|
Jaka podwyka?
|
|
Dodany dnia 15.07.2009 06:36
|
Go??

|
Bez sensu jest ktnia o nazewnictwo. Przecie wane abymy te pienidze dostali a nie jak bda si nazywy. Ktnia o nazewnictwo znowu staje sie tematem zastepczym. Potrzebne jest jednoznaczne stanowisko pozwalajace na wypat a nie ciage przepychanki sowne. Znowu prbujecie odwleka decyzje.
Panie Sawku wydaje mi sie,e z biura ZZPRC nie jest daleko do biur pozostaych ZZ i bez problemu mona sie dowiedzie czy jest tak na prawd konkretna propozycja, ktr ZZ akceptuj. Wystarczy pj i sie dowiedzie a nie tumaczyc si niewiedz. To mieszne. Korona Panu z gowy nie spadnie |
| |
|
|
| Slawomir Wrega |
Dodany dnia 15.07.2009 11:12
|
Domownik

Data rejestracji: 02.09.08
|
Kol. Dalil sprawa jest prosta z Twojego i mojego punktu widzenia. Ale niestety nie wszyscy aktorzy tej sceny maj takie jak my motywacje. Dla niektrych zainstalowanie w zarzdzie ZAP, przy najbliszych wyborach, gwnego specjalisty Jacka Wjtowicza jest wartoci nadrzdn. Podwyka dla zaogi tylko wtedy ma dla nich sens jeeli wzmacnia jego kandydatur. Naley przyzna, e nie maj komfortowej sytuacji, to nasza organizacja jest w sporze zbiorowym z pracodawc i to z nami zarzd musi podpisa protok koczcy spr, ktry jednoczenie uruchomi podwyki. Std ta dajca si atwo zaobserwowa nerwowo i pltanie si, jaskrawo widoczne w dyskusji nad sowem ,,rekompensata". |
| |
|
|
|
Dodany dnia 15.07.2009 15:09
|
Go??

|
Panie Sawku znw szuka Pan drugiego dna. |
| |
|
|
| Slawomir Wrega |
Dodany dnia 15.07.2009 19:06
|
Domownik

|
Materia przekazany dzisiaj, za porednictwem poczty, ZZPRC liczy osiem stron. Jutro rano administrator umieci go na stronie. Prosz o wstrzymanie si z opiniami, informacja opublikowana w rozgoni, oraz przez nasz koleank powyej oddaje rzeczywisto tylko w czci dotyczcej odszkodowania.
|
| |
|
|
| Slawomir Wrega |
Dodany dnia 15.07.2009 21:38
|
Domownik

|
Drogi Kubusiu wanie analizuj przekazan nam propozycj porozumienia, wska mi, jeeli moesz, na zapisy wiadczce o intencji dotarcia na nisze szczeble 3%. |
| |
|
|
| bosman |
Dodany dnia 16.07.2009 07:21
|

Administrator

Data rejestracji: 08.03.06
|
Usunem jeden post (zainteresowany chyba si domyli), lecz przez pomyk, za co przepraszam.
Edytowane przez bosman dnia 16.07.2009 07:22
ISTE TERRARUM MIHI PRAETER OMNES ANGULUS RIDET
|
| |
|
|
|
Dodany dnia 16.07.2009 07:57
|
Go??

|
Kolego Kapro
Zawsze byem, jestem i bed ordownikem konkursw na stanowiska menaderskie.
Za czasw Prezesa Lewickiego Kol. Sawek mg spowodwa tak, e dzi mielibymy przejrzyst Polityk Personaln.
Dlaczego?
Ot dlatego e Pion Personalny nadzorowa Pan Wiejak, chocby dlatego, e mia bardzo dobre kontakty z wczesn Pani Dyrektor.
Dlaczego tego nie zrobi, dlaczego wtedy nie inicjowa dziaa w tym zakresie'?
Ale to juz hostoria.
Zapewniam Ci e jeszcze dzi zaincjuj rozmowy midzyzwizkowe w tym zakresie.
Do kol. Sawka Wrgi
Ja jako uczestnik rozmw informuj ci i zapewniam, e w czasie rozmw podkrelano, e pienidze powinny by naliczane i przyznane na poszczeglne komrki/ jednostki organziacyjne (zespoy, sekcje itp.) a tam rodzieli je moe stosujc zasady motywacyjnie bezporedni przeozony.
Inne sposoby nalicze uznam, za naruszenie zasad partnerstwa w rozmowach negocjacyjnych.
PS Nie byo te mowy o rozszerzaniu wideek istniejcej tabeli pac. |
| |
|
|
|
Dodany dnia 16.07.2009 08:33
|
Go??

|
do kubusia: konkurs??? ta farsa??? arty sobie robisz |
| |
|
|
|
Dodany dnia 16.07.2009 11:30
|
Go??

|
Wiem i trudno bdzie Tobie zarzuci mi kamstwo... Z listy osb ktre wymienie tylko E. Kania wygraa w konkursie ktry mona zaliczy do zblionych do standardu, mwi o poprzednim awansie kilka lat temu... I osobicie uwaam e si nie zbania na tym stanowisku. Co do ostatnich awansw i obsad kadrowych to szkoda gada. Od 10 lat ta firma schodzi na psy jeli chodzi o brak polityki kadrowej, obowizuje jedno zaoenie TKM . I korzystali z tej zasady wszyscy wieci tej firmy, prezesi, zwizki zawodowe. Wic teraz mamy to co mamy. Szkoda gada |
| |
|
|
| Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 16.07.2009 12:50
|

Administrator

Data rejestracji: 10.03.06
|
eby co zostao opublikowane to wpierw musi powsta. zgodzisz si z tym? |
| |
|
|
|
Dodany dnia 16.07.2009 13:32
|
Go??

|
Bya taka pani ktra nie baa si nazywaa sie Radziszewska i miaa merytoryczne podstawy aby z kadym dyskutowa. Zwizki Zawodowe nie sa przeszkod lecz partnerem do wprowadzenia polityki kadrowej
A kto j mia wprowadza??? Gawron??? Rodzik - to byy pomyki |
| |
|
|
| Slawomir Wrega |
Dodany dnia 16.07.2009 13:41
|
Domownik

|
adnie Kubusiu, ideologia bardzo czytelna, rozpali piec na Majdanku i pali oszoomw. Bardzo si ciesz, e tak jasno si zdeklarowae.
Poza tym ja nie mam moliwoci usuwania postw. |
| |
|
|
| Slawomir Wrega |
Dodany dnia 16.07.2009 18:22
|
Domownik

|
Kol. Gacek34 wczoraj przed 15:00 otrzymalimy projekt porozumienia, musimy mie chwil na analizy. Jutro nasze stanowisko wylemy pracodawcy i opublikujemy na stronie. Jeeli chcesz przeczyta projekt to wpadnij do biura, jestem do 21:00.
Kol. Kryska oczywicie masz racj, ale eby stao si tak jak sugerujesz, druga strona musiaaby zachowa si honorowo.
Edytowane przez Slawomir Wrega dnia 16.07.2009 18:30 |
| |
|
|
|
Dodany dnia 16.07.2009 21:57
|
Go??

|
Sawomirze pisze do Ciebie opamitaj si facet i zastanw co ty robisz. Po pierwsze ktra firma w czasach kryzysu finansowego daje podwyki. Pracownicy w innych firmach zwalniani s z pracy, my mamy do wyboru otrzyma podwyk w tak cikich czasach. A ty przez swoje chore ambicje wstrzymujesz j po raz drugi. Zadaj Ci pytanie na czyich usugach jeste bo na pewno nie dziaasz na rzecz polepszenia sytuacji w ZAP. Wrcz mam wraenie e szkodzisz zakadowi przez wszczynanie sporw osabiasz kurs akcji i wiarygodno spki u jej partnerw biznesowych. Zastanw si i podpisz podwyki moim zdaniem lepszy wrbel w garci ni gob na dachu. Jeeli dalej bdziesz dziaa na szkod ZAP i ludzi tam pracujcych sama zaoga obrci sie przeciwko tobie . |
| |
|
|
| Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 17.07.2009 11:00
|

Administrator

|
co za bzdura. autorem bya stron pracodawcy a konkretnie dyr. finansowy. reg. premiowania zosta przyjty "w pakiecie" razem z taryfikatorem ktry mia by wdroony moliwie najszybciej. |
| |
|
|
| Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 17.07.2009 12:36
|

Administrator

|
napisaem jak byo, moesz komentowa dowolnie, twoja sprawa. |
| |
|
|
|
Dodany dnia 18.07.2009 09:52
|
Go??

|
Panie Sawomirze niech pan pomyli o modych pracownikach ktrzy nie zarabiaj tak duych pienidzy jak pan i pana koledzy. |
| |
|
|
| Slawomir Wrega |
Dodany dnia 19.07.2009 20:59
|
Domownik

|
Kol. Zenek pozwl, e poprosz ci o pewien wysiek, jeeli aska odpowiedz Sobie na nastpujce pytania :
- Jakim cudem przez ostatnie 13 lat pracownicy ZAP z ostatnich dziadw zmienili si w najlepiej zarabiajcych w wojewdztwie? Pamitajc, e 13 lat istnieje ZZPRC a jego przewodniczcym jest cay czas ta sama osoba, rzekomo dziaajca na szkod tyche pracownikw.
- Jakim cudem niedawno ZAP zostay niekwestionowanym liderem brany chemicznej w Polsce, skoro przewodniczcy najwikszej organizacji zwizkowej od 13 lat dziaa na ich szkod?
Tylko tyle, przez grzeczno nie zadam pytania co stao si z przedsibiorstwami, jeszcze nie tak dawno do licznymi w naszym wojewdztwie, gdzie nie byo ,, wrednych, szkodzcych pracownikom i destabilizujcych firmy zwizkw zawodowych".
|
| |
|
|
|
Dodany dnia 19.07.2009 21:52
|
Go??

|
rozumiem e bedziemy robic zrzute na pomnik dzikczynny ,za sukcesy |
| |
|
|
| Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 20.07.2009 23:21
|

Administrator

|
warto pracy wiadczonej na rzecz ZAP przez kadego pracownika na kadym stanowisku wycenia taryfikator w ZUZP. zadaj sobie pytanie czy dopuszczalne jest zjawisko powszechnego zanienia wynagrodze w stosunku do tej wyceny. oto sedno problemu. |
| |
|