08.02.2026 00:48
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
 Drukuj temat
Jaka podwyka?
MrMargol mam stawk 3070 wiec plus 5% =3220,niech nawet teraz bym dosta 2% 3290,jestem w 5gr.zabraknie mi chyba ok350 z.w nosie mam tak wojn i tracenie pienidzy.na dzie dzisiejszy jestm ok.1700 do tyu,kol.Obserwator ma racj ,robicie to tylko dla siebie.Kto tu napisa,e powoli i kazdy by doszed do swojej kategori.Te tak myl
a co powiesz o nagrodzie w 2008 roku

oczywicie jeszcze fundusz emerytalny od firmy...o ty chyba zapominacie,to drugie 1700

ale smageil,mylisz e ja tak si nie czuem kiedys.miaem to samo.kady patrzy na swoj kiesze i przyznaj e nic mnie nie obchodzi twj problem.ycze ci jak najlepiej ale mi ,pomysl kasa przepada.i jest takich wikszoc niestety.

Marek-ZZPRC
dla pick up:
w 2008r roki ZZPRC otrzyma nagrod specjaln (tak jak wszystkie inne zz) w wysokoci chyba 8000 z. t kwot podzielilimy pomidzy dziaaczy biorcy udzia w konsultacjach uzgodnie ZUZP. oddelegowani nie dostali z tej kasy nawet zotwki. ZADOWOLONY?
teraz zapytaj inne zz.

www.zzprc.pulawy.pl
MRmargol mamy 3 zwizkowcw na etacie i jeszcze potrzebujemy pomocy dziaaczy,troch to zastanawiajce.A co do nagrody to nie rozumiem jednego,zwizek krzyczy jak to id pienidze na zarzd,e kto dostaje nagrody podwyki a przeciez robicie dokadnie to samo.dostalicie podwyke,nagrod a czepiacie si wszystkich dookoa blokuj kase dla pracownikw.8000 tys.to ile osb uczestniczyo w negocj.,jedna dwie dodatkowo.co ciemniasz.

Marek-ZZPRC
o konkursy zapytaj Smtnego. tak o nie walczy za Lewickiego.

www.zzprc.pulawy.pl
Slawomir Wrega
Na spotkaniu nie bylimy bo nas nie zaproszono. Pracodawca chce najpierw dogada spraw z pozostaymi organizacjami. Do koca nie wiadomo czy w ogle bd pytali nas o zdanie, ja nadal podtrzymuj, e nie musz.
Wedug informacji jakie uzyskaem zarzd ZAP na posiedzeniu w pitek popoudniu zmieni pakiet przygotowany przez Bartczaka z pozostaymi zwizkami. Podwyk zmniejszyli do 3% a odszkodowanie do nieco ponad 1600 z. Co do innych wypat o ktrych pisze Kryska to s to deklaracje a nie uzgodnienia.
Co do konkursw, nie ma zgody pozostaych organizacji na uregulowanie tego w ZUZP.
Edytowane przez Slawomir Wrega dnia 12.07.2009 19:32

dlaczego odszkodowanie ???,Grina czy odszkodowania to nie zzprc powinien wypaci.

Slawomir Wrega
Kol. Pick up bardzo celna uwaga, winny paci odszkodowanie.

Slawomir Wrega
Mona przyj tak logik: Skoro zrozumieli, e s winni braku podwyek w ubiegym roku i dobrowolnie wypac odszkodowanie, to za rok dotrze do nich, e 3% nie rekompensuje nawet wzrostu cen i te pracownikom naley si rekompensata. By moe zwyczajnie potrzebuj paru miesicy eby cokolwiek zrozumie.

