07.02.2026 23:14
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
 Drukuj temat
Jaka podwyka?
Bez sensu jest ktnia o nazewnictwo. Przecie wane abymy te pienidze dostali a nie jak bda si nazywy. Ktnia o nazewnictwo znowu staje sie tematem zastepczym. Potrzebne jest jednoznaczne stanowisko pozwalajace na wypat a nie ciage przepychanki sowne. Znowu prbujecie odwleka decyzje.
Panie Sawku wydaje mi sie,e z biura ZZPRC nie jest daleko do biur pozostaych ZZ i bez problemu mona sie dowiedzie czy jest tak na prawd konkretna propozycja, ktr ZZ akceptuj. Wystarczy pj i sie dowiedzie a nie tumaczyc si niewiedz. To mieszne. Korona Panu z gowy nie spadnie

Slawomir Wrega
Kol. Dalil sprawa jest prosta z Twojego i mojego punktu widzenia. Ale niestety nie wszyscy aktorzy tej sceny maj takie jak my motywacje. Dla niektrych zainstalowanie w zarzdzie ZAP, przy najbliszych wyborach, gwnego specjalisty Jacka Wjtowicza jest wartoci nadrzdn. Podwyka dla zaogi tylko wtedy ma dla nich sens jeeli wzmacnia jego kandydatur. Naley przyzna, e nie maj komfortowej sytuacji, to nasza organizacja jest w sporze zbiorowym z pracodawc i to z nami zarzd musi podpisa protok koczcy spr, ktry jednoczenie uruchomi podwyki. Std ta dajca si atwo zaobserwowa nerwowo i pltanie si, jaskrawo widoczne w dyskusji nad sowem ,,rekompensata".

Panie Sawku znw szuka Pan drugiego dna.

Slawomir Wrega
Materia przekazany dzisiaj, za porednictwem poczty, ZZPRC liczy osiem stron. Jutro rano administrator umieci go na stronie. Prosz o wstrzymanie si z opiniami, informacja opublikowana w rozgoni, oraz przez nasz koleank powyej oddaje rzeczywisto tylko w czci dotyczcej odszkodowania.

Slawomir Wrega
Drogi Kubusiu wanie analizuj przekazan nam propozycj porozumienia, wska mi, jeeli moesz, na zapisy wiadczce o intencji dotarcia na nisze szczeble 3%.

bosman
Usunem jeden post (zainteresowany chyba si domyli), lecz przez pomyk, za co przepraszam. Sad
Edytowane przez bosman dnia 16.07.2009 07:22
ISTE TERRARUM MIHI PRAETER OMNES ANGULUS RIDET

Kolego Kapro
Zawsze byem, jestem i bed ordownikem konkursw na stanowiska menaderskie.
Za czasw Prezesa Lewickiego Kol. Sawek mg spowodwa tak, e dzi mielibymy przejrzyst Polityk Personaln.
Dlaczego?
Ot dlatego e Pion Personalny nadzorowa Pan Wiejak, chocby dlatego, e mia bardzo dobre kontakty z wczesn Pani Dyrektor.
Dlaczego tego nie zrobi, dlaczego wtedy nie inicjowa dziaa w tym zakresie'?
Ale to juz hostoria.
Zapewniam Ci e jeszcze dzi zaincjuj rozmowy midzyzwizkowe w tym zakresie.

Do kol. Sawka Wrgi
Ja jako uczestnik rozmw informuj ci i zapewniam, e w czasie rozmw podkrelano, e pienidze powinny by naliczane i przyznane na poszczeglne komrki/ jednostki organziacyjne (zespoy, sekcje itp.) a tam rodzieli je moe stosujc zasady motywacyjnie bezporedni przeozony.
Inne sposoby nalicze uznam, za naruszenie zasad partnerstwa w rozmowach negocjacyjnych.
PS Nie byo te mowy o rozszerzaniu wideek istniejcej tabeli pac.

do kubusia: konkurs??? ta farsa??? arty sobie robisz

Wiem i trudno bdzie Tobie zarzuci mi kamstwo... Z listy osb ktre wymienie tylko E. Kania wygraa w konkursie ktry mona zaliczy do zblionych do standardu, mwi o poprzednim awansie kilka lat temu... I osobicie uwaam e si nie zbania na tym stanowisku. Co do ostatnich awansw i obsad kadrowych to szkoda gada. Od 10 lat ta firma schodzi na psy jeli chodzi o brak polityki kadrowej, obowizuje jedno zaoenie TKM . I korzystali z tej zasady wszyscy wieci tej firmy, prezesi, zwizki zawodowe. Wic teraz mamy to co mamy. Szkoda gada

