15.02.2026 07:12
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
 Drukuj temat
Jaka podwyka?
Slawomir Wrega
Kol. Chemikamator chodzi o wdroenie taryfikatora kwalifikacyjnego stanowisk pracy. Czyli o opacanie pracownikw zgodnie z jego zapisami.

Slawomir Wrega
Obecnie zarzdzajca ZAP ekipa jest co najmniej szst, liczc od dnia w ktrym zostaem dziaaczem zwizkowym. Jednoznacznie anty pracowniczy by skad z Zygmuntem na czele. rednia nominalna paca spada wtedy o okoo 20%, a realna o ponad 40%. Psychoza jaka wtedy panowaa nie da si porwna w aden sposb z dzisiejszymi problemami. Do przypomnie, e prawie 500 osb wygnanych zostao z firmy na wiadczenia przedemerytalne. Spora cz dzisiejszych decydentw nauki pobieraa wanie w tamtym czasie, dzisiaj chcieli by pokaza, e s lepsi od nauczycieli albo, po prostu, nie znaj innych zachowa. wiat wok nas zmienia si jednak bardzo szybko i to co moliwe byo jeszcze 5 lat temu dzisiaj musi mie krtki ywot. Mam tu na myli przede wszystkim jako dialogu spoecznego w naszej firmie, jako najwiksza organizacja zwizkowa porozumiewamy si z pracodawc za porednictwem poczty, rozgoni i gazet. Pozostae mniejsze i sabe organizacje zostay tak zdominowane, e zachowuj si jak podlegli pracownicy. Taki stan nie bdzie tolerowany poniewa do niczego dobrego nie prowadzi.
Kol. Bolek drobnego zakcenia niemona traktowa jak zmiany ustroju.

Slawomir Wrega
Prospekt Emisyjny strona 173, zatrudnienie na dzie 31.12 2004 - 3253.
Zatrudnienie aktualne 3354.
Tak sam prawd pisze Kubu o atmosferze, za bliskie czasy, zbyt wielu pamita.

Moim zdaniem podwyki powinny by motywacyjne, uwzgldniajce wkad, zaangaowanie i odpowiedzialno np na stanowisku mistrza powinien by dodatek funkcyjny ktry niestety zosta wcignity w stawk zasadnicz. Pozytywnym akcentem przy tych podwykach jest jej motywacyjny charakter (mistrz ma may bacik).

Marek-ZZPRC
rzecz polega na tym czy bdzie mia ten bacik (wolabym nazywa te pienidze "marchewk"Wink. zwr uwag e kasa bdzie pywaa z samej gry i nie koniecznie w caoci spynie na d.

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
jak przebiega podzia podwyek w waszym otoczeniu?
piszcie swoje uwagi i refleksje.

www.zzprc.pulawy.pl
ja dostaem prawie 3%

Marek-ZZPRC
piszcie jak to wygldao w waszych komrkach. tzn ile wasz przeoony dosta kasy. w procentach oczywicie.

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
szkoda mi cie chopie. powanie.

www.zzprc.pulawy.pl
Na moim wydziale nikt nie narzeka to chyba nie jest leWink Ja dostaem 3,1%.

Marek-ZZPRC
o takich informacjach mylaem ale nie wszyscy byli w stanie zrozumie.

www.zzprc.pulawy.pl
Sytuacja jest taka.. w skrcie. Po napisaniu podania o podwyzk i oczekiwaniu ok 5miesiecy dostaem w lipcu z wyrwnaniem od czerwca 5% podwyzki.
Gdy przysza kasa na tzw motywacyjne..Super Kierownik powiedzia ze mi nie da bo juz dostaemGrin
To sie dopiero chce pracowa.

Marek-ZZPRC
fachowiec.

tzn ten kierownik Smile

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
obserwatorze. zrezygnowae z czonkostwa w zz. dobrowolnie. od kogo teraz oczekujesz dziaania?

www.zzprc.pulawy.pl
Slawomir Wrega
Drogi Azocie, wnioskowa to nie to samo co da. W zapisach porozumienia pracodawca i pozostae organizacje zwizkowe ograniczyli rol bezporedniego przeoonego do wnioskodawcy. Majc moliwo podjcia decyzji bez ogldania si na nas wrcili do rozwiza jakie stosowali przed 1997 rokiem a wic przed powstaniem naszej organizacji zwizkowej. Wtedy kiedy my mielimy wpyw na zapisy zasad rozdziau rodkw, bezporedni przeoony decydowa o wielkoci podwyki motywacyjnej.

Slawomir Wrega
Jeden z kierownikw na Kaprolaktamie inynier Bajda poleci mistrzom skadanie wnioskw z wielkociami wyraonymi w procentach. Uzasadni to nieznajomoci kwoty podwyek przyznanej dla wydziau. Mistrzowie do pitku nie znali wielkoci podwyek przyznanych pracownikom, nie mogli wic dokona powiadomienia. Analizowalimy t sytuacj pod ktem zgodnoci z zapisami porozumienia, trudno wskaza naruszenie. Wniosek narzuca si sam, porozumienie jest do bani.

obserwator czy moe masz na myli jednego z kandydatw do RN? Zapewne strach Go ogarn i nie chce naraa si kierownikowi.

Slawomir Wrega
Kubusiu bezwstydny, obleny obudniku, dziaacze etatowi dostali nie ponad 7% tylko prawie 10% podwyki od 1 lipca. Trzy procent tak jak reszta a 6,8 % waloryzacji do redniej zgodnie z zapisami ukadu. To adna tajemnica. Dzisiaj pensja przewodniczcego zwizku to 7200 z. Przewodniczcy ZZIT te tyle zarabia, jeeli Ci nie pasuje to zrezygnuj z ochronki jak masz w tej organizacji.
ZZPRC porozumienie z 3% podwyk podpisa pod przymusem, pretensje naley zgasza do autorw, czyli pracodawcy oraz pozostaych organizacji zwizkowych.

Marek-ZZPRC
dlaczego dzwon gony, bo pusty.
kolejny raz piszesz bzdury nocny marudo.

www.zzprc.pulawy.pl
dziadek
jasne fatalny kubusiu - nie picowali pod publiczk, tylko po cichu zarzdowi _autocenzura_ i dlatego siedzieli cicho. inaczej mwic sprzedali si i to wcale nie za Judaszowe srebrniki. za to zakamanie, oczernianie, nagonk, fasz, zaniechanie, itede ja bym im podwyki nie da. ja nie - zarzd da. ciekawe dlaczego aden nie mia odwagi cywilnej przyzna si do tego, e po cichu kasiork bierze i robi w trb swoich czonkw, a jednoczenie s na tyle bezczelni, eby Wrdze wytyka brak 5%..? a jak ju to nie jest winien zaodze 5% tylko ju 2... a eSka i pozostae zakamane zarzdy s mi winne wypenienie taryfikatora, a to sporo wicej. Angry

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.17 88,892,129 unikalnych wizyt