Slawomir Wrega
Kol. Kryska w takim razie co postanowili w pitek, bo chyba jednak obradowali?
Kubusiu w jakich okolicznociach zapoznae si z list dziaaczy chronionych przez ZZPRC. Wybacz, e pytam po raz drugi ale poprzednio nie uzyskaem odpowiedzi a jest to sprawa istotna.
Edytowane przez Slawomir Wrega dnia 12.07.2009 21:53

Bierzcie co daj. Lepszy rydz ni nic

Marek-ZZPRC
na stronach nie ma nic o wypracowanej czy ustalonej propozycji.
jednie na stronie zzit zamieszczono skan pisma z 9 lipca kierowane do zarzdu.
marecki. Sawek napisa e planowane rekompensata w kwocie 1600 z (z pitkowego posiedzenie zarzdu zap) to wielko ok 9% dla pracownikw produkcji. nic ponadto.

www.zzprc.pulawy.pl
Slawomir Wrega
Prezes poszed na dwa tygodnie urlopu od dzisiaj. Prawdopodobnie do 27 lipca nic si nie wydarzy.
Dzisiaj mielimy otrzyma propozycj wypracowan przez pracodawc z pozostaymi organizacjami zwizkowymi. Oczywicie nic nie dostalimy.
Edytowane przez Slawomir Wrega dnia 13.07.2009 20:02

Kwota okoo 1700 z brutto, o ktrej piszecie nie jest adn rekompensat, bo gdyby tak byo to byaby zrnicowana od stawki, np. pracownik liniowy o stawce 2000 z dosta by 900 z, a gwny specjalista o stawce 7000 z dostaby 3150 z.

Rozmowy o ktrych piszecie s na kanwie pisma do Zarzdu trzech reprezntatywnych organizacji ZZIT, NSZZ, ZZPZAP.

Dziwni mnie gdy kto pisze: e mao, e jamuna. Stare przysowie mwi, "e syty nie zrozumie godnego" i obawiam si e tak jest w tym przypadku.
Edytowane przez dnia 14.07.2009 07:33

Panie Sawku. proponuj na tej stronie now np 3 dniow ankiet (aby nie przeduac jak mniemam oczekiwania na oczywisty wynik, i przypieszy podwyk) na temat: Czy powinnimy podpisa si pod pismem trzech pozostaych organizacji zwizkowych akceptujcych propozycj pracodawcy w sprawie podwyki?
Bdzie Pan mia wreszcie konkretn odpowied na pytanie co ludzie myl na temat oporw ZZPRC i ich blokowania nalenej i wypracowanej, jedynej moliwej jak na ten moment podwyki.
Dalsze ociganie znowu pozostawi wszystkich pracownikw z rek w nocniku

Slawomir Wrega
Najdrosi to nie ja wymyliem rekompensat, rwnie nie ja wskazaem na sens tego sowa, dowody we wpisach w tym temacie.
Pozostae organizacje nie wypracoway jeszcze z zarzdem ZAP niczego oficjalnego, nie relacjonuj rwnie przebiegu prac. To co wiecie wiecie ode mnie, ja z kolei wiadomoci te zdobywam nieoficjalnie.
Czy nie razi Was, e uczestnik rozmw Asmet zachodzi tu tylko po to aby skomentowa wpisy innych, natomiast adnych informacji nie udziela.
Kol. Dalil nie wiemy czy pozostae organizacje akceptuj propozycj pracodawcy, nie wiemy nawet czy j znaj, z niektrych wpisw wynika, e niekoniecznie, np wypowied Kryski.

DO KOL. Slawomir Wrega
Dlaczego odpowiadasz za innych.
Skd wiesz czy kto ze ZZ relacjonuje proces negocjacyjny czy te nie?
Nie oceniam wpisw, wyjasniam tylko bdne sformuowania typu: rekompensta, odszkodowanie.

Do kol. Kryska
Przecie brae udzia w rozmowach i wiesz e jest tzw. "rekompensata"
Wniosek by o waciwe rekompensaty, czyli 5% stawki razy 9 miesicy, ale to spwodowao znaczne dysproporcje.

Rwna kwota to ukon do wszytskich pracownikw, ktrzy jednokowo "cierpi" ze znanych wszystkim powodw i braku podwyek pac.

PS Czonkowie ZZIT, ktrzy podali adresy e-mailowe maj biecy dostp do "news" -w pracowniczych (oczywiscie w miar moliowci i uzgodnie)
Edytowane przez dnia 14.07.2009 19:02

Marek-ZZPRC
Brawo bolek

www.zzprc.pulawy.pl
Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.20 87,299,931 unikalnych wizyt