27.11.2024 03:55
Zobacz temat
 Drukuj temat
Jaka podwy¿ka?
Marek-ZZPRC
skoro cierpliwie czekaj± to sie doczekaj±.
sam jestem ciekaw jak sie ta historia skoñczy.
wtedy wam opowiem jak by³o. kto w co gra³Smile

www.zzprc.pulawy.pl
Mam takie dziwne wra¿enie, ¿e kto¶ nas robi w "jajko" z tymi podwy¿kami! Tak jakby komu¶ zale¿a³o na opó¼nieniu ich uruchomienia.[upset] Ciekawi mnie kiedy w koñcu dojd± do porozumienia i od kiedy zostan± uruchomione podwy¿ki p³ac?

Obawiam siê diego70 ¿e masz racjê. Chyba kto¶ robi nas "jajko", pewnie jest taka cisza bo jak zwykle ci "na dole" dostan± ja³mu¿nê. No có¿ pieni±dze musz± byæ przede wszystkim dla "specjalistów".

Dla Wrêgi wszyscy pracownicy to "nic', ale o zmianowych musi dbaæ, bo to jest jego byæ, albo nie byæ, facet jest wyrachowany i chyba lubi kopaæ, szczególnie le¿±cego i bezbronnego.

Marek-ZZPRC
co¶ sie wam chyba tematy poknysa³y.

na temat wrêgi, zarz±du zwi±zku i samego zwi±zku proponuje wyg³aszaæ opinie podpisane imieniem i nazwiskiem. wszystkie anonimy s± jak napisy w damskiej ubikacji.

na temat podwy¿ek powiem wam tyle ze sprawa przeros³a zarz±d firmy i departament personalny. niestety wychodzi na jaw ich niekompetencja w tym obszarze albo zupe³ny brak wyobra¼ni. pewnie gdyby¶my rozmawiali o prostej podwy¿ce w procentach to kasa ju¿ by³aby podzielona. doszli¶my do wniosku ze jest dogodna okoliczno¶æ do wprowadzenia rewolucyjnych zmian w systemie wynagradzania. wydawa³o sie ¿e Zarz±d to rozumie. Na pocz±tku zapytali¶my czy Zarz±d zdaje sobie sprawê z kosztu jaki firma musi ponie¶æ aby mo¿liwe siê sta³o ubruttowienie (w³±czenie wszystkich sk³adników do zasadniczej) naszych pensji. Wówczas us³yszeli¶my ¿e tak. Niestety dzi¶ siê okaza³o ¿e kasy jest ale tylko na pierwsz± transze. Z wyliczanki zespo³u wynika ¿e ca³kowite wdro¿enie nowego systemu wymaga wykonania co najmniej trzech transz podobnej wielko¶ci.
Do pi±tku strona pracodawcy ma przygotowaæ swoje stanowisko w tej sprawie.

pewnie za ma³o i zbyt zawile ale inaczej nie umiem.

www.zzprc.pulawy.pl
dziadek
jakie¶ pytanka MrMargol w temacie Pytania do Zarz±du s±... i zero Waszej odpowiedzi...[nonie]

Marek-ZZPRC
ja ciebie kol zapraszam do mnie do naszej siedziby. pogadamy

www.zzprc.pulawy.pl
dziadek
rozmowy w biurze ju¿ by³y prowadzone i totalnie oszukali¶cie pracowników WBO. teraz czas na odpowied¼ publiczn± i publiczne rozliczenie siê z tego co dla nich zrobili¶cie. dlaczego nie chcesz publicznie odpowiedzieæ, dlaczego zapraszasz w zacisze gabinetu? przecie¿ nie macie nic do ukrycia? [confused]

Czy¿by czy¿yk? To tekst ze starego kawa³u. A tak na powa¿nie: czy¿by ju¿ po naszych podwy¿kach? Min±³ wrzesieñ, patrzeæ jak przeleci i pa¼dziernik! "Podziwiam" zarz±d! S± wrêcz "mistrzami" w ¶ciemnianiu! Niby przed zebraniem rady nadzorczej zosta³o wszystko uzgodnione, a tu proszