23.11.2024 11:13
Zobacz temat
 Drukuj temat
Jaka podwy¿ka?
MrMargol mam stawkê 3070 wiec plus 5% =3220,niech nawet teraz bym dosta³ 2% 3290,jestem w 5gr.zabraknie mi chyba ok350 z³.w nosie mam tak± wojnê i tracenie pieniêdzy.na dzieñ dzisiejszy jestm ok.1700 do ty³u,kol.Obserwator ma racjê ,robicie to tylko dla siebie.Kto¶ tu napisa³,¿e powoli i kazdy by doszed³ do swojej kategori.Te¿ tak my¶lê
a co powiesz o nagrodzie w 2008 roku

oczywi¶cie jeszcze fundusz emerytalny od firmy...o ty chyba zapominacie,to drugie 1700

ale smageil,my¶lisz ¿e ja tak siê nie czu³em kiedys.mia³em to samo.ka¿dy patrzy na swoj± kieszeñ i przyznaj ¿e nic mnie nie obchodzi twój problem.¿ycze ci jak najlepiej ale mi ,pomysl kasa przepada.i jest takich wiêkszo¶c niestety.

Marek-ZZPRC
dla pick up:
w 2008r roki ZZPRC otrzyma³ nagrodê specjaln± (tak jak wszystkie inne zz) w wysoko¶ci chyba 8000 z³. tê kwotê podzielili¶my pomiêdzy dzia³aczy bior±cy udzia³ w konsultacjach uzgodnieñ ZUZP. oddelegowani nie dostali z tej kasy nawet z³otówki. ZADOWOLONY?
teraz zapytaj inne zz.

www.zzprc.pulawy.pl
MRmargol mamy 3 zwi±zkowców na etacie i jeszcze potrzebujemy pomocy dzia³aczy,trochê to zastanawiaj±ce.A co do nagrody to nie rozumiem jednego,zwi±zek krzyczy jak to id± pieni±dze na zarz±d,¿e kto¶ dostaje nagrody podwy¿ki a przeciez robicie dok³adnie to samo.dostali¶cie podwy¿ke,nagrodê a czepiacie siê wszystkich dooko³a blokuj± kase dla pracowników.8000 tys.to ile osób uczestniczy³o w negocj.,jedna dwie dodatkowo.co¶ ¶ciemniasz.

Marek-ZZPRC
o konkursy zapytaj Smêtnego. tak o nie walczy³ za Lewickiego.

www.zzprc.pulawy.pl
Slawomir Wrega
Na spotkaniu nie byli¶my bo nas nie zaproszono. Pracodawca chce najpierw dogadaæ sprawê z pozosta³ymi organizacjami. Do koñca nie wiadomo czy w ogóle bêd± pytali nas o zdanie, ja nadal podtrzymujê, ¿e nie musz±.
Wed³ug informacji jakie uzyska³em zarz±d ZAP na posiedzeniu w pi±tek popo³udniu zmieni³ pakiet przygotowany przez Bartczaka z pozosta³ymi zwi±zkami. Podwy¿kê zmniejszyli do 3% a odszkodowanie do nieco ponad 1600 z³. Co do innych wyp³at o których pisze Kryska to s± to deklaracje a nie uzgodnienia.
Co do konkursów, nie ma zgody pozosta³ych organizacji na uregulowanie tego w ZUZP.
Edytowane przez Slawomir Wrega dnia 12.07.2009 19:32

dlaczego odszkodowanie ???,Grina czy odszkodowania to nie zzprc powinien wyp³aciæ.

Slawomir Wrega
Kol. Pick up bardzo celna uwaga, winny p³aci odszkodowanie.

Slawomir Wrega
Mo¿na przyj±æ tak± logikê: Skoro zrozumieli, ¿e s± winni braku podwy¿ek w ubieg³ym roku i dobrowolnie wyp³ac± odszkodowanie, to za rok dotrze do nich, ¿e 3% nie rekompensuje nawet wzrostu cen i te¿ pracownikom nale¿y siê rekompensata. Byæ mo¿e zwyczajnie potrzebuj± paru miesiêcy ¿eby cokolwiek zrozumieæ.

