|
Zmiany w Firmie - uwagi do schematu i regulaminu organizacyjnego
|
| bosman |
Dodany dnia 24.05.2006 16:21
|

Administrator

Data rejestracji: 08.03.06
|
Niektrzy z nas byli na szkoleniach Meritum i na "prezentacji" firmy Hewitt dotyczcych zmian struktury i organizacji dziaania naszej Firmy. Generalnie chodzi o podzielenie Firmy w ten sposb aby szefowie poszczeglnych "dziaek" Firmy zyskali wiksz samodzielno w dziaaniu oraz byli obarczeni konkretn odpowiedzialnoci za swoje dziaania. Projekt przewiduje podzielenie Firmy na obszary dziaalnoci: podstawowej, bezporedniego wsparcia produkcji oraz (osobno) centrum usug oglnych. Nad tym wszystkim ma czuwa zarzd wspierany przez centrum zarzdzania.
W tym wszystkim niepokoi mnie pewna sprawa: generalnie podzia Firmy (chocia to moe i jest potrzebne) a szczeglnie stworzenie Centrum Usug Oglnych. W tym to Centrum maj si znale wydziay nieprodukcyjne (teoretycznie niedochodowe), ktre (w/g mojego mniemania) mog zosta atwo sprzedane. Moe kto bardziej znajcy temat wypowie si i rozwieje moje (i pewnie nie tylko moje) wtpliwoci.
Edytowane przez bosman dnia 24.05.2007 21:05
ISTE TERRARUM MIHI PRAETER OMNES ANGULUS RIDET
|
| |
|
|
| bosman |
Dodany dnia 25.05.2006 21:13
|

Administrator

|
Obszar dziaalnoci podstawowej:
1. Centrum Sprzeday - osiganie jak najwyszych mar na sprzeday poprzez ksztatowanie i realizacj obranej strategii rynkowej. Funkcje - marketing, wywiad rynkowy, sprzeda i kontroling sprzeday.
2. Centrum Produkcji (melamina, kaprolaktam, nawozy) - zapewnienie w odpowiednim czasie i jakoci wyrobw gotowych. Funkcje - produkcja, planowanie i koordynacja produkcji, kontroling produkcji, utrzymanie ruchu, technologiczne zabezpieczenie produkcji.
3. Centrum Produkcyjno-Handlowe (zwizki nadtlenowe, gazy techniczne, zespoy sprzedaowe z Pionu Handlowego) - sprzeda wyrobw z tych Wytwrni oraz sprzeda na rynku zewntrznym produktw, ktre nie bd sprzedawane przez Centrum Sprzeday z uwagi na znikomy obrt.
Obszar bezporedniego wsparcia produkcji:
1. Centrum Energetyczne - zakup, wytwarzanie, dystrybucja mediw energetycznych.
2. Centrum Utrzymania Ruchu i Remontw - utrzymanie ruchu i remonty instalacji produkcyjnych w zakresie mechanicznym, elektrycznym, pomiarw i automatyki oraz dozorowym.
Centrum Usug Oglnych - obsuga logistyczna, gospodarka magazynowa, ochrona mienia, ochrona rodowiska gospodarki ciekowej, zagospodarowywanie terenw zielonych, zagospodarowywanie odpadw, telekomunikacji i informatyki, poligrafii, zarzdzanie nieruchomociami, prace laboratoryjne (jako surowcw i produktw oraz ochrona rodowiska i higieny pracy).
Nad tym wszystkim ma czuwa Zarzd wspierany przez Centrum Zarzdzania.
Tak to z grubsza wyglda w projekcie.
Wszystko to ma ruszy 1 padziernika.
Edytowane przez bosman dnia 25.05.2006 21:14
|
| |
|
|
| bosman |
Dodany dnia 26.05.2006 13:28
|

Administrator

|
podane za Prospektem Informacyjnym Firmy... i tak byo na prezentacji Hewitta powiedziane.
|
| |
|
|
| bosman |
Dodany dnia 24.05.2007 21:07
|

Administrator

|
Odwieamy temat. Prosz tutaj wpisywa swoje wszelkie uwagi.
|
| |
|
|
| Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 24.05.2007 21:14
|

Administrator

Data rejestracji: 10.03.06
|
wpisuje moj uwage
tzn jestem uwany
uwaam co kto pisze |
| |
|
|
| Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 24.05.2007 21:45
|

Administrator

|
zaczynamy - dawaj azot starcie pierwsze - co jest tak zego w tych przemianach i jakiego zagroenia my zwizkowcy (brrrr ...) nie dostrzegamy?? |
| |
|
|
|
Dodany dnia 12.06.2007 20:49
|
Go??

|
MrMargol czy Twoim zdaniem plany zmian w naszej firmie nie prowadz do tego by przestaa by nasza? te podziay na dywizje, wywalenie dyurnych lusarzy i elektrykw. czy to nie jest przygotowanie firmy do sprzeday? a jeli nie, to co to jest za partyzantka? |
| |
|
|
| dziadek |
Dodany dnia 13.06.2007 06:57
|
Domownik

Data rejestracji: 16.04.06
|
ja si tego boj od pocztku i jako zaczyna mi to dziwnie pachnie...[uhoh] |
| |
|
|
| Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 15.06.2007 11:05
|

Administrator

|
powiedz konkretnie o jaki produkt i ktra fabryk chodzi
temat sie zbada |
| |
|
|
| Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 16.06.2007 12:22
|

Administrator

|
dzieki
zobaczymy o co chodzi |
| |
|
|
| bosman |
Dodany dnia 30.11.2007 19:45
|

Administrator

|
Bez sensu jest wadowanie dziau sprzeday (a przynajmniej jego czci) na zamknity teren Firmy. Bez sensu jest wydawanie mocznika o obnionej jakoci w miejscu zaadunku mocznika penowartociowego. To moe rodzi rne, niepodane efekty, rodzi ju powane utrudnienia w pracy dla niektrych... Tym si zajmijcie.
|
| |
|