|
Jaka podwyka?
|
| Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 03.10.2007 07:57
|

Administrator

Data rejestracji: 10.03.06
|
skoro cierpliwie czekaj to sie doczekaj.
sam jestem ciekaw jak sie ta historia skoczy.
wtedy wam opowiem jak byo. kto w co gra |
| |
|
|
|
Dodany dnia 03.10.2007 10:48
|
Go??

|
Mam takie dziwne wraenie, e kto nas robi w "jajko" z tymi podwykami! Tak jakby komu zaleao na opnieniu ich uruchomienia.[upset] Ciekawi mnie kiedy w kocu dojd do porozumienia i od kiedy zostan uruchomione podwyki pac? |
| |
|
|
|
Dodany dnia 03.10.2007 13:02
|
Go??

|
Obawiam si diego70 e masz racj. Chyba kto robi nas "jajko", pewnie jest taka cisza bo jak zwykle ci "na dole" dostan jamun. No c pienidze musz by przede wszystkim dla "specjalistw". |
| |
|
|
|
Dodany dnia 03.10.2007 21:01
|
Go??

|
Dla Wrgi wszyscy pracownicy to "nic', ale o zmianowych musi dba, bo to jest jego by, albo nie by, facet jest wyrachowany i chyba lubi kopa, szczeglnie lecego i bezbronnego. |
| |
|
|
| Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 03.10.2007 21:48
|

Administrator

|
co sie wam chyba tematy poknysay.
na temat wrgi, zarzdu zwizku i samego zwizku proponuje wygasza opinie podpisane imieniem i nazwiskiem. wszystkie anonimy s jak napisy w damskiej ubikacji.
na temat podwyek powiem wam tyle ze sprawa przerosa zarzd firmy i departament personalny. niestety wychodzi na jaw ich niekompetencja w tym obszarze albo zupeny brak wyobrani. pewnie gdybymy rozmawiali o prostej podwyce w procentach to kasa ju byaby podzielona. doszlimy do wniosku ze jest dogodna okoliczno do wprowadzenia rewolucyjnych zmian w systemie wynagradzania. wydawao sie e Zarzd to rozumie. Na pocztku zapytalimy czy Zarzd zdaje sobie spraw z kosztu jaki firma musi ponie aby moliwe si stao ubruttowienie (wczenie wszystkich skadnikw do zasadniczej) naszych pensji. Wwczas usyszelimy e tak. Niestety dzi si okazao e kasy jest ale tylko na pierwsz transze. Z wyliczanki zespou wynika e cakowite wdroenie nowego systemu wymaga wykonania co najmniej trzech transz podobnej wielkoci.
Do pitku strona pracodawcy ma przygotowa swoje stanowisko w tej sprawie.
pewnie za mao i zbyt zawile ale inaczej nie umiem. |
| |
|
|
| dziadek |
Dodany dnia 03.10.2007 21:54
|
Domownik

Data rejestracji: 16.04.06
|
jakie pytanka MrMargol w temacie Pytania do Zarzdu s... i zero Waszej odpowiedzi...[nonie] |
| |
|
|
| Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 03.10.2007 22:04
|

Administrator

|
ja ciebie kol zapraszam do mnie do naszej siedziby. pogadamy |
| |
|
|
| dziadek |
Dodany dnia 03.10.2007 23:22
|
Domownik

|
rozmowy w biurze ju byy prowadzone i totalnie oszukalicie pracownikw WBO. teraz czas na odpowied publiczn i publiczne rozliczenie si z tego co dla nich zrobilicie. dlaczego nie chcesz publicznie odpowiedzie, dlaczego zapraszasz w zacisze gabinetu? przecie nie macie nic do ukrycia? [confused] |
| |
|
|
|
Dodany dnia 04.10.2007 08:46
|
Go??

|
Czyby czyyk? To tekst ze starego kawau. A tak na powanie: czyby ju po naszych podwykach? Min wrzesie, patrze jak przeleci i padziernik! "Podziwiam" zarzd! S wrcz "mistrzami" w ciemnianiu! Niby przed zebraniem rady nadzorczej zostao wszystko uzgodnione, a tu prosz taka niemia niespodzianka! A moe by tak maa pikieta pod budynkiem dyrekcji pozwoliaby tym panom zrozumie, e olewanie zaogi nie jest najlepszym pomysem?[nonie] |
| |
|
|
|
Dodany dnia 04.10.2007 15:47
|
Go??

