28.04.2025 04:02
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
 Drukuj temat
Jaka podwy�ka?
Marek-ZZPRC
skoro cierpliwie czekaj� to sie doczekaj�.
sam jestem ciekaw jak sie ta historia sko�czy.
wtedy wam opowiem jak by�o. kto w co gra�Smile

www.zzprc.pulawy.pl
Mam takie dziwne wra�enie, �e kto� nas robi w "jajko" z tymi podwy�kami! Tak jakby komu� zale�a�o na op�nieniu ich uruchomienia.[upset] Ciekawi mnie kiedy w ko�cu dojd� do porozumienia i od kiedy zostan� uruchomione podwy�ki p�ac?

Obawiam si� diego70 �e masz racj�. Chyba kto� robi nas "jajko", pewnie jest taka cisza bo jak zwykle ci "na dole" dostan� ja�mu�n�. No c� pieni�dze musz� by� przede wszystkim dla "specjalist�w".

Dla Wr�gi wszyscy pracownicy to "nic', ale o zmianowych musi dba�, bo to jest jego by�, albo nie by�, facet jest wyrachowany i chyba lubi kopa�, szczeg�lnie le��cego i bezbronnego.

Marek-ZZPRC
co� sie wam chyba tematy poknysa�y.

na temat wr�gi, zarz�du zwi�zku i samego zwi�zku proponuje wyg�asza� opinie podpisane imieniem i nazwiskiem. wszystkie anonimy s� jak napisy w damskiej ubikacji.

na temat podwy�ek powiem wam tyle ze sprawa przeros�a zarz�d firmy i departament personalny. niestety wychodzi na jaw ich niekompetencja w tym obszarze albo zupe�ny brak wyobra�ni. pewnie gdyby�my rozmawiali o prostej podwy�ce w procentach to kasa ju� by�aby podzielona. doszli�my do wniosku ze jest dogodna okoliczno�� do wprowadzenia rewolucyjnych zmian w systemie wynagradzania. wydawa�o sie �e Zarz�d to rozumie. Na pocz�tku zapytali�my czy Zarz�d zdaje sobie spraw� z kosztu jaki firma musi ponie�� aby mo�liwe si� sta�o ubruttowienie (w��czenie wszystkich sk�adnik�w do zasadniczej) naszych pensji. W�wczas us�yszeli�my �e tak. Niestety dzi� si� okaza�o �e kasy jest ale tylko na pierwsz� transze. Z wyliczanki zespo�u wynika �e ca�kowite wdro�enie nowego systemu wymaga wykonania co najmniej trzech transz podobnej wielko�ci.
Do pi�tku strona pracodawcy ma przygotowa� swoje stanowisko w tej sprawie.

pewnie za ma�o i zbyt zawile ale inaczej nie umiem.

www.zzprc.pulawy.pl
dziadek
jakie� pytanka MrMargol w temacie Pytania do Zarz�du s�... i zero Waszej odpowiedzi...[nonie]

Marek-ZZPRC
ja ciebie kol zapraszam do mnie do naszej siedziby. pogadamy

www.zzprc.pulawy.pl
dziadek
rozmowy w biurze ju� by�y prowadzone i totalnie oszukali�cie pracownik�w WBO. teraz czas na odpowied� publiczn� i publiczne rozliczenie si� z tego co dla nich zrobili�cie. dlaczego nie chcesz publicznie odpowiedzie�, dlaczego zapraszasz w zacisze gabinetu? przecie� nie macie nic do ukrycia? [confused]

Czy�by czy�yk? To tekst ze starego kawa�u. A tak na powa�nie: czy�by ju� po naszych podwy�kach? Min�� wrzesie�, patrze� jak przeleci i pa�dziernik! "Podziwiam" zarz�d! S� wr�cz "mistrzami" w �ciemnianiu! Niby przed zebraniem rady nadzorczej zosta�o wszystko uzgodnione, a tu prosz� taka niemi�a niespodzianka! A mo�e by tak ma�a pikieta pod budynkiem dyrekcji pozwoli�aby tym panom zrozumie�, �e olewanie za�ogi nie jest najlepszym pomys�em?[nonie]

Dlaczego nie jestem zdziwiony. Zarz�d jak zwykle sobie leci mo�e faktycznie czas na radykalne �rodki? Wszystko dro�eje a my zarabiamy grosze w fabryce chemicznej w �rodku UE.

