26.11.2024 23:49
Zobacz temat
 Drukuj temat
Co sie dzieje w ZAP - wolna amerykanka
Marek-ZZPRC
dzieje sie wiele i moze tu znajdziemy miejsce Zeby o tym pogadaæ
zapraszam do dyskusji

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
o 10 odby³o sie spotkanie zz z zarzadem
po 13 spotkamy sie raz jeszcze w celu ustalenia dalszego dzialania
wiecej informacji po spotkaniu

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
a mi sie wydaje ze ten kto¶ powiedzia³ wprost
ale to temat na inne czasy.
nasz zwiazek nie ratuje prezesa bo jego juz wlasciwie nie ma
stajemy tak jak zawsze w obronie zasad i ³adu.
jesli myslicie ze jest inaczej to prosze ¶mia³o, bez ogródek.

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
Polacy to wspania³y dzielny i honorowy Naród. historia pokaza³a jak ppotrafimy sie jednoczyæ kiedy kto¶ robi nam krzywde. Podobnie przez lata by³o i w ZAP. Nawet "czerwoni patrioci" nie dali nam rady.
Co sie dzis dzieje?
Jak to sie mówi: WRÓG U BRAM!!!!
Co sie z anmi stanie je¿li góre wezm± interesiki ...
a¿ sie bojê o tym my¶leæ.

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
no to cie Radion ponios³o
ale ok, masz prawo tak muslec i pisac
pytam wiêc tych wszystkich m±drych:
dlaczego MSP dwo³uje swojego cz³owieka i nie zezwala na uruchomienie (jaki by nie by³ ale jednak) planu rozwoju firmy
pewnie za chwile kto¶ mi dowali ¿e to plan zwijania a nie rozwijania ale co mi tam
s³ucham

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
a je¶li chodzi o prywate to nie wprowadzil jej lewicki tylko ca³y zarzad powo³uj±c takich a nie innych dyrektorów, a ci zafundowali nam taki cyrk.

www.zzprc.pulawy.pl
Fakt pozostaje faktem, nie mamy zgody WZA na bardzo pilne i wa¿ne inwestycje... A co do wyja¶nieñ ZZIT i "S" maleñkie info: Inwestycja pod Nazw± Modernizacja Elektrofiltrów W EC mia³a pozytywn± opiniê RN!!!! (jeszcze za czasów Leo..) Zwalanie wszystkiego na Tkaczyka to przesada, nied³ugo oskar¿± go gradobicia na opolszczy¼nie... Mamy syf na fabryce bo kolesie spod znaku styropianu trac± swych ludzi w kadrach to siê miotaj±... Nie ma zgody w¶ród zw. zaw. i strac± na tym niestety wszyscy
Edytowane przez dnia 27.07.2007 10:07

Marek-ZZPRC
brawo Mysiek. trafi³e¶ w sedno
zwrócmy uwagê od kiedy S znienawidzi³ Lewickiego?
od odsuniêcia ze stanowisk kolegów Gawrona i Bardczaka - z odwiecznego królestwa S jakim by³o biuro personalne i wp³yw na przyjmowanie ludzi z zewn±trz
a od kiedy zzit znienawidzi³ Lewickiego?
odk±d zaczê³o sie paliæ za ty³kiem kilku supermagikom.

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
to moze wykasuje to forum i tak jak inne zwi±zkowe strony przekaz bêdzieodbywa³ siê w jadn± strone.
zzprc wystwia komunikat (przekazuje swoje racje) a naród czyta i podziwia
tak wolisz?

www.zzprc.pulawy.pl
ja nie mam zamiaru obrzucaæ nikogo b³otem... Polityka niestety wesz³a do naszej fabryki i do zwi±zków zawodowych i tego szybko sie nie wypleni SadSad Co do wspó³w³asno¶ci fabryki zabrak³o mi kilka miesiêcy - wiêc akcji nie mam, co nie zmienia faktu Pawel ¿e propozycja wspólnej reprezentacji by³a od dawna, i co??? rozmy³o siê na tym kto bêdzie kierowa³- jak zwykle osobiste animozje i ambicje, gdy cz³owiek co¶ robi za friko to jeszcze koledzy zwi±zkowcy b³otem obrzuc± bo to zazdro¶niki. Aby nie byæ go³os³ownym: nie tak dawno by³a uroczysto¶æ z naszymi zak³adowymi jubilatami, ustalono ¿e przemówi jedne z przewodnicz±cych aby oszczêdziæ czas i s³uchaczy po czym szef ZZIT przemówi³ jako drugi bo go nie wybrali jako tego co ma mówiæ.. Czy to nie jest chore???[bigeek] A kilku tygodniowe blokowanie Komisji ds nagród specjalnych wg has³a: mo¿e byæ jeden przedstawiciel zwi±zków pod warunkiem ¿e bêdzie to nasz cz³owiek... Przyk³adów jest wielu... ¶wiadcz± one o jako¶ci kadr zarz±dów zwi±zków zawodowych. Gdzie etos i historia rodzi uprzedzenia. Mimo pozytywnego przyk³adu jakim by³a wspólna walka o dywidendy - nauka posz³a w las a ka¿dy rzepkê sobie skrobie. Sukces ma wielu ojców a pora¿ka zazwyczaj jest sierot±... z zdumieniem s³ysza³em po negocjacjach w grudniu, kto w nich uczestniczy³ i czyja to zas³uga. podczas tych negocjacji spotka³em siê z prezesem (ju¿ by³ym), przy najmniej mia³ wolê rozmów i wola³ konkrety od demagogi. Zobaczymy co przyniesie czas, na pewno te zamieszanie spowoduje ¿e rozmowy nt podwy¿ek od lipca zostan± od³o¿one do lamusa , a by³a na to du¿a szansa.. Przewidujê, ¿e teraz dopiero zacznie siê jazda tj bardzo brudna kampania wyborcza bo bêd± wybory do RN. A co niektórzy zapominaj± ze po kampanii trzeba siadaæ i rozmawiaæ... Zapominaj± co niektórzy ¿e w negocjacjach zwi±zkowych obowi±zuje zasada liberum veto tzn ¿e ka¿dy zwi±zek mo¿e zablokowaæ wszystkich, wiêc pozostaje rozmowa i negocjacje B) Tylko z kim???[nonie]

Marek-ZZPRC
na ten nie odpowiem bo mi jest zbyt zrêcznie
[brawo03]

www.zzprc.pulawy.pl
Bardzo ³atwo... tylko co dalej??? Nikt nie pomy¶la³ o za³odze w tych gierkachSad Przyk³ad z ostatnich dni, Pismo w sprawie negocjacji p³acowych (czyli o podwy¿ki) podpisa³y 4 organizacje bo in¿ynierowe "zapomnieli" powiadomiæ 5 zw. zaw. - sk±din±d konkurencjê, a potem sie chwal± ¿e to tylko ich i S pomys³... bez komentarza - takie gierki zbuduj± zaufanie??? Niestety Pawe³ teraz bêdzie kampania wyborcza do RN - zobaczysz co siê bêdzie dzia³o!!! [nonie] Ilo¶æ obrzucanego gówna bêdzie zbli¿ona do wyborów parlamentarnych. ZZPRC ma syndrom oblê¿onej twierdzy, ja siê im z drugiej strony nie dziwiê, tyle lat walczyli sami wiêc stare nawyki zostaj±. Efekt tych wa¶ni to brak skutecznej ochrony dla pracowników- bo dla kole¿ków takich jak krecik to siê si³y znajdzie a reszta niech spada...
Edytowane przez dnia 06.08.2007 07:54

Marek-ZZPRC
Dlaczego kol Pawle oczekujesz odemnie odpowiedzi skro twoje zarzuty s± nie do mnie. nie bede t³umaczy³ siê za moich kolegów.
Twoje uwagi im przeka¿e.
A cytowany przez ciebie powyzej fragment mojej wypowiedzi wymaga odrobinê dobrej woli aby zrozumieæ o co chodzi. na pewno nie unikam odpowiedzi i dyskusji.
Edytowane przez Marek-ZZPRC dnia 11.08.2007 10:28

www.zzprc.pulawy.pl
bosman
Proszê nie pisaæ postów bezpo¶rednio po sobie tylko edytowaæ, je¶li chce siê co¶ dodaæ. Dziêkujê.
ISTE TERRARUM MIHI PRAETER OMNES ANGULUS RIDET

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.10 40,464,517 unikalnych wizyt