶wiadczy o Waszej totalnej ignorancji i totalnym lekcewa¿eniu ludzi i tematu. to jest przeginanie i olewanie cz³onków swojego zwi±zku. wiêc nie wyskakuj mi tutaj, ¿e my przeginamy i niezdrowo siê zachowujemy. MrMargol - my¶lenie nie boli..., z niektórymi, widzê, jest odwrotnie...
Edytowane przez dziadek dnia 04.04.2008 14:38 |
|
|