03.03.2026 07:22
Zobacz temat
 Drukuj temat
Sytuacja w PPP
Obserwator, jak ktos nie wie na czym polegaj fundusze UE to niech nie krytykuje pracy innych.
Procedury dotyczce wnioskw -ich pisania i rozlicznia s bardzo rozbudowane i nie dao by rady.

Sluchaj obserwator wlasnie tu jest taki pies pogrzebany ze nie wiem czy jesli wyrazil bym chec isc na produkcje czy nasz Dyr. Personalny by sie w ogole zgodzil poniewaz on mi juz zapowiedzial ze to nie ja mam sobie szukac pracy tylko od tego jest jego dzia. Jesli bym mial wybor brama albo aparatowy wybieram aparatowy juz to przemyslalem. Ciekawi mnie fakt czy na to by sie zgodzili no i dreczy mnie to ze mimo ukonczonych studiow i kursw w ogole nie zwiazanych produkcja czyli szanse na awans nikle, kiedykolwiek dostal bym jeszcze szanse w administracji. Znowu mial bym czekac 8 lat?? Czlowiek w firmie chce sie rozwijac a nie dolowac go za nie wiadomo co lub dla swojego widzimisie, takie jest moje zdanie i nie chce tu tworzyc nowych miejsc pracy bo dla mnie mijao by sie to z celem w dzisiejszych trudnych czasach takze dla naszej firmy.

Obserwator widzisz nie znasz wszystkich konkretnych faktow bo gdybys je znal inaczej bys sie do tego odnosil ja ci powiem tylko tyle "nie mia racji" Kiedys przy piwie chetne bym ci opowiedzial co i jak ale nie tutaj....pozdr....

Bolek wasnie o to chodzi ze jak raz cie nagna i odbije sie to bez echa w ciszy to beda wiedzieli ze moga juz zawsze. Moze pod katem dobra naszych rodzin czasem powinno sie schowac dume do kieszeni ale jesli jest cien szansy warto pdjac wyzwanie. pozdrawiam

obserwator,
Pani Dyrektor nie jest na adnym zwolnieni - tylko na zaplanowanym urlopie(zgodnie z planem urlopw)
A to e kto choruje - kademu si zdaa- to jakie przestepstwo w twoim mniemaniu - to co ma chodzic z gorczk do pracy???

Osoby zainteresowane mog sprawdzi zakoczenie tej historii osobicie na bramie. A obecno na tej stronie chyba nie jest obowizkowa? Najlepiej by byo gdyby kady zabiera gos wtedy, kiedy sprawa go dotyczy, bo jeli nie to c moe wiedzie na dany temat. Moe tylko spekulowa i jtrzy.

dziadek
fatalnie kubu, fatalnie... i Ty nic przez te pi lat nie zrobie w tej sprawie??? nie protestowae, nie walczye za porednictwem Twojego przedstawiciela, eby to ruszy, naprawi, nagoni??? jeden wniosek std pynie - albo Wam to odpowiadao, albo gadasz fatalne bzdury. to tak jak z azotami 1500 - nagle si obudzie, e wredny Wrga taki spisek uknu i obwieszczasz to wiatu, a z Twoich wypowiedzi wynikao, e wiedziae o tym sporo wczeniej.. i co? oczywicie nie protestowae, nie nagonie nie walczye. fatalnie kubusiu to wyglda, fatalnie... :o

do internauta: Slawomir Wrega
Odwieyem sobie pami i nasze wystpienia w publikatorach.
Pisalimy o rozdmuchanej do granic moliwoci administracji jak tworzono za prezesury Leiwckiego.
Wielk hipokryzj jest udawanie na formum wielkiego obrocy specjalistw kogo kto podczas negocjacji (s wiadkowie) wszystkim specjalistom chcia obniy kategorie, postulowa by kadr kierownicz wyczy z podwyek.

To jest dopiero hipokryzja.

