|
restrukturyzacja!!!
|
|
Dodany dnia 12.06.2007 21:01
|
Go??

|
Witajcie wszyscy, ktrzy jestecie zainteresowani istnieniem ZA jako caoci! Chciabym pozna Wasze zdanie na temat tego co nadchodzi. Jestem zwykym zmianowym robolem i by moe wielu spraw nie rozumiem, ale mam nadziej e kto mi pomoe zaczai. |
| |
|
|
| bosman |
Dodany dnia 13.06.2007 07:01
|

Administrator

Data rejestracji: 08.03.06
|
Temat przeniesiony.
ISTE TERRARUM MIHI PRAETER OMNES ANGULUS RIDET
|
| |
|
|
| Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 13.06.2007 10:21
|

Administrator

Data rejestracji: 10.03.06
|
ja jestem od 2 tygodni na urlopie ale postaram sie co dowiedzie i odpowiedzie co na ten temat mysl organizacje zwizkowe |
| |
|
|
| Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 15.06.2007 09:23
|

Administrator

|
zachowajmy spokoj
jest balagan ale nie ma co strasznie przeywa
uspokoi sie i pojedziemy do przodu. |
| |
|
|
|
Dodany dnia 16.06.2007 17:29
|
Go??

|
MrMargol jaki baagan Ty i zmianowi przeywasz, chyba ten ktry masz na biurku jak Ci sprztaczka nie posprzta. To my musimy co kilka lat przeywa burdel jaki wprowadzaj nawiedzeni albo nieudaczni jak Wiejak czonkowie zarzdu. Rusz kiedy tyek zza biurka i porozmawiaj z innymi ludmi ni z tymi wieczni niezadowoleni, nieszczliwi i pokrzywdzeni zmianowi. |
| |
|
|
| Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 17.06.2007 10:44
|

Administrator

|
a kto to jest "my"
mozesz jasniej? |
| |
|
|
|
Dodany dnia 17.06.2007 11:49
|
Go??

|
My to: referenci, specjalici, kierownicy, starsi mistrzowie itd.czyli pracownicy jednozmianowi. Rozbabrali wszystko co si dao a dokoczy tego jako nie potrafi, efekty ju s, patrz czwartkowe odstawienie kwasu azotowego, kilkumilionowe straty. Jedyny dyrektor ktry czuwa i przej si i chyba tylko on by na placu boju to Pstrowski. Dwie dywizje poczone ze sob surowcami , mediami, ale kada ma generowa zyski na swoje konto, jak mylisz kiedy zacznie si rywalizacja midzy mini, zamiast troski o wsplny interes. Nie wiem czy odstawienie kwasu nie jest pocztkiem konfliktu interesw, daj boe, e by to tylko jednorazowy bd decyzyjny.
|
| |
|
|
|
Dodany dnia 17.06.2007 22:15
|
Go??

|
gosciu mam dla Ciebie propozycj, ktr skadaem wielu kolegom z dniwek. popracj na zmiany przez kilka lat , a zobaczymy czy nie bdziesz wiecznie niezadowolony, nieszczliwy i pokrzywdzony. nas zmianowych ludzie z jednego ze zwizkw nazywaj STRӯE!!! ale fakty s takie e to co si dzieje w naszej firmie to jest rozpacz!!! ludzie o co chodzi? |
| |
|
|
|
Dodany dnia 17.06.2007 23:11
|
Go??

|
A skd wiesz, e nie pracowaem, mamy wspln firm, nie bdzie jej, nie bdzie pracownikw dniwkowych ani zmianowych. To nie ja pierwszy, tylko MrMargol, zacz obraa pracownikw dniwkowych. Miabym gdzie to pisanie, gdybym nie wiedzia, e to silny i dobry zwizek i wiele moe tylko ostatnio ma chyba zych doradcw. |
| |
|
|
| Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 18.06.2007 14:40
|

Administrator

|
jeli kogokolwiek obraziem to bardzo przepraszam
powiem tylko e ZZPRC powsta w konkretnych warunkach
pracownicy zmianowi byli traktowani przez tzw dniwkowych jak nocne ciecie.
kto pracuje ponad 10 lat w ZAP to pamita
i nikt ju tej historii nie wybieli.
a dzi jak jest to sami sobie moemy ocenia |
| |
|
|
| dziadek |
Dodany dnia 18.06.2007 15:45
|
Domownik

Data rejestracji: 16.04.06
|
jak nocne ciecie
Jeden z wydziaw dalej jest traktowany jak ciecie. Jeszcze na jesieni jego pracownicy byli zapewniani przez przewodniczcego, e w zwizku z przejciem Firmy na 5BOP dostan dni wolne, eby zrwnoway godziny pracy, natomiast dzisiaj s pytani z wielkim zdziwieniem (eby nie powiedzie: z oburzeniem) o jakie dni wolne si upominaj. Jeszcze na jesieni dostali zapewnienie, e zwizek bdzie walczy o podniesienie grup, poniewa s zanione w stosunku do reszty zakadu, a dzisiaj mwi im si, e id na sprzeda. Ja ju nie wnikam w prawne uwarunkowania (system pracy, kodeks pracy - jeli chodzi o ilo godzin), boli mnie tylko mamienie ludzi i wprowadzanie ich w bd. Tak by nie powinno. Nie dziwne, e 2/3 zaogi (w/g przedstawiciela zarzdu ZZPRC) chce przej na zakad... A poowa pracownikw tego wydziau to czonkowie ZZPRC. Wyraam tutaj zdanie sporej czci pracownikw rzeczonego wydziau.[nonie][confused]
Edytowane przez bosman dnia 21.06.2007 08:55 |
| |
|
|
| dziadek |
Dodany dnia 25.06.2007 08:41
|
Domownik

Data rejestracji: 16.04.06
|
Dla zainteresowanych link do artykuu http://www.ciech....
Edytowane przez dziadek dnia 25.06.2007 08:44 |
| |
|