07.02.2026 23:12
Zobacz temat
 Drukuj temat
Co mylisz o negocjacjach pacowych?
bosman
Wyra swoje zdanie o negocjacjach pacowych...
ISTE TERRARUM MIHI PRAETER OMNES ANGULUS RIDET

Marek-ZZPRC
Wink

www.zzprc.pulawy.pl
Krzysztof Bohdan
Idea modszego i starszego w zasadzie jest suszna. ycie jednak takie idee szybko weryfikuje, jak historia wskazuje na przykadzie specjalistw czy przej z aparatowego na sterowniczego. O awansie n ie decyduje twj sta, wyksztacenie ilo znanych wzw, tylko wikszoci nepotyzm. W naszej firmie jest to regu, dlatego jestem przeciwny dzieleniu jakichkolwiek stanowisk na drobniejsze szczeble. I jestem ciekaw jak by kln ten stary, gdyby zamiast niego jaki pociotek szefa kadr awansowa, a nie on.

Krzysztof Bohdan
Patologie w zdrowym spoeczestwie wystpuj na marginesie, w naszej firmie jest to chleb powszedni. Ponad rok temu by pacz i zgrzytanie zbami przy roszadach zwizanych z obecn struktur. Dzi dawni krzykacze siedz cicho, nic nie komentuj, e jednych si wyrzuca, drugich awansuje bez konkursw i adnych zasad. I jest w poo. Przykad chystek ledwo po studiach mleko pod nosem wynagrodzenie z grnej pki, kto kuzynek prominentnej osoby. I to s zasad, i tego nale si trzyma panowie.

Slawomir Wrega
Wlazem pomykowo w mediacje,ale zaraz bd na bieco .

Slawomir Wrega
Mam pewn propozycj celem uporzdkowania dyskusji.Ustalmy wartoci stae. 1.Pracodawca zapaci nam tylko tyle ile musi. Zgadzacie si?

Slawomir Wrega
2.Ustalonych zasad trzeba przestrzega, dopki ich si nie zmieni.Zgoda?
Edytowane przez Slawomir Wrega dnia 02.11.2008 18:07

Krzysztof Bohdan
Cho bycie, ustalili zasady nawet wyjte z nowego testamentu, to kto ich by przestrzegaa. Na pewno nie szef kadr i decydenci w ZA. Tak naprawd nie chodzi o zasady czy ustalone prawo, tylko o ludzk przyzwoito, jeeli jej si nie ma, to zasady tak naprawd nie istniej.

Slawomir Wrega
Kol.Gruby masz cakowit racj,ale zgodzisz si , e upoledzenie pracodawcy nie oznacza wyrzeczenia si zasad przez stron pracownicz.Dlatego pozwol sobie postawi jeszcze dwie tezy :3.Niedoskonae stabilne prawo jest lepsze ni bezprawie.4.Gra zespoowa wymaga poskromienia wasnych ambicji. Czy moecie uzna je za prawdziwe?

Slawomir Wrega
Kol.kapro nie ma rnych interpretacji, przeczytaj protok rozbienoci.Jest spr o pienidze i sposb ich zagospodarowania w funduszu pac.My uwaamy, e taryfikator ma pierwszestwo.Pracodawca i niektrzy inni e premia dla dyrektorw.

Krzysztof Bohdan
Wierzcie mi lub nie, ale zgadzam si z wami, ale rzeczywisto jest inna. A tak naprawd to zasady nie zmieniy si od 96 roku. Te same obowizuj dzi. Problem polega na tym e tylko to dotyczy zawsze tylko zamknitej grupy pracowniczej. A nie ogu. Dyskusja powinna si rozwija, w kierunku koto o tym ma decydowa. Moim zdaniem decyzj powinien podejmowa bezporedni przeoony, a na nastpnie podlega weryfikacji formalnej przez dzia personalny.

Slawomir Wrega
Kol.synteza nigdzie nie jest tak,e wikszo jest byle jakiej jakoci.Jestem pewien,e 99% zatrudnionych w ZAP to pracownicy bardzo dobrzy i dobrzy.Problem znajduje si w obszarze zarzdzania,szczeglnie zarzdzania personelem.Dzisiaj polega on, wedug mnie, na tym,e firm zarzdza przewodniczcy rady nadzorczej,penic nieformalnie funkcj,, nad prezesa".Natomiast dyrektorem personalnym jest wskazany przez niego jego zaufany kole.Zarzd jest ,wedug mnie, marionetk w ich rkach.

Marek-ZZPRC
taka zasada obowizywaa naszej firmie przez wiele wiele lat i do czego doszlimy?
pracownicy produkcji niezalenie od umiejtnoci i zaangaowania byli o 4 albo i 5 grup poniej taryfikatora a dniwkowi co najwyej 1 lub 2.
tak byo dziki naszej wspaniaej kadrze, ktra miaa pracownikw zmianowych w gbokim poszanowaniu.
pamitacie argument:
bo masz dodatek zmianowy to nie moesz mie takiej wysokiej stawki zasadniczej.
Edytowane przez Marek-ZZPRC dnia 03.11.2008 10:53

www.zzprc.pulawy.pl
Slawomir Wrega
Kol.azot na jakiej podstawie twierdzisz,e ja uwaam, i wszystkim od razu naley da stawki z kategorii docelowych ?

Krzysztof Bohdan
Jak zwykle dziwne podziay jak nie na strych i modych to na nierobw i pracusiw. Kto o tym ma decydowa? Jeeli nie taryfikator.

Slawomir Wrega
Kol.azot zgodzilimy si pod warunkiem dopracowania szczegw.A mwic o niektrych osobach,kogo masz na myli?

Slawomir Wrega
Owiadczam,e adnych prywatnych spraw z przewodniczcym rady nadzorczej nie mam.

Krzysztof Bohdan
Azot to do ktrej ty grupy naleysz, chyba nie do modych pracusi. A ycie ustala wrcz co odwrotnego.

Slawomir Wrega
Owiadczam,e do przewodniczcego rady nadzorczej adnych prywatnych urazw nie mam.Na gruncie prywatnym zwyczajnie si nie znamy.

Krzysztof Bohdan
Chyba azot niele ci wycenia, jeeli nie posiadasz kategorii z taryfikatora.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.14 87,285,042 unikalnych wizyt