Marek-ZZPRC
jak ty mylisz pojcia.
w caej sprawie nie chodzi o PPP, nie chodzi o specjalistw, dyrektorw czy innych magikw.
chodzi o traktowanie ludzi przez zarzdzajcych firm.
ZZPRC podj dziaanie w obronie pracownikw. nie specjalistw ktrzy zwrcili si o tak pomoc.
a to e Ty nie kiwne nawet palcem w tej sprawie specjalistw to kiedy do ciebie wrci.
wiem e za chwile odezwie si obserwator z zarzutami ze bronimy specjalistw, trudno.

www.zzprc.pulawy.pl
Do MR Margola:

Nie wiem o jakie traktowanie chodzi?
Zapomniae co robia poprzednia ekipa czy wtedy Wam to przeszkadzao?

Mwi o pewnej niekonsekwencji. Wasza krytka administracji, krytyka zarobkw specjalistw a dzi obrona?

Nie wiem o obronie jakich specjalistw piszesz czy o tych co byy pisma z Departamentu personalnego?

Chc ci powiedzie, ze w jednym przypadku bya to osoba, ktra wypisaa si z ZZIT.
Ale nawet nie wiesz o tym, e i w stosunku do niej dziaania byy kuluarowo by jej pomc. Cho fakt jest taki, e o to si do nas nie zwracaa.
Edytowane przez dnia 26.02.2009 09:38

Czas posypac gowy popioem. Pracownicy dostali inne propozycje ni dotychczasowe, brama lub za bram. Mona byo tak od razu, a nie robic pokaz mocy. To juz przecie byo. Po co tyle stresu i nieprzespanych nocy.
Tak naprawd to wszystkie organizacje bray w tym udzia. Chcc lub nie, czy kto zwraca si do nich czy nie. yjemy w jednej wielkiej rodzinie czy to si komu podoba czy nie, i kady ma gdzie przyjaci. Zawsze atwiej jest kopn lecego, a trudniej poda rk, trzeba si schyli. A jednak wierz, e dla dobra naszego wsplnego naley i razem. itd.itd. ( tak wiem znowu bujam w obokach)

Na szczscie siy wysze maj jeszcze jakie ludzkie odruchy, bo te nizsze dziaaj bezwzgldnie i bez adnych skrupuw. Kieruj si tylko wasnym interesem, zoliwoci i zawici.

Moe to co nawietli- podobno B. Kuryowicz jest w skadzie komisji wyborczej w aktualnych wyborach ZZPRC

Slawomir Wrega
Do ZZPRC naley blisko stu pracownikw dniwkowych, wikszo pracowaa wczeniej na zmiany. Beata Kuryowicz na licie chronionych znajduje si od czasu kiedy startowaa z naszej rekomendacji do RN. Lista ta skada si z kilkudziesiciu nazwisk.
Swobodnie mog odpowiada na pytania dotyczce mojej osoby. Poza tym jest to forum zwizkowe, wic czepianie si pracownikw zagroonych zwolnieniem powoduje niesmak.

Slawomir Wrega
Kol. bolek ZZPRC chroni wszystkich swoich czonkw. Szczeglnej ochronie zgodnie z zapisami ustawy o zwizkach zawodowych mog podlega tylko dziaacze. Sdz, e tak jest na caym wiecie.

Slawomir Wrega
Dyrektor jest pracownikiem, pracodawca obowizany jest do postpowania wobec niego zgodnie z prawem, czyli tak samo jak w stosunku do innych pracownikw. ZZ pilnuj przestrzegania prawa. Wasze przyjaciele wypowiedzi odczytuj jako wniosek wyczenia dyrektorw spod ochrony prawa pracy. Jest to bardzo niebezpieczne. Bo jeeli dyrektorw to dlaczego nie gwnych specjalistw, a kierownicy zakadw, itd. Prawo Pracy zostao stworzone aby chroni pracownikw, dyrektor jest pracownikiem wic korzysta z ochrony prawa. Prosz Was nie zncajcie si nad krzywdzonymi.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.26 91,939,737 unikalnych wizyt