23.11.2024 06:04
Zobacz temat
 Drukuj temat
Sytuacja w PPP
Obserwator, jak ktos nie wie na czym polegaj± fundusze UE to niech nie krytykuje pracy innych.
Procedury dotycz±ce wniosków -ich pisania i rozlicznia s± bardzo rozbudowane i nie da³o by rady.

Sluchaj obserwator wlasnie tu jest taki pies pogrzebany ze nie wiem czy jesli wyrazil bym chec isc na produkcje czy nasz Dyr. Personalny by sie w ogole zgodzil poniewaz on mi juz zapowiedzial ze to nie ja mam sobie szukac pracy tylko od tego jest jego dzia³. Jesli bym mial wybor brama albo aparatowy wybieram aparatowy juz to przemyslalem. Ciekawi mnie fakt czy na to by sie zgodzili no i dreczy mnie to ze mimo ukonczonych studiow i kursów w ogole nie zwiazanych produkcja czyli szanse na awans nikle, kiedykolwiek dostal bym jeszcze szanse w administracji. Znowu mial bym czekac 8 lat?? Czlowiek w firmie chce sie rozwijac a nie dolowac go za nie wiadomo co lub dla swojego widzimisie, takie jest moje zdanie i nie chce tu tworzyc nowych miejsc pracy bo dla mnie mija³o by sie to z celem w dzisiejszych trudnych czasach takze dla naszej firmy.

Obserwator widzisz nie znasz wszystkich konkretnych faktow bo gdybys je znal inaczej bys sie do tego odnosil ja ci powiem tylko tyle "nie mia³ racji" Kiedys przy piwie chetne bym ci opowiedzial co i jak ale nie tutaj....pozdr....

Bolek w³asnie o to chodzi ze jak raz cie nagna i odbije sie to bez echa w ciszy to beda wiedzieli ze moga juz zawsze. Moze pod katem dobra naszych rodzin czasem powinno sie schowac dume do kieszeni ale jesli jest cien szansy warto pdjac wyzwanie. pozdrawiam

obserwator,
Pani Dyrektor nie jest na ¿adnym zwolnieni - tylko na zaplanowanym urlopie(zgodnie z planem urlopów)
A to ¿e kto¶ choruje - ka¿demu siê zda¿a- to jakie¶ przestepstwo w twoim mniemaniu - to co ma chodzic z gor±czk± do pracy???

Osoby zainteresowane mog± sprawdziæ zakoñczenie tej historii osobi¶cie na bramie. A obecno¶æ na tej stronie chyba nie jest obowi±zkowa? Najlepiej by by³o gdyby ka¿dy zabiera³ g³os wtedy, kiedy sprawa go dotyczy, bo je¶li nie to có¿ mo¿e wiedzieæ na dany temat. Mo¿e tylko spekulowaæ i j±trzyæ.

dziadek
fatalnie kubu¶, fatalnie... i Ty nic przez te piêæ lat nie zrobi³e¶ w tej sprawie??? nie protestowa³e¶, nie walczy³e¶ za po¶rednictwem Twojego przedstawiciela, ¿eby to ruszyæ, naprawiæ, nag³o¶niæ??? jeden wniosek st±d p³ynie - albo Wam to odpowiada³o, albo gadasz fatalne bzdury. to tak jak z azotami 1500 - nagle siê obudzi³e¶, ¿e wredny Wrêga taki spisek uknu³ i obwieszczasz to ¶wiatu, a z Twoich wypowiedzi wynika³o, ¿e wiedzia³e¶ o tym sporo wcze¶niej.. i co? oczywi¶cie nie protestowa³e¶, nie nag³o¶ni³e¶ nie walczy³e¶. fatalnie kubusiu to wygl±da, fatalnie... :o

do internauta: Slawomir Wrega
Od¶wie¿y³em sobie pamiêæ i nasze wyst±pienia w publikatorach.
Pisali¶my o rozdmuchanej do granic mo¿liwo¶ci administracji jak± tworzono za prezesury Leiwckiego.
Wielk± hipokryzj± jest udawanie na formum wielkiego obroñcy specjalistów kogo¶ kto podczas negocjacji (s± ¶wiadkowie) wszystkim specjalistom chcia³ obni¿yæ kategorie, postulowa³ by kadr± kierownicz± wy³±czyæ z podwy¿ek.

To jest dopiero hipokryzja.

