08.02.2026 00:49
Zobacz temat
 Drukuj temat
jaka akcja strajkowa
Slawomir Wrega
Kol. Pinokio s rne sposoby prowadzenia akcji strajkowej midzy innymi strajk rotacyjny.
Kol. FUTURE nie ma premii motywacyjnej, premia moe by tylko regulaminowa. Motywacyjna jest natomiast nagroda. W ZAP na fundusz nagrd przeznaczony jest 1% funduszu wynagrodze, oczywicie rocznie.
Fundusz premiowy natomiast ma by dzielony w zalenoci od wynikw osignitych przez poszczeglne jednostki organizacyjne. Pomimo przyjcia regulaminu premiowania w grudniu 2007 roku fundusz premiowy nie zasta utworzony. Powody dokadnie takie same jak przy podwykach: wojna w Gruzji, brak gazu, kryzys itd, itp.
Podkreli naley, e zasady tworzenia funduszu premiowego zostay spisane. Przeznacza si na niego okrelony procent funduszu podwykowego.
Reasumujc, fundusz motywacyjnych nagrd jest, fundusz premiowy bdzie jak bd podwyki.

Panie Wrga czy istnieje moliwo zwolnienia pracownika za udzia w strajku,tak jak Pan to napisa troch wczeniej,e moe by taka moliwo.Oczywicie nie zalenie od formy,np.z wypowiedzeniem z powodu redukcji etatu.Wiadomo e moe tak by jeli zarzd zechce.
Osobicie myl,e zarzd nie boi si tego referendum i czeka na pokazanie wynikw za 4 kwarta roku obrotowego oraz 1 nastpnego.Z tego co ja wiem jedynie woda utl. i adblue si sprzedaje z zyskiem w chemii,reszta produktw jest na minusie.

edit:
I jeszcze jedno w KGHM prezes zosta ju stracony,czy mylicie,e nasz postpi tak samo,czy wanie o to chodzi by obali ten zarzd.
Edytowane przez bosman dnia 19.06.2009 13:21

Liczyem na szczer odp.S.W.,ale jej nie ma.Waciwie wziem udzia w referendum ale czytajc to co pisze obserwator zaczynam si zastanawia czy zrobiem susznie.Przecie jak nawet wejdzie taryfikator to zarzd zawsze moe powiedzie macie co chcecie i przez np.2 lata zapomnimy o nagrodach i podwykach.a wtedy co?

Slawomir Wrega
Niemona zwolni pracownika za udzia w strajku. Za strajk odpowiadaj organizatorzy. Na zasadach opisywanych powyej mona by byo zwolni za kolor wosw albo wielko stopy.
Kol. pick up dobrze zrobie biorc udzia w referendum. Na powszechnych wyborach i referendach opiera si demokracja. Frekwencj przy urnach mierzy si dojrzao spoecznoci do ycia w tym ustroju.

Slawomir Wrega
rednio tygodniowy czas pracy w Polsce jest o 1,8 godziny duszy ni w UE, dlatego nie pisz bzdur Kubusiu.
A odnonie wyduenia czasu pracy; prezentujesz stanowisko Solidarnoci czy swoje wasne?

Marek-ZZPRC
kubusfatalista napisa/a:
... Jedyna nadzieja, e pozostae zwizki co wywalcz. ...

nie zaamuj mnie. ju w swojej wieloletnie dziaalnoci "NAWALCZYY"
Wink

www.zzprc.pulawy.pl
Przynajmniej nie s odpoiedzialne za zablokowanie podwyek

Marek-ZZPRC
a czy s za cokolwiek odpowiedzialne?

www.zzprc.pulawy.pl
Mnie osobicie nie podoba si nauka moim kosztem

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.09 87,300,019 unikalnych wizyt