23.11.2024 08:32
Zobacz temat
 Drukuj temat
Jaka podwy¿ka?
Bez sensu jest k³ótnia o nazewnictwo. Przecie¿ wa¿ne aby¶my te pieni±dze dostali a nie jak bêda siê nazyw³y. K³ótnia o nazewnictwo znowu staje sie tematem zastepczym. Potrzebne jest jednoznaczne stanowisko pozwalajace na wyp³atê a nie ciag³e przepychanki s³owne. Znowu próbujecie odwlekaæ decyzje.
Panie S³awku wydaje mi sie,¿e z biura ZZPRC nie jest daleko do biur pozosta³ych ZZ i bez problemu mo¿na sie dowiedzieæ czy jest tak na prawdê konkretna propozycja, któr± ZZ akceptuj±. Wystarczy pój¶æ i sie dowiedzieæ a nie t³umaczyc siê niewiedz±. To ¶mieszne. Korona Panu z g³owy nie spadnie

Slawomir Wrega
Kol. Dalil sprawa jest prosta z Twojego i mojego punktu widzenia. Ale niestety nie wszyscy aktorzy tej sceny maj± takie jak my motywacje. Dla niektórych zainstalowanie w zarz±dzie ZAP, przy najbli¿szych wyborach, g³ównego specjalisty Jacka Wójtowicza jest warto¶ci± nadrzêdn±. Podwy¿ka dla za³ogi tylko wtedy ma dla nich sens je¿eli wzmacnia jego kandydaturê. Nale¿y przyznaæ, ¿e nie maj± komfortowej sytuacji, to nasza organizacja jest w sporze zbiorowym z pracodawc± i to z nami zarz±d musi podpisaæ protokó³ koñcz±cy spór, który jednocze¶nie uruchomi podwy¿ki. St±d ta daj±ca siê ³atwo zaobserwowaæ nerwowo¶æ i pl±tanie siê, jaskrawo widoczne w dyskusji nad s³owem ,,rekompensata".

Panie S³awku znów szuka Pan drugiego dna.

Slawomir Wrega
Materia³ przekazany dzisiaj, za po¶rednictwem poczty, ZZPRC liczy osiem stron. Jutro rano administrator umie¶ci go na stronie. Proszê o wstrzymanie siê z opiniami, informacja opublikowana w rozg³o¶ni, oraz przez nasz± kole¿ankê powy¿ej oddaje rzeczywisto¶æ tylko w czê¶ci dotycz±cej odszkodowania.

Slawomir Wrega
Drogi Kubusiu w³a¶nie analizujê przekazan± nam propozycjê porozumienia, wska¿ mi, je¿eli mo¿esz, na zapisy ¶wiadcz±ce o intencji dotarcia na ni¿sze szczeble 3%.

bosman
Usun±³em jeden post (zainteresowany chyba siê domy¶li), lecz przez pomy³kê, za co przepraszam. Sad
Edytowane przez bosman dnia 16.07.2009 07:22
ISTE TERRARUM MIHI PRAETER OMNES ANGULUS RIDET

Kolego Kapro
Zawsze by³em, jestem i bedê orêdownikem konkursów na stanowiska menad¿erskie.
Za czasów Prezesa Lewickiego Kol. S³awek móg³ spowodwaæ tak, ¿e dzi¶ mieliby¶my przejrzyst± Politykê Personaln±.
Dlaczego?
Otó¿ dlatego ¿e Pion Personalny nadzorowa³ Pan Wiejak, chocby dlatego, ¿e mia³ bardzo dobre kontakty z ówczesn± Pani± Dyrektor.
Dlaczego tego nie zrobi³, dlaczego wtedy nie inicjowa³ dzia³añ w tym zakresie'?
Ale to juz hostoria.
Zapewniam Ciê ¿e jeszcze dzi¶ zaincjujê rozmowy miêdzyzwi±zkowe w tym zakresie.

Do kol. S³awka Wrêgi
Ja jako uczestnik rozmów informujê ciê i zapewniam, ¿e w czasie rozmów podkre¶lano, ¿e pieni±dze powinny byæ naliczane i przyznane na poszczególne komórki/ jednostki organziacyjne (zespo³y, sekcje itp.) a tam rodzieliæ je mo¿e stosuj±c zasady motywacyjnie bezpo¶redni prze³ozony.
Inne sposoby naliczeñ uznam, za naruszenie zasad partnerstwa w rozmowach negocjacyjnych.
PS Nie by³o te¿ mowy o rozszerzaniu wide³ek istniej±cej tabeli p³ac.

do kubusia: konkurs??? ta farsa??? ¿arty sobie robisz

Wiem i trudno bêdzie Tobie zarzuciæ mi k³amstwo... Z listy osób które wymieni³e¶ tylko E. Kania wygra³a w konkursie który mo¿na zaliczyæ do zbli¿onych do standardu, mówiê o poprzednim awansie kilka lat temu... I osobi¶cie uwa¿am ¿e siê nie zb³a¼ni³a na tym stanowisku. Co do ostatnich awansów i obsad kadrowych to szkoda gadaæ. Od 10 lat ta firma schodzi na psy je¶li chodzi o brak polityki kadrowej, obowi±zuje jedno za³o¿enie TKM . I korzystali z tej zasady wszyscy ¶wieci tej firmy, prezesi, zwi±zki zawodowe. Wiêc teraz mamy to co mamy. Szkoda gadaæ

Marek-ZZPRC
¿eby co¶ zosta³o opublikowane to wpierw musi powstaæ. zgodzisz siê z tym?

www.zzprc.pulawy.pl
By³a taka pani która nie ba³a siê nazywa³a sie Radziszewska i mia³a merytoryczne podstawy aby z ka¿dym dyskutowaæ. Zwi±zki Zawodowe nie sa przeszkod± lecz partnerem do wprowadzenia polityki kadrowej
A kto j± mia wprowadzaæ??? Gawron??? Rodzik - to by³y pomy³ki

Slawomir Wrega
£adnie Kubusiu, ideologia bardzo czytelna, rozpaliæ piec na Majdanku i paliæ oszo³omów. Bardzo siê cieszê, ¿e tak jasno siê zdeklarowa³e¶.
Poza tym ja nie mam mo¿liwo¶ci usuwania postów.

Slawomir Wrega
Kol. Gacek34 wczoraj przed 15:00 otrzymali¶my projekt porozumienia, musimy mieæ chwilê na analizy. Jutro nasze stanowisko wy¶lemy pracodawcy i opublikujemy na stronie. Je¿eli chcesz przeczyta projekt to wpadnij do biura, jestem do 21:00.
Kol. Kryska oczywi¶cie masz racjê, ale ¿eby sta³o siê tak jak sugerujesz, druga strona musia³aby zachowaæ siê honorowo.
Edytowane przez Slawomir Wrega dnia 16.07.2009 18:30

S³awomirze pisze do Ciebie opamiêtaj siê facet i zastanów co ty robisz. Po pierwsze która firma w czasach kryzysu finansowego daje podwy¿ki. Pracownicy w innych firmach zwalniani s± z pracy, my mamy do wyboru otrzymaæ podwy¿kê w tak ciê¿kich czasach. A ty przez swoje chore ambicje wstrzymujesz j± po raz drugi. Zadajê Ci pytanie na czyich us³ugach jeste¶ bo na pewno nie dzia³asz na rzecz polepszenia sytuacji w ZAP. Wrêcz mam wra¿enie ¿e szkodzisz zak³adowi przez wszczynanie sporów os³abiasz kurs akcji i wiarygodno¶æ spó³ki u jej partnerów biznesowych. Zastanów siê i podpisz podwy¿ki moim zdaniem lepszy wróbel w gar¶ci ni¿ go³±b na dachu. Je¿eli dalej bêdziesz dzia³a³ na szkodê ZAP i ludzi tam pracuj±cych sama za³oga obróci sie przeciwko tobieSmileWink.

Marek-ZZPRC
co za bzdura. autorem by³a stronê pracodawcy a konkretnie dyr. finansowy. reg. premiowania zosta³ przyjêty "w pakiecie" razem z taryfikatorem który mia³ byæ wdro¿ony mo¿liwie najszybciej.

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
napisa³em jak by³o, mo¿esz komentowaæ dowolnie, twoja sprawa.

www.zzprc.pulawy.pl
Panie S³awomirze niech pan pomy¶li o m³odych pracownikach którzy nie zarabiaj± tak du¿ych pieniêdzy jak pan i pana koledzy.

Slawomir Wrega
Kol. Zenek pozwól, ¿e poproszê ciê o pewien wysi³ek, je¿eli ³aska odpowiedz Sobie na nastêpuj±ce pytania :
- Jakim cudem przez ostatnie 13 lat pracownicy ZAP z ostatnich dziadów zmienili siê w najlepiej zarabiaj±cych w województwie? Pamiêtaj±c, ¿e 13 lat istnieje ZZPRC a jego przewodnicz±cym jest ca³y czas ta sama osoba, rzekomo dzia³aj±ca na szkodê tych¿e pracowników.
- Jakim cudem niedawno ZAP zosta³y niekwestionowanym liderem bran¿y chemicznej w Polsce, skoro przewodnicz±cy najwiêkszej organizacji zwi±zkowej od 13 lat dzia³a na ich szkodê?
Tylko tyle, przez grzeczno¶æ nie zadam pytania co sta³o siê z przedsiêbiorstwami, jeszcze nie tak dawno do¶æ licznymi w naszym województwie, gdzie nie by³o ,, wrednych, szkodz±cych pracownikom i destabilizuj±cych firmy zwi±zków zawodowych".

rozumiem ¿e bedziemy robic zrzute na pomnik dziêkczynnyGrin,za sukcesy

Marek-ZZPRC
warto¶æ pracy ¶wiadczonej na rzecz ZAP przez ka¿dego pracownika na ka¿dym stanowisku wycenia taryfikator w ZUZP. zadaj sobie pytanie czy dopuszczalne jest zjawisko powszechnego zani¿enia wynagrodzeñ w stosunku do tej wyceny. oto sedno problemu.

www.zzprc.pulawy.pl
Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.36 39,910,405 unikalnych wizyt