Slawomir Wrega
Kol. Kryska w takim razie co postanowili w pi±tek, bo chyba jednak obradowali?
Kubusiu w jakich okoliczno¶ciach zapozna³e¶ siê z list± dzia³aczy chronionych przez ZZPRC. Wybacz, ¿e pytam po raz drugi ale poprzednio nie uzyska³em odpowiedzi a jest to sprawa istotna.
Edytowane przez Slawomir Wrega dnia 12.07.2009 21:53

Bierzcie co daj±. Lepszy rydz ni¿ nic

Marek-ZZPRC
na stronach nie ma nic o wypracowanej czy ustalonej propozycji.
jednie na stronie zzit zamieszczono skan pisma z 9 lipca kierowane do zarz±du.
marecki. S³awek napisa³ ¿e planowane rekompensata w kwocie 1600 z³ (z pi±tkowego posiedzenie zarz±du zap) to wielko¶æ ok 9% dla pracowników produkcji. nic ponadto.

www.zzprc.pulawy.pl
Slawomir Wrega
Prezes poszed³ na dwa tygodnie urlopu od dzisiaj. Prawdopodobnie do 27 lipca nic siê nie wydarzy.
Dzisiaj mieli¶my otrzymaæ propozycjê wypracowan± przez pracodawcê z pozosta³ymi organizacjami zwi±zkowymi. Oczywi¶cie nic nie dostali¶my.
Edytowane przez Slawomir Wrega dnia 13.07.2009 20:02

Kwota oko³o 1700 z³ brutto, o której piszecie nie jest ¿adn± rekompensat±, bo gdyby tak by³o to by³aby zró¿nicowana od stawki, np. pracownik liniowy o stawce 2000 z³ dosta³ by 900 z³, a g³ówny specjalista o stawce 7000 z³ dosta³by 3150 z³.

Rozmowy o których piszecie s± na kanwie pisma do Zarz±du trzech reprezntatywnych organizacji ZZIT, NSZZ, ZZPZAP.

Dziwni mnie gdy kto¶ pisze: ¿e ma³o, ¿e ja³mu¿na. Stare przys³owie mówi, "¿e syty nie zrozumie g³odnego" i obawiam siê ¿e tak jest w tym przypadku.
Edytowane przez dnia 14.07.2009 07:33

Panie S³awku. proponujê na tej stronie now± np 3 dniow± ankietê (aby nie przed³u¿ac jak mniemam oczekiwania na oczywisty wynik, i przy¶pieszyæ podwy¿kê) na temat: Czy powinni¶my podpisaæ siê pod pismem trzech pozosta³ych organizacji zwi±zkowych akceptuj±cych propozycjê pracodawcy w sprawie podwy¿ki?
Bêdzie Pan mia³ wreszcie konkretn± odpowied¿ na pytanie co ludzie my¶l± na temat oporów ZZPRC i ich blokowania nale¿nej i wypracowanej, jedynej mo¿liwej jak na ten moment podwy¿ki.
Dalsze oci±ganie znowu pozostawi wszystkich pracowników z rek± w nocniku

Slawomir Wrega
Najdro¿si to nie ja wymy¶li³em rekompensatê, równie¿ nie ja wskaza³em na sens tego s³owa, dowody we wpisach w tym temacie.
Pozosta³e organizacje nie wypracowa³y jeszcze z zarz±dem ZAP niczego oficjalnego, nie relacjonuj± równie¿ przebiegu prac. To co wiecie wiecie ode mnie, ja z kolei wiadomo¶ci te zdobywam nieoficjalnie.
Czy nie razi Was, ¿e uczestnik rozmów Asmet zachodzi tu tylko po to aby skomentowaæ wpisy innych, natomiast ¿adnych informacji nie udziela.
Kol. Dalil nie wiemy czy pozosta³e organizacje akceptuj± propozycjê pracodawcy, nie wiemy nawet czy j± znaj±, z niektórych wpisów wynika, ¿e niekoniecznie, np wypowied¼ Kryski.

DO KOL. Slawomir Wrega
Dlaczego odpowiadasz za innych.
Sk±d wiesz czy kto¶ ze ZZ relacjonuje proces negocjacyjny czy te¿ nie?
Nie oceniam wpisów, wyjasniam tylko b³êdne sformuowania typu: rekompensta, odszkodowanie.

Do kol. Kryska
Przecie¿ bra³e¶ udzia³ w rozmowach i wiesz ¿e jest tzw. "rekompensata"
Wniosek by³ o w³a¶ciwe rekompensaty, czyli 5% stawki razy 9 miesiêcy, ale to spwodowa³o znaczne dysproporcje.

Równa kwota to uk³on do wszytskich pracowników, którzy jednokowo "cierpi±" ze znanych wszystkim powodów i braku podwy¿ek p³ac.

PS Cz³onkowie ZZIT, którzy podali adresy e-mailowe maj± bie¿±cy dostêp do "news" -ów pracowniczych (oczywiscie w miarê mo¿liow¶ci i uzgodnieñ)
Edytowane przez dnia 14.07.2009 19:02

Marek-ZZPRC
Brawo bolek

www.zzprc.pulawy.pl
Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.53 39,921,926 unikalnych wizyt