|
Dlaczego nie jestem zdziwiony. Zarzd jak zwykle sobie leci moe faktycznie czas na radykalne rodki? Wszystko droeje a my zarabiamy grosze w fabryce chemicznej w rodku UE. |
| |
|
|
|
Dodany dnia 04.10.2007 16:01
|
Go??

|
Nie ma obawy wrc. Na zachodzie tej klasy specjalici dostali by robot przy myciu garw! |
| |
|
|
|
Dodany dnia 05.10.2007 06:15
|
Go??

|
Ja nadal bd broni specjalistw. Nie kademu psu Burek i radz pamita o tym... Co innego e zaszoci z bdnym taryfikatorem spowodoway,e jedyna szansa dostania kasy dla rzeszy pracownikw byo sztuczne pompowanie stanowisk do specjalistw i st specjalistw - co powoduje obnienie rangi specjalisty... Ja cay czas pisze o "prawdziwych" specjalistach. pepe w shotboxie napisa:
04.10.2007
z mojej brygady uciek jeden do Norwegii a z innych do Szwecji i Angli w sumie 5 osb
Ja dopowiadam a ja znam 3 specjalistw - naprawd dobrych co zrobio to samo. Jak nie wdroymy nowego taryfikatora zabraknie wartociowych ludzi na wszystkie stanowiska wane dla firmy (zarwno produkcyjne jak i administracyjne) |
| |
|
|
|
Dodany dnia 05.10.2007 16:34
|
Go??

|
Zgadzam si e o prawdziwych fachowcw trzeba dba! Misiek prawda jest taka e zdecydowana wikszo tzw "specjalistw" to s ludzie niepotrzebni, kolesie, w ktrych pompuje si pienidze! |
| |
|
|
| Marek-ZZPRC |
Dodany dnia 06.10.2007 10:34
|

Administrator

|
NEGOCJACJE PACOWE ZOSTAY WCZORAJ ZERWANE
ZZ wystosoway do Zarzdu pismo z zdaniem 12,5% normalnej podwyki pac. |
| |
|
|
|
Dodany dnia 06.10.2007 12:39
|
Go??

|
Po raz kolejny okazao si, jacy powani ludzie piastuj stanowiska w zarzdzie naszej spki! Wydawaoby si, e to inteligentni gocie! Ciekawi mnie tylko stanowisko pana Wiejaka. Wszak to nasz czowiek w zarzdzie! Co mi si wydaje, e zarzd celowo gra na zwok. Niedugo wybory parlamentarne, a po nich Bg raczy wiedzie co bdzie! Ja w kadym bd razie nie wierz ju w adn podwyk[no]. |
| |
|
|
|
Dodany dnia 06.10.2007 18:29
|
Go??

|
Pozostaje pytanie: co dalej z pienidzmi? Chyba do wyborw nic si nie ruszy. Tak si dzieje jak nie ma w firmie gospodarza! DZIKUJEMY PANIE KACZYSKI! |
| |
|
|
|
Dodany dnia 07.10.2007 09:31
|
Go??

|
Zapytam inaczej: czy taka ilo ludzi po studiach i czsto z dobr znajomoci jzyka obcego majcych na pasku mniej ni aparatowy jest potrzebna w naszej firmie? |
| |
|
|
| dziadek |
Dodany dnia 07.10.2007 17:46
|
Domownik

|
nie. |
| |
|
|
|
Dodany dnia 07.10.2007 18:35
|
Go??

|
Zgoda cieszy mnie niezmiernie. |
| |
|
|
| dziadek |
Dodany dnia 07.10.2007 22:26
|
Domownik

|
powinni mie wicej, powinno ich by bez porwnania mniej. swoj drog dministracja jest sztucznie rozdmuchana, a na pakowanich szalej jakie obce firmy, cyckajce zakady z kasy. czy zakady nie mog same uzupeni stanu zatrudnienia do piciobrygadwki? co to za firmy Manpower i Start People? czyje? kto i w jaki sposb wprowadzi je na teren zakadw? kto na tym skorzysta? ja rozumiem, eby zatrudnia "owcw gw" do poszukiwania wysokiej klasy specjalistw, ale na pakownie? [upset][confused] |
| |
|