Sytuacja w PPP
|
|
Dodany dnia 25.02.2009 10:37
|
Go??
|
Obserwator, jak ktos nie wie na czym polegaj± fundusze UE to niech nie krytykuje pracy innych.
Procedury dotycz±ce wniosków -ich pisania i rozlicznia s± bardzo rozbudowane i nie da³o by rady.
|
|
|
|
|
Dodany dnia 25.02.2009 10:42
|
Go??
|
Sluchaj obserwator wlasnie tu jest taki pies pogrzebany ze nie wiem czy jesli wyrazil bym chec isc na produkcje czy nasz Dyr. Personalny by sie w ogole zgodzil poniewaz on mi juz zapowiedzial ze to nie ja mam sobie szukac pracy tylko od tego jest jego dzia³. Jesli bym mial wybor brama albo aparatowy wybieram aparatowy juz to przemyslalem. Ciekawi mnie fakt czy na to by sie zgodzili no i dreczy mnie to ze mimo ukonczonych studiow i kursów w ogole nie zwiazanych produkcja czyli szanse na awans nikle, kiedykolwiek dostal bym jeszcze szanse w administracji. Znowu mial bym czekac 8 lat?? Czlowiek w firmie chce sie rozwijac a nie dolowac go za nie wiadomo co lub dla swojego widzimisie, takie jest moje zdanie i nie chce tu tworzyc nowych miejsc pracy bo dla mnie mija³o by sie to z celem w dzisiejszych trudnych czasach takze dla naszej firmy. |
|
|
|
|
Dodany dnia 25.02.2009 11:19
|
Go??
|
Obserwator widzisz nie znasz wszystkich konkretnych faktow bo gdybys je znal inaczej bys sie do tego odnosil ja ci powiem tylko tyle "nie mia³ racji" Kiedys przy piwie chetne bym ci opowiedzial co i jak ale nie tutaj....pozdr.... |
|
|
|
|
Dodany dnia 25.02.2009 11:33
|
Go??
|
Bolek w³asnie o to chodzi ze jak raz cie nagna i odbije sie to bez echa w ciszy to beda wiedzieli ze moga juz zawsze. Moze pod katem dobra naszych rodzin czasem powinno sie schowac dume do kieszeni ale jesli jest cien szansy warto pdjac wyzwanie. pozdrawiam |
|
|
|
|
Dodany dnia 25.02.2009 13:20
|
Go??
|
obserwator,
Pani Dyrektor nie jest na ¿adnym zwolnieni - tylko na zaplanowanym urlopie(zgodnie z planem urlopów)
A to ¿e kto¶ choruje - ka¿demu siê zda¿a- to jakie¶ przestepstwo w twoim mniemaniu - to co ma chodzic z gor±czk± do pracy??? |
|
|
|
|
Dodany dnia 25.02.2009 21:53
|
Go??
|
Osoby zainteresowane mog± sprawdziæ zakoñczenie tej historii osobi¶cie na bramie. A obecno¶æ na tej stronie chyba nie jest obowi±zkowa? Najlepiej by by³o gdyby ka¿dy zabiera³ g³os wtedy, kiedy sprawa go dotyczy, bo je¶li nie to có¿ mo¿e wiedzieæ na dany temat. Mo¿e tylko spekulowaæ i j±trzyæ. |
|
|
|
dziadek |
Dodany dnia 26.02.2009 07:30
|
Domownik
Data rejestracji: 16.04.06
|
fatalnie kubu¶, fatalnie... i Ty nic przez te piêæ lat nie zrobi³e¶ w tej sprawie??? nie protestowa³e¶, nie walczy³e¶ za po¶rednictwem Twojego przedstawiciela, ¿eby to ruszyæ, naprawiæ, nag³o¶niæ??? jeden wniosek st±d p³ynie - albo Wam to odpowiada³o, albo gadasz fatalne bzdury. to tak jak z azotami 1500 - nagle siê obudzi³e¶, ¿e wredny Wrêga taki spisek uknu³ i obwieszczasz to ¶wiatu, a z Twoich wypowiedzi wynika³o, ¿e wiedzia³e¶ o tym sporo wcze¶niej.. i co? oczywi¶cie nie protestowa³e¶, nie nag³o¶ni³e¶ nie walczy³e¶. fatalnie kubusiu to wygl±da, fatalnie... :o |
|
|
|
|
Dodany dnia 26.02.2009 08:29
|
Go??
|
do internauta: Slawomir Wrega
Od¶wie¿y³em sobie pamiêæ i nasze wyst±pienia w publikatorach.
Pisali¶my o rozdmuchanej do granic mo¿liwo¶ci administracji jak± tworzono za prezesury Leiwckiego.
Wielk± hipokryzj± jest udawanie na formum wielkiego obroñcy specjalistów kogo¶ kto podczas negocjacji (s± ¶wiadkowie) wszystkim specjalistom chcia³ obni¿yæ kategorie, postulowa³ by kadr± kierownicz± wy³±czyæ z podwy¿ek.
