23.11.2024 14:03
Zobacz temat
 Drukuj temat
Jaka podwy¿ka?
bosman
Siê narobi³o, proponujê wróciæ do tematu. B)
ISTE TERRARUM MIHI PRAETER OMNES ANGULUS RIDET

Marek-ZZPRC
tabela dzi¶ bedzie przedmiotem dyskusji zarzadu wiêc poczekamy jeszcze te kilka godzin z publikacj±. na temat wynagrodzeñ dzia³aczy zwi±zkowych sie nie wypowiadam, nie bêdê bra³ udzia³u w ich ustalaniu.
a mo¿e warto zrobiæ referendum, sonde a mo¿e umie¶ciæ na forum temat: "ile powinien zarabiaæ oddelegowany do pracy w zz?" [beer]
a potem zrobiæ liste chêtnych do powoenie taczk± na wypadek czegos z³ego. na tej stronie jest kilku wojuj±cych którzy zapewne wpisz± sie natychmiast.

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
wracaj±c do tematy
kol Radion powiedz nam co twoim zdaniem mo¿na by uznaæ za "uczciwe podwy¿ki", na jakich zasadach mia³yby one sie opieraæ?
pytam dlatego bo wielu dyskutantów uzna³o obecny proces za skazany na wypaczenia.

www.zzprc.pulawy.pl
dziadek
jakby¶ mi wyja¶ni³ przekaz tego zdania by³bym wdziêczny, bo nie wiem czy to zaczepka czy apoteoza mojej osoby.

odpowied¼. po prostu odpowied¼. nie mam za co Ciê chwaliæ.
rozumiem, ¿e to jest próba obni¿enia poziomu dyskusji. I tu jest mi przykro lecz niestety istnieje pewien poziom poni¿ej którego nie zejdê. To chyba utnie nasz dialog.

¼le rozumiesz (ale to nic nowego). co do poziomu - mówisz, mówisz, ale o czym mówisz to ju¿ nie chcesz powiedzieæ. chyba sam nie wiesz...[no]

Marek-ZZPRC
widze ze znowu dyskusja sie poknysa³a, ech ¿ycie.
panowie a mo¿e zamiast pozdrawiania zrobimy [beer]

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
znowu jak kul± w p³ot. mimo ze tylko obserwujê wasz± "rozmówke" to nie moge odmówiæ sobie komentarza i porównania kol Radiona do mojego sympatyka "obserwatora"
podobnie du¿o mowi ale nie bardzo wiadomo o czym i po co.
dodam wypredaj±c pytanie ze ja teraz jestem w pracy.

www.zzprc.pulawy.pl
dziadek
Nie trac energii. Przeznacz j± na pracê bo jak s±dzê piszesz do mnie w czasie który masz zap³acony przez nasz± Firmê.

kolejny raz ¼le s±dzisz, ale to u Ciebie nic nowego - za korzystanie z netu p³acê sobie sam, a w pracy po¶wiêcam siê obowi±zkom zawodowym. nie s±d¼ po sobie.
Zdaje siê, ¿e chcesz mnie obrazic ale nie wiesz jak to zrobic.

kogo¶ takiego jak Ty nie da siê obraziæ.
darujê sobie dalsz± dyskusjê z Tob±, poniewa¿ nie wnosisz na to forum nic sensownego. pozdrawiam i oby¶ dosta³ jak najwiêksz± podwy¿kê. Wink

Marek-ZZPRC
pedwy¿ka bedzie w styczniu na pewno.
tabelka jest taka jak na tej stronie publikowana jakis czas tem, ci±gle jest ten news na 1 stronie. wystrczy w kat 2-5 troche dodaæ i bedzie taka jak wczoraj przyjêta.

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
kategoria wskaana prez pre³o¿onego bêdzie parametrem pomocniczym do wyliczenia wielko¶ci podwy¿ki
a zarzad jeszcze obraduje i nie mam jescze informacji. o 13-tej jeszcze sie tym nie zajmowali

