Jaka podwy�ka?
|
|
Dodany dnia 15.07.2009 06:36
|
Go??

|
Bez sensu jest k��tnia o nazewnictwo. Przecie� wa�ne aby�my te pieni�dze dostali a nie jak b�da si� nazyw�y. K��tnia o nazewnictwo znowu staje sie tematem zastepczym. Potrzebne jest jednoznaczne stanowisko pozwalajace na wyp�at� a nie ciag�e przepychanki s�owne. Znowu pr�bujecie odwleka� decyzje.
Panie S�awku wydaje mi sie,�e z biura ZZPRC nie jest daleko do biur pozosta�ych ZZ i bez problemu mo�na sie dowiedzie� czy jest tak na prawd� konkretna propozycja, kt�r� ZZ akceptuj�. Wystarczy p�j�� i sie dowiedzie� a nie t�umaczyc si� niewiedz�. To �mieszne. Korona Panu z g�owy nie spadnie |
|
|
|
Slawomir Wrega |
Dodany dnia 15.07.2009 11:12
|
Domownik

Data rejestracji: 02.09.08
|
Kol. Dalil sprawa jest prosta z Twojego i mojego punktu widzenia. Ale niestety nie wszyscy aktorzy tej sceny maj� takie jak my motywacje. Dla niekt�rych zainstalowanie w zarz�dzie ZAP, przy najbli�szych wyborach, g��wnego specjalisty Jacka W�jtowicza jest warto�ci� nadrz�dn�. Podwy�ka dla za�ogi tylko wtedy ma dla nich sens je�eli wzmacnia jego kandydatur�. Nale�y przyzna�, �e nie maj� komfortowej sytuacji, to nasza organizacja jest w sporze zbiorowym z pracodawc� i to z nami zarz�d musi podpisa� protok� ko�cz�cy sp�r, kt�ry jednocze�nie uruchomi podwy�ki. St�d ta daj�ca si� �atwo zaobserwowa� nerwowo�� i pl�tanie si�, jaskrawo widoczne w dyskusji nad s�owem ,,rekompensata". |
|
|
|
|
Dodany dnia 15.07.2009 15:09
|
Go??

|
Panie S�awku zn�w szuka Pan drugiego dna. |
|
|
|
Slawomir Wrega |
Dodany dnia 15.07.2009 19:06
|
Domownik

|
Materia� przekazany dzisiaj, za po�rednictwem poczty, ZZPRC liczy osiem stron. Jutro rano administrator umie�ci go na stronie. Prosz� o wstrzymanie si� z opiniami, informacja opublikowana w rozg�o�ni, oraz przez nasz� kole�ank� powy�ej oddaje rzeczywisto�� tylko w cz�ci dotycz�cej odszkodowania.
|
|
|
|
Slawomir Wrega |
Dodany dnia 15.07.2009 21:38
|
Domownik

|
Drogi Kubusiu w�a�nie analizuj� przekazan� nam propozycj� porozumienia, wska� mi, je�eli mo�esz, na zapisy �wiadcz�ce o intencji dotarcia na ni�sze szczeble 3%. |
|
|
|
bosman |
Dodany dnia 16.07.2009 07:21
|

Administrator

Data rejestracji: 08.03.06
|
Usun��em jeden post (zainteresowany chyba si� domy�li), lecz przez pomy�k�, za co przepraszam.
Edytowane przez bosman dnia 16.07.2009 07:22
ISTE TERRARUM MIHI PRAETER OMNES ANGULUS RIDET
|
|
|
|
|
Dodany dnia 16.07.2009 07:57
|
Go??

|
Kolego Kapro
Zawsze by�em, jestem i bed� or�downikem konkurs�w na stanowiska menad�erskie.
Za czas�w Prezesa Lewickiego Kol. S�awek m�g� spowodwa� tak, �e dzi� mieliby�my przejrzyst� Polityk� Personaln�.
Dlaczego?
Ot� dlatego �e Pion Personalny nadzorowa� Pan Wiejak, chocby dlatego, �e mia� bardzo dobre kontakty z �wczesn� Pani� Dyrektor.
Dlaczego tego nie zrobi�, dlaczego wtedy nie inicjowa� dzia�a� w tym zakresie'?
Ale to juz hostoria.
Zapewniam Ci� �e jeszcze dzi� zaincjuj� rozmowy mi�dzyzwi�zkowe w tym zakresie.
Do kol. S�awka Wr�gi
Ja jako uczestnik rozm�w informuj� ci� i zapewniam, �e w czasie rozm�w podkre�lano, �e pieni�dze powinny by� naliczane i przyznane na poszczeg�lne kom�rki/ jednostki organziacyjne (zespo�y, sekcje itp.) a tam rodzieli� je mo�e stosuj�c zasady motywacyjnie bezpo�redni prze�ozony.
Inne sposoby nalicze� uznam, za naruszenie zasad partnerstwa w rozmowach negocjacyjnych.
PS Nie by�o te� mowy o rozszerzaniu wide�ek istniej�cej tabeli p�ac. |
|
|
|
|
Dodany dnia 16.07.2009 08:33
|
Go??

|
do kubusia: konkurs??? ta farsa??? �arty sobie robisz |
|
|
|
|
Dodany dnia 16.07.2009 11:30
|
Go??

|
Wiem i trudno b�dzie Tobie zarzuci� mi k�amstwo... Z listy os�b kt�re wymieni�e� tylko E. Kania wygra�a w konkursie kt�ry mo�na zaliczy� do zbli�onych do standardu, m�wi� o poprzednim awansie kilka lat temu... I osobi�cie uwa�am �e si� nie zb�a�ni�a na tym stanowisku. Co do ostatnich awans�w i obsad kadrowych to szkoda gada�. Od 10 lat ta firma schodzi na psy je�li chodzi o brak polityki kadrowej, obowi�zuje jedno za�o�enie TKM . I korzystali z tej zasady wszyscy �wieci tej firmy, prezesi, zwi�zki zawodowe. Wi�c teraz mamy to co mamy. Szkoda gada� |
|
|
|
Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 16.07.2009 12:50
|