Nie ma obawy wr�c�. Na zachodzie tej klasy specjali�ci dostali by robot� przy myciu gar�w!

Ja nadal b�d� broni� specjalist�w. Nie ka�demu psu Burek i radz� pami�ta� o tym... Co innego �e zasz�o�ci z b��dnym taryfikatorem spowodowa�y,�e jedyna szansa dostania kasy dla rzeszy pracownik�w by�o sztuczne pompowanie stanowisk do specjalist�w i st specjalist�w - co powoduje obni�enie rangi specjalisty... Ja ca�y czas pisze o "prawdziwych" specjalistach. pepe w shotboxie napisa�:
04.10.2007
z mojej brygady uciek� jeden do Norwegii a z innych do Szwecji i Angli w sumie 5 os�b
Ja dopowiadam a ja znam 3 specjalist�w - naprawd� dobrych co zrobi�o to samo. Jak nie wdro�ymy nowego taryfikatora zabraknie warto�ciowych ludzi na wszystkie stanowiska wa�ne dla firmy (zar�wno produkcyjne jak i administracyjne)

Zgadzam si� �e o prawdziwych fachowc�w trzeba dba�! Misiek prawda jest taka �e zdecydowana wi�kszo�� tzw "specjalist�w" to s� ludzie niepotrzebni, kolesie, w kt�rych pompuje si� pieni�dze!

Marek-ZZPRC
NEGOCJACJE P�ACOWE ZOSTA�Y WCZORAJ ZERWANE

ZZ wystosowa�y do Zarz�du pismo z z�daniem 12,5% normalnej podwy�ki p�ac.

www.zzprc.pulawy.pl
Po raz kolejny okaza�o si�, jacy powa�ni ludzie piastuj� stanowiska w zarz�dzie naszej sp�ki! Wydawa�oby si�, �e to inteligentni go�cie! Ciekawi mnie tylko stanowisko pana Wiejaka. Wszak to nasz cz�owiek w zarz�dzie! Co� mi si� wydaje, �e zarz�d celowo gra na zw�ok�. Nied�ugo wybory parlamentarne, a po nich B�g raczy wiedzie� co b�dzie! Ja w ka�dym b�d� razie nie wierz� ju� w �adn� podwy�k�[no].

Pozostaje pytanie: co dalej z pieni�dzmi? Chyba do wybor�w nic si� nie ruszy. Tak si� dzieje jak nie ma w firmie gospodarza! DZI�KUJEMY PANIE KACZY�SKI!

Zapytam inaczej: czy taka ilo�� ludzi po studiach i cz�sto z dobr� znajomo�ci� j�zyka obcego maj�cych na pasku mniej ni� aparatowy jest potrzebna w naszej firmie?

dziadek
nie.

Zgoda cieszy mnie niezmiernie.

dziadek
powinni mie� wi�cej, powinno ich by� bez por�wnania mniej. swoj� drog� dministracja jest sztucznie rozdmuchana, a na pakowanich szalej� jakie� obce firmy, cyckaj�ce zak�ady z kasy. czy zak�ady nie mog� same uzupe�ni� stanu zatrudnienia do pi�ciobrygad�wki? co to za firmy Manpower i Start People? czyje? kto i w jaki spos�b wprowadzi� je na teren zak�ad�w? kto na tym skorzysta�? ja rozumiem, �eby zatrudnia� "�owc�w g��w" do poszukiwania wysokiej klasy specjalist�w, ale na pakownie? [upset][confused]

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.58 55,446,734 unikalnych wizyt