Marek-ZZPRC
jak ty mylisz pojêcia.
w ca³ej sprawie nie chodzi o PPP, nie chodzi o specjalistów, dyrektorów czy innych magików.
chodzi o traktowanie ludzi przez zarz±dzaj±cych firm±.
ZZPRC podj±³ dzia³anie w obronie pracowników. nie specjalistów którzy zwrócili siê o tak± pomoc.
a to ¿e Ty nie kiwn±³e¶ nawet palcem w tej sprawie specjalistów to kiedy¶ do ciebie wróci.
wiem ¿e za chwile odezwie siê obserwator z zarzutami ze bronimy specjalistów, trudno.

www.zzprc.pulawy.pl
Do MR Margola:

Nie wiem o jakie traktowanie chodzi?
Zapomnia³e¶ co robi³a poprzednia ekipa czy wtedy Wam to przeszkadza³o?

Mówiê o pewnej niekonsekwencji. Wasza krytka administracji, krytyka zarobków specjalistów a dzi¶ obrona?

Nie wiem o obronie jakich specjalistów piszesz czy o tych co by³y pisma z Departamentu personalnego?

Chcê ci powiedzieæ, ze w jednym przypadku by³a to osoba, która wypisa³a siê z ZZIT.
Ale nawet nie wiesz o tym, ¿e i w stosunku do niej dzia³ania by³y kuluarowo by jej pomóc. Choæ fakt jest taki, ¿e o to siê do nas nie zwraca³a.
Edytowane przez dnia 26.02.2009 09:38

Czas posypac g³owy popio³em. Pracownicy dostali inne propozycje ni¿ dotychczasowe, brama lub za bramê. Mo¿na by³o tak od razu, a nie robic pokaz mocy. To juz przecie¿ by³o. Po co tyle stresu i nieprzespanych nocy.
Tak naprawdê to wszystkie organizacje bra³y w tym udzia³. Chc±c lub nie, czy kto¶ zwraca³ siê do nich czy nie. ¯yjemy w jednej wielkiej rodzinie czy to siê komu¶ podoba czy nie, i ka¿dy ma gdzie¶ przyjació³. Zawsze ³atwiej jest kopn±æ le¿±cego, a trudniej podaæ rêkê, trzeba siê schyliæ. A jednak wierzê, ¿e dla dobra naszego wspólnego nale¿y i¶æ razem. itd.itd. ( tak wiem znowu bujam w ob³okach)

Na szczêscie si³y wy¿sze maj± jeszcze jakie¶ ludzkie odruchy, bo te nizsze dzia³aj± bezwzglêdnie i bez ¿adnych skrupu³ów. Kieruj± siê tylko w³asnym interesem, z³o¶liwo¶ci± i zawi¶ci±.

Mo¿e to co¶ na¶wietli- podobno B. Kury³owicz jest w sk³adzie komisji wyborczej w aktualnych wyborach ZZPRC

Slawomir Wrega
Do ZZPRC nale¿y blisko stu pracowników dniówkowych, wiêkszo¶æ pracowa³a wcze¶niej na zmiany. Beata Kury³owicz na li¶cie chronionych znajduje siê od czasu kiedy startowa³a z naszej rekomendacji do RN. Lista ta sk³ada siê z kilkudziesiêciu nazwisk.
Swobodnie mogê odpowiadaæ na pytania dotycz±ce mojej osoby. Poza tym jest to forum zwi±zkowe, wiêc czepianie siê pracowników zagro¿onych zwolnieniem powoduje niesmak.

Slawomir Wrega
Kol. bolek ZZPRC chroni wszystkich swoich cz³onków. Szczególnej ochronie zgodnie z zapisami ustawy o zwi±zkach zawodowych mog± podlegaæ tylko dzia³acze. S±dzê, ¿e tak jest na ca³ym ¶wiecie.

Slawomir Wrega
Dyrektor jest pracownikiem, pracodawca obowi±zany jest do postêpowania wobec niego zgodnie z prawem, czyli tak samo jak w stosunku do innych pracowników. ZZ pilnuj± przestrzegania prawa. Wasze przyjaciele wypowiedzi odczytujê jako wniosek wy³±czenia dyrektorów spod ochrony prawa pracy. Jest to bardzo niebezpieczne. Bo je¿eli dyrektorów to dlaczego nie g³ównych specjalistów, a kierownicy zak³adów, itd. Prawo Pracy zosta³o stworzone aby chroniæ pracowników, dyrektor jest pracownikiem wiêc korzysta z ochrony prawa. Proszê Was nie znêcajcie siê nad krzywdzonymi.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.33 39,905,564 unikalnych wizyt