To jest dopiero hipokryzja.
|
|
|
|
Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 26.02.2009 09:15
|
Starszy Skryba
Data rejestracji: 10.03.06
|
jak ty mylisz pojêcia.
w ca³ej sprawie nie chodzi o PPP, nie chodzi o specjalistów, dyrektorów czy innych magików.
chodzi o traktowanie ludzi przez zarz±dzaj±cych firm±.
ZZPRC podj±³ dzia³anie w obronie pracowników. nie specjalistów którzy zwrócili siê o tak± pomoc.
a to ¿e Ty nie kiwn±³e¶ nawet palcem w tej sprawie specjalistów to kiedy¶ do ciebie wróci.
wiem ¿e za chwile odezwie siê obserwator z zarzutami ze bronimy specjalistów, trudno. |
|
|
|
|
Dodany dnia 26.02.2009 09:37
|
Go??
|
Do MR Margola:
Nie wiem o jakie traktowanie chodzi?
Zapomnia³e¶ co robi³a poprzednia ekipa czy wtedy Wam to przeszkadza³o?
Mówiê o pewnej niekonsekwencji. Wasza krytka administracji, krytyka zarobków specjalistów a dzi¶ obrona?
Nie wiem o obronie jakich specjalistów piszesz czy o tych co by³y pisma z Departamentu personalnego?
Chcê ci powiedzieæ, ze w jednym przypadku by³a to osoba, która wypisa³a siê z ZZIT.
Ale nawet nie wiesz o tym, ¿e i w stosunku do niej dzia³ania by³y kuluarowo by jej pomóc. Choæ fakt jest taki, ¿e o to siê do nas nie zwraca³a.
Edytowane przez dnia 26.02.2009 09:38 |
|
|
|
|
Dodany dnia 26.02.2009 10:16
|
Go??
|
Czas posypac g³owy popio³em. Pracownicy dostali inne propozycje ni¿ dotychczasowe, brama lub za bramê. Mo¿na by³o tak od razu, a nie robic pokaz mocy. To juz przecie¿ by³o. Po co tyle stresu i nieprzespanych nocy.
Tak naprawdê to wszystkie organizacje bra³y w tym udzia³. Chc±c lub nie, czy kto¶ zwraca³ siê do nich czy nie. ¯yjemy w jednej wielkiej rodzinie czy to siê komu¶ podoba czy nie, i ka¿dy ma gdzie¶ przyjació³. Zawsze ³atwiej jest kopn±æ le¿±cego, a trudniej podaæ rêkê, trzeba siê schyliæ. A jednak wierzê, ¿e dla dobra naszego wspólnego nale¿y i¶æ razem. itd.itd. ( tak wiem znowu bujam w ob³okach) |
|
|
|
|
Dodany dnia 26.02.2009 21:04
|
Go??
|
Na szczêscie si³y wy¿sze maj± jeszcze jakie¶ ludzkie odruchy, bo te nizsze dzia³aj± bezwzglêdnie i bez ¿adnych skrupu³ów. Kieruj± siê tylko w³asnym interesem, z³o¶liwo¶ci± i zawi¶ci±. |
|
|
|
|
Dodany dnia 06.03.2009 19:54
|
Go??
|
Mo¿e to co¶ na¶wietli- podobno B. Kury³owicz jest w sk³adzie komisji wyborczej w aktualnych wyborach ZZPRC |
|
|
|
Slawomir Wrega |
Dodany dnia 09.03.2009 19:58
|
Domownik
Data rejestracji: 02.09.08
|
Do ZZPRC nale¿y blisko stu pracowników dniówkowych, wiêkszo¶æ pracowa³a wcze¶niej na zmiany. Beata Kury³owicz na li¶cie chronionych znajduje siê od czasu kiedy startowa³a z naszej rekomendacji do RN. Lista ta sk³ada siê z kilkudziesiêciu nazwisk.
Swobodnie mogê odpowiadaæ na pytania dotycz±ce mojej osoby. Poza tym jest to forum zwi±zkowe, wiêc czepianie siê pracowników zagro¿onych zwolnieniem powoduje niesmak. |
|
|
|
Slawomir Wrega |
Dodany dnia 09.03.2009 21:18
|
Domownik
|
Kol. bolek ZZPRC chroni wszystkich swoich cz³onków. Szczególnej ochronie zgodnie z zapisami ustawy o zwi±zkach zawodowych mog± podlegaæ tylko dzia³acze. S±dzê, ¿e tak jest na ca³ym ¶wiecie. |
|
|
|
Slawomir Wrega |
Dodany dnia 10.03.2009 10:01
|
Domownik
|
Dyrektor jest pracownikiem, pracodawca obowi±zany jest do postêpowania wobec niego zgodnie z prawem, czyli tak samo jak w stosunku do innych pracowników. ZZ pilnuj± przestrzegania prawa. Wasze przyjaciele wypowiedzi odczytujê jako wniosek wy³±czenia dyrektorów spod ochrony prawa pracy. Jest to bardzo niebezpieczne. Bo je¿eli dyrektorów to dlaczego nie g³ównych specjalistów, a kierownicy zak³adów, itd. Prawo Pracy zosta³o stworzone aby chroniæ pracowników, dyrektor jest pracownikiem wiêc korzysta z ochrony prawa. Proszê Was nie znêcajcie siê nad krzywdzonymi. |
|
|