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
do siwulka:
chodzi o to aby zinwentaryzowaæ wszystkich pracowników w kontek¶cie taryfikatora. je¶li kto¶ (pracownik) spe³nia warunki taryfikacyjne do konkretnej kategorii to do tej w³a¶nie kategorii bêdzie siê odnosi³a jego podwy¿ka. szczegó³y mogê wyja¶niæ ale mo¿e nie tu bo pisacz ze mnie s³aby

do obserwatora
1. nie stêskni³em siê - nie wiem sk±d ten wniosek.
2. nie stresujesz mnie.
3. nie mam zielonego piêcia sk±d wywnioskowa³e¶ albo czerpiesz "wiedzê" na temat naszej tzn zz oceny wysoko¶ci cen akordowych.
4. zrobimy z nimi tzn. cenami akordowymi ruch taki sam ja z innymi stawkami w ZAP.
5. dlaczego wypowiadasz sie w imieniu jak piszesz 100 pracowników, jaki masz do tego mandat?
6. nie s³uchaj tej Pani która ci±gle sprzedaje ci z³e informacje- nic m±drego sie nie dowiesz.

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
oto ca³y obserwator
dajesz wszystkim doskona³e o sobie ¶wiadectwo
powtarzam po raz niewiemktóry - BAW SIE DOBRZE.
tylko nie prowokuj bez sensu.

www.zzprc.pulawy.pl
dziadek
A do Dziadka, to ja te¿ ¿yczê Ci duuuuu¿ej podwy¿ki i awansu przynajmniej na specjalistê.

dziêkujê za ¿yczenia podwy¿ki - nie spodziewam siê za du¿ej, a co do awansu to moje ambicje s± zaspokojone - nie muszê byæ mianowanym specjalist±, mam swoj± specjalizacjê. [smilewinkgrin]
Jaki¶ taki czepliwy jeste¶ , od Rodiona tez czasami sie czegos nauczyc mo¿na.

od ka¿dego mo¿na siê czego¶ nauczyæ. Wink
pozdrawiam.

dziadek
taki ma³o sprrrrrragniony podwy¿ki

by³bym k³amc±, gdybym napisa³, ¿e nie chcê jak najwiêkszej. ja napisa³em
nie spodziewam siê za du¿ej
z racji tego, ¿e tak wychodzi z wyliczeñ w/g proponowanej tabelki, a to du¿a ró¿nica.
czy mam problemy ze sob±? ka¿dy jakie¶ ma.
Ka¿dy z nas ma jak±¶ specjalizacjê

wiem. mia³em na my¶li to, ¿e nie z¿era mnie zazdro¶æ. pozdrawiam [smilewinkgrin]
Edytowane przez dziadek dnia 12.12.2007 20:29

Witam

Zmianowe w nowej strukturze p³acowej 850

minimalna podwy¿ka 350 (z uwzglêdnieniem wzrostu dodatku zmianowego)

np mam dodatek 750 -> bêdê mia³ 850 -> 100 wiêcej
minimalna podwy¿ka 350-100=250
to zrozumia³e

ale jak:
mam dodatek 950 -> bêdê mia³ 850 -> 100 mniej
minimalna podwy¿ka 350 -(-100) = ?? no w³a¶nie ile? 350 czy 450? [nonie]

Marek-ZZPRC
wprawdzie nie jest to nigdzie zapisane ale ustalenie ustne jest nastêpuj±ce: dodatek zmianowy nie bêdzie ni¿szy od obecnie przys³uguj±cego, tzn je¶li ktos ma wy¿szy od 850 to bedzie dostaw³a dok³adnie tyle ile dzi¶ np.: 883z³ do czasu kiedy zrycza³towany (850) go "dogoni". To doganianie to nic innego jak, u¿ywaj±c m±drego s³owa z czasów minionej epoki "rewaloryzacja" - pamiêtacie to slowo dzi¶ ju¿ prawie nie u¿ywane a kiedys ci±gle.

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
jest ustna zgoda 2 cz³onków zarz±du czyli "wiêkszo¶æ" na nasze d³ugoniegocjowane podwy¿ki.[brawo03]

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
teraz czekamy na uchwa³ê zarz±du i dokument do PIP zmieniaj±cy zapisy ZUZP.

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
a ty dok±d?

www.zzprc.pulawy.pl
co¶ cicho po podwy¿kach
czy¿by wszyscy byli zadowoleni?B)

Marek-ZZPRC
negocjacje p³acowe bêd± wznowione na pocz±tku czerwca. myslê ¿e bior±c pod uwagê znakomit± kondycjê firmy sznase na wzrost p³ac od 1. lipca s± znaczne. nic na pewno ale ...

www.zzprc.pulawy.pl
Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.31 39,942,407 unikalnych wizyt