23.11.2024 12:14
Zobacz temat
 Drukuj temat
jaka akcja strajkowa
Slawomir Wrega
Kol. Pinokio s± ró¿ne sposoby prowadzenia akcji strajkowej miêdzy innymi strajk rotacyjny.
Kol. FUTURE nie ma premii motywacyjnej, premia mo¿e byæ tylko regulaminowa. Motywacyjna jest natomiast nagroda. W ZAP na fundusz nagród przeznaczony jest 1% funduszu wynagrodzeñ, oczywi¶cie rocznie.
Fundusz premiowy natomiast ma byæ dzielony w zale¿no¶ci od wyników osi±gniêtych przez poszczególne jednostki organizacyjne. Pomimo przyjêcia regulaminu premiowania w grudniu 2007 roku fundusz premiowy nie zasta³ utworzony. Powody dok³adnie takie same jak przy podwy¿kach: wojna w Gruzji, brak gazu, kryzys itd, itp.
Podkre¶liæ nale¿y, ¿e zasady tworzenia funduszu premiowego zosta³y spisane. Przeznacza siê na niego okre¶lony procent funduszu podwy¿kowego.
Reasumuj±c, fundusz motywacyjnych nagród jest, fundusz premiowy bêdzie jak bêd± podwy¿ki.

Panie Wrêga czy istnieje mo¿liwo¶æ zwolnienia pracownika za udzia³ w strajku,tak jak Pan to napisa³ trochê wcze¶niej,¿e mo¿e byæ taka mo¿liwo¶æ.Oczywi¶cie nie zale¿nie od formy,np.z wypowiedzeniem z powodu redukcji etatu.Wiadomo ¿e mo¿e tak byæ je¶li zarz±d zechce.
Osobi¶cie my¶lê,¿e zarz±d nie boi siê tego referendum i czeka na pokazanie wyników za 4 kwarta³ roku obrotowego oraz 1 nastêpnego.Z tego co ja wiem jedynie woda utl. i adblue siê sprzedaje z zyskiem w chemii,reszta produktów jest na minusie.

edit:
I jeszcze jedno w KGHM prezes zosta³ ju¿ stracony,czy my¶licie,¿e nasz post±pi tak samo,czy w³a¶nie o to chodzi by obaliæ ten zarz±d.
Edytowane przez bosman dnia 19.06.2009 13:21

Liczy³em na szczer± odp.S.W.,ale jej nie ma.W³a¶ciwie wzi±³em udzia³ w referendum ale czytaj±c to co pisze obserwator zaczynam siê zastanawiaæ czy zrobi³em s³usznie.Przecie¿ jak nawet wejdzie taryfikator to zarz±d zawsze mo¿e powiedzieæ macie co chcecie i przez np.2 lata zapomnimy o nagrodach i podwy¿kach.a wtedy co?

Slawomir Wrega
Niemo¿na zwolniæ pracownika za udzia³ w strajku. Za strajk odpowiadaj± organizatorzy. Na zasadach opisywanych powy¿ej mo¿na by by³o zwolniæ za kolor w³osów albo wielko¶æ stopy.
Kol. pick up dobrze zrobi³e¶ bior±c udzia³ w referendum. Na powszechnych wyborach i referendach opiera siê demokracja. Frekwencj± przy urnach mierzy siê dojrza³o¶æ spo³eczno¶ci do ¿ycia w tym ustroju.

Slawomir Wrega
¦rednio tygodniowy czas pracy w Polsce jest o 1,8 godziny d³u¿szy ni¿ w UE, dlatego nie pisz bzdur Kubusiu.
A odno¶nie wyd³u¿enia czasu pracy; prezentujesz stanowisko Solidarno¶ci czy swoje w³asne?

Marek-ZZPRC
kubusfatalista napisa³/a:
... Jedyna nadzieja, ¿e pozosta³e zwi±zki co¶ wywalcz±. ...

nie za³amuj mnie. ju¿ w swojej wieloletnie dzia³alno¶ci "NAWALCZY£Y"
Wink

www.zzprc.pulawy.pl
Przynajmniej nie s± odpoiedzialne za zablokowanie podwy¿ek

Marek-ZZPRC
a czy s± za cokolwiek odpowiedzialne?

www.zzprc.pulawy.pl
Mnie osobi¶cie nie podoba siê nauka moim kosztem

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.19 39,928,019 unikalnych wizyt