Administrator

Data rejestracji: 10.03.06
|
�eby co� zosta�o opublikowane to wpierw musi powsta�. zgodzisz si� z tym? |
|
|
|
|
Dodany dnia 16.07.2009 13:32
|
Go??

|
By�a taka pani kt�ra nie ba�a si� nazywa�a sie Radziszewska i mia�a merytoryczne podstawy aby z ka�dym dyskutowa�. Zwi�zki Zawodowe nie sa przeszkod� lecz partnerem do wprowadzenia polityki kadrowej
A kto j� mia wprowadza�??? Gawron??? Rodzik - to by�y pomy�ki |
|
|
|
Slawomir Wrega |
Dodany dnia 16.07.2009 13:41
|
Domownik

|
�adnie Kubusiu, ideologia bardzo czytelna, rozpali� piec na Majdanku i pali� oszo�om�w. Bardzo si� ciesz�, �e tak jasno si� zdeklarowa�e�.
Poza tym ja nie mam mo�liwo�ci usuwania post�w. |
|
|
|
Slawomir Wrega |
Dodany dnia 16.07.2009 18:22
|
Domownik

|
Kol. Gacek34 wczoraj przed 15:00 otrzymali�my projekt porozumienia, musimy mie� chwil� na analizy. Jutro nasze stanowisko wy�lemy pracodawcy i opublikujemy na stronie. Je�eli chcesz przeczyta projekt to wpadnij do biura, jestem do 21:00.
Kol. Kryska oczywi�cie masz racj�, ale �eby sta�o si� tak jak sugerujesz, druga strona musia�aby zachowa� si� honorowo.
Edytowane przez Slawomir Wrega dnia 16.07.2009 18:30 |
|
|
|
|
Dodany dnia 16.07.2009 21:57
|
Go??

|
S�awomirze pisze do Ciebie opami�taj si� facet i zastan�w co ty robisz. Po pierwsze kt�ra firma w czasach kryzysu finansowego daje podwy�ki. Pracownicy w innych firmach zwalniani s� z pracy, my mamy do wyboru otrzyma� podwy�k� w tak ci�kich czasach. A ty przez swoje chore ambicje wstrzymujesz j� po raz drugi. Zadaj� Ci pytanie na czyich us�ugach jeste� bo na pewno nie dzia�asz na rzecz polepszenia sytuacji w ZAP. Wr�cz mam wra�enie �e szkodzisz zak�adowi przez wszczynanie spor�w os�abiasz kurs akcji i wiarygodno�� sp�ki u jej partner�w biznesowych. Zastan�w si� i podpisz podwy�ki moim zdaniem lepszy wr�bel w gar�ci ni� go��b na dachu. Je�eli dalej b�dziesz dzia�a� na szkod� ZAP i ludzi tam pracuj�cych sama za�oga obr�ci sie przeciwko tobie . |
|
|
|
Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 17.07.2009 11:00
|

Administrator

|
co za bzdura. autorem by�a stron� pracodawcy a konkretnie dyr. finansowy. reg. premiowania zosta� przyj�ty "w pakiecie" razem z taryfikatorem kt�ry mia� by� wdro�ony mo�liwie najszybciej. |
|
|
|
Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 17.07.2009 12:36
|

Administrator

|
napisa�em jak by�o, mo�esz komentowa� dowolnie, twoja sprawa. |
|
|
|
|
Dodany dnia 18.07.2009 09:52
|
Go??

|
Panie S�awomirze niech pan pomy�li o m�odych pracownikach kt�rzy nie zarabiaj� tak du�ych pieni�dzy jak pan i pana koledzy. |
|
|
|
Slawomir Wrega |
Dodany dnia 19.07.2009 20:59
|
Domownik

|
Kol. Zenek pozw�l, �e poprosz� ci� o pewien wysi�ek, je�eli �aska odpowiedz Sobie na nast�puj�ce pytania :
- Jakim cudem przez ostatnie 13 lat pracownicy ZAP z ostatnich dziad�w zmienili si� w najlepiej zarabiaj�cych w wojew�dztwie? Pami�taj�c, �e 13 lat istnieje ZZPRC a jego przewodnicz�cym jest ca�y czas ta sama osoba, rzekomo dzia�aj�ca na szkod� tych�e pracownik�w.
- Jakim cudem niedawno ZAP zosta�y niekwestionowanym liderem bran�y chemicznej w Polsce, skoro przewodnicz�cy najwi�kszej organizacji zwi�zkowej od 13 lat dzia�a na ich szkod�?
Tylko tyle, przez grzeczno�� nie zadam pytania co sta�o si� z przedsi�biorstwami, jeszcze nie tak dawno do�� licznymi w naszym wojew�dztwie, gdzie nie by�o ,, wrednych, szkodz�cych pracownikom i destabilizuj�cych firmy zwi�zk�w zawodowych".
|
|
|
|
|
Dodany dnia 19.07.2009 21:52
|
Go??

|
rozumiem �e bedziemy robic zrzute na pomnik dzi�kczynny ,za sukcesy |
|
|
|
Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 20.07.2009 23:21
|

Administrator

|
warto�� pracy �wiadczonej na rzecz ZAP przez ka�dego pracownika na ka�dym stanowisku wycenia taryfikator w ZUZP. zadaj sobie pytanie czy dopuszczalne jest zjawisko powszechnego zani�enia wynagrodze� w stosunku do tej wyceny. oto sedno problemu. |
|
|