restrukturyzacja!!!
|
|
Dodany dnia 12.06.2007 21:01
|
Go??
|
Witajcie wszyscy, którzy jeste¶cie zainteresowani istnieniem ZA jako ca³o¶ci! Chcia³bym poznaæ Wasze zdanie na temat tego co nadchodzi. Jestem zwyk³ym zmianowym robolem i byæ mo¿e wielu spraw nie rozumiem, ale mam nadziejê ¿e kto¶ mi pomo¿e zaczaiæ. |
|
|
|
bosman |
Dodany dnia 13.06.2007 07:01
|
Administrator
Data rejestracji: 08.03.06
|
Temat przeniesiony.
ISTE TERRARUM MIHI PRAETER OMNES ANGULUS RIDET
|
|
|
|
Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 13.06.2007 10:21
|
Starszy Skryba
Data rejestracji: 10.03.06
|
ja jestem od 2 tygodni na urlopie ale postaram sie co¶ dowiedzieæ i odpowiedzieæ co na ten temat mysl± organizacje zwi±zkowe |
|
|
|
Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 15.06.2007 09:23
|
Starszy Skryba
|
zachowajmy spokoj
jest balagan ale nie ma co strasznie prze¿ywaæ
uspokoi sie i pojedziemy do przodu. |
|
|
|
|
Dodany dnia 16.06.2007 17:29
|
Go??
|
MrMargol jaki ba³agan Ty i zmianowi prze¿ywasz, chyba ten który masz na biurku jak Ci sprz±taczka nie posprz±ta. To my musimy co kilka lat prze¿ywaæ burdel jaki wprowadzaj± nawiedzeni albo nieudaczni jak Wiejak cz³onkowie zarz±du. Rusz kiedy¶ ty³ek zza biurka i porozmawiaj z innymi lud¼mi ni¿ z tymi wieczni niezadowoleni, nieszczê¶liwi i pokrzywdzeni zmianowi. |
|
|
|
Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 17.06.2007 10:44
|
Starszy Skryba
|
a kto to jest "my"
mozesz jasniej? |
|
|
|
|
Dodany dnia 17.06.2007 11:49
|
Go??
|
My to: referenci, specjali¶ci, kierownicy, starsi mistrzowie itd.czyli pracownicy jednozmianowi. Rozbabrali wszystko co siê da³o a dokoñczyæ tego jako¶ nie potrafi±, efekty ju¿ s±, patrz czwartkowe odstawienie kwasu azotowego, kilkumilionowe straty. Jedyny dyrektor który czuwa³ i przej±³ siê i chyba tylko on by³ na placu boju to Pstrowski. Dwie dywizje po³±czone ze sob± surowcami , mediami, ale ka¿da ma generowaæ zyski na swoje konto, jak my¶lisz kiedy zacznie siê rywalizacja miêdzy mini, zamiast troski o wspólny interes. Nie wiem czy odstawienie kwasu nie jest pocz±tkiem konfliktu interesów, daj bo¿e, ¿e by³ to tylko jednorazowy b³±d decyzyjny.
|
|
|
|
|
Dodany dnia 17.06.2007 22:15
|
Go??
|
gosciu mam dla Ciebie propozycjê, któr± sk³ada³em wielu kolegom z dniówek. popracój na zmiany przez kilka lat , a zobaczymy czy nie bêdziesz wiecznie niezadowolony, nieszczê¶liwy i pokrzywdzony. nas zmianowych ludzie z jednego ze zwi±zków nazywaj± STRÓ¯E!!! ale fakty s± takie ¿e to co siê dzieje w naszej firmie to jest rozpacz!!! ludzie o co chodzi? |
|
|
|
|
Dodany dnia 17.06.2007 23:11
|
Go??
|
A sk±d wiesz, ¿e nie pracowa³em, mamy wspóln± firmê, nie bêdzie jej, nie bêdzie pracowników dniówkowych ani zmianowych. To nie ja pierwszy, tylko MrMargol, zacz±³ obra¿aæ pracowników dniówkowych. Mia³bym gdzie¶ to pisanie, gdybym nie wiedzia³, ¿e to silny i dobry zwi±zek i wiele mo¿e tylko ostatnio ma chyba z³ych doradców. |
|
|
|
Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 18.06.2007 14:40
|
Starszy Skryba
|
je¶li kogokolwiek obrazi³em to bardzo przepraszam
powiem tylko ¿e ZZPRC powsta³ w konkretnych warunkach
pracownicy zmianowi byli traktowani przez tzw dniówkowych jak nocne ciecie.
kto pracuje ponad 10 lat w ZAP to pamiêta
i nikt ju¿ tej historii nie wybieli.
a dzi¶ jak jest to sami sobie mo¿emy oceniaæ |
|
|
|
dziadek |
Dodany dnia 18.06.2007 15:45
|
Domownik
Data rejestracji: 16.04.06
|
jak nocne ciecie
Jeden z wydzia³ów dalej jest traktowany jak ciecie. Jeszcze na jesieni jego pracownicy byli zapewniani przez przewodnicz±cego, ¿e w zwi±zku z przej¶ciem Firmy na 5BOP dostan± dni wolne, ¿eby zrównowa¿yæ godziny pracy, natomiast dzisiaj s± pytani z wielkim zdziwieniem (¿eby nie powiedzieæ: z oburzeniem) o jakie dni wolne siê upominaj±. Jeszcze na jesieni dostali zapewnienie, ¿e zwi±zek bêdzie walczy³ o podniesienie grup, poniewa¿ s± zani¿one w stosunku do reszty zak³adu, a dzisiaj mówi im siê, ¿e id± na sprzeda¿. Ja ju¿ nie wnikam w prawne uwarunkowania (system pracy, kodeks pracy - je¶li chodzi o ilo¶æ godzin), boli mnie tylko mamienie ludzi i wprowadzanie ich w b³±d. Tak byæ nie powinno. Nie dziwne, ¿e 2/3 za³ogi (w/g przedstawiciela zarz±du ZZPRC) chce przej¶æ na zak³ad... A po³owa pracowników tego wydzia³u to cz³onkowie ZZPRC. Wyra¿am tutaj zdanie sporej czê¶ci pracowników rzeczonego wydzia³u.[nonie][confused]
Edytowane przez bosman dnia 21.06.2007 08:55 |
|
|
|
dziadek |
Dodany dnia 25.06.2007 08:41
|
Domownik
Data rejestracji: 16.04.06
|
Dla zainteresowanych link do artyku³u http://www.ciech....
Edytowane przez dziadek dnia 25.06.2007 08:44 |
|
|