Marek-ZZPRC
eby co zostao opublikowane to wpierw musi powsta. zgodzisz si z tym?

www.zzprc.pulawy.pl
Bya taka pani ktra nie baa si nazywaa sie Radziszewska i miaa merytoryczne podstawy aby z kadym dyskutowa. Zwizki Zawodowe nie sa przeszkod lecz partnerem do wprowadzenia polityki kadrowej
A kto j mia wprowadza??? Gawron??? Rodzik - to byy pomyki

Slawomir Wrega
adnie Kubusiu, ideologia bardzo czytelna, rozpali piec na Majdanku i pali oszoomw. Bardzo si ciesz, e tak jasno si zdeklarowae.
Poza tym ja nie mam moliwoci usuwania postw.

Slawomir Wrega
Kol. Gacek34 wczoraj przed 15:00 otrzymalimy projekt porozumienia, musimy mie chwil na analizy. Jutro nasze stanowisko wylemy pracodawcy i opublikujemy na stronie. Jeeli chcesz przeczyta projekt to wpadnij do biura, jestem do 21:00.
Kol. Kryska oczywicie masz racj, ale eby stao si tak jak sugerujesz, druga strona musiaaby zachowa si honorowo.
Edytowane przez Slawomir Wrega dnia 16.07.2009 18:30

Sawomirze pisze do Ciebie opamitaj si facet i zastanw co ty robisz. Po pierwsze ktra firma w czasach kryzysu finansowego daje podwyki. Pracownicy w innych firmach zwalniani s z pracy, my mamy do wyboru otrzyma podwyk w tak cikich czasach. A ty przez swoje chore ambicje wstrzymujesz j po raz drugi. Zadaj Ci pytanie na czyich usugach jeste bo na pewno nie dziaasz na rzecz polepszenia sytuacji w ZAP. Wrcz mam wraenie e szkodzisz zakadowi przez wszczynanie sporw osabiasz kurs akcji i wiarygodno spki u jej partnerw biznesowych. Zastanw si i podpisz podwyki moim zdaniem lepszy wrbel w garci ni gob na dachu. Jeeli dalej bdziesz dziaa na szkod ZAP i ludzi tam pracujcych sama zaoga obrci sie przeciwko tobieSmileWink.

Marek-ZZPRC
co za bzdura. autorem bya stron pracodawcy a konkretnie dyr. finansowy. reg. premiowania zosta przyjty "w pakiecie" razem z taryfikatorem ktry mia by wdroony moliwie najszybciej.

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
napisaem jak byo, moesz komentowa dowolnie, twoja sprawa.

www.zzprc.pulawy.pl
Panie Sawomirze niech pan pomyli o modych pracownikach ktrzy nie zarabiaj tak duych pienidzy jak pan i pana koledzy.

Slawomir Wrega
Kol. Zenek pozwl, e poprosz ci o pewien wysiek, jeeli aska odpowiedz Sobie na nastpujce pytania :
- Jakim cudem przez ostatnie 13 lat pracownicy ZAP z ostatnich dziadw zmienili si w najlepiej zarabiajcych w wojewdztwie? Pamitajc, e 13 lat istnieje ZZPRC a jego przewodniczcym jest cay czas ta sama osoba, rzekomo dziaajca na szkod tyche pracownikw.
- Jakim cudem niedawno ZAP zostay niekwestionowanym liderem brany chemicznej w Polsce, skoro przewodniczcy najwikszej organizacji zwizkowej od 13 lat dziaa na ich szkod?
Tylko tyle, przez grzeczno nie zadam pytania co stao si z przedsibiorstwami, jeszcze nie tak dawno do licznymi w naszym wojewdztwie, gdzie nie byo ,, wrednych, szkodzcych pracownikom i destabilizujcych firmy zwizkw zawodowych".

rozumiem e bedziemy robic zrzute na pomnik dzikczynnyGrin,za sukcesy

Marek-ZZPRC
warto pracy wiadczonej na rzecz ZAP przez kadego pracownika na kadym stanowisku wycenia taryfikator w ZUZP. zadaj sobie pytanie czy dopuszczalne jest zjawisko powszechnego zanienia wynagrodze w stosunku do tej wyceny. oto sedno problemu.

www.zzprc.pulawy.pl
Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.27 87,285,275 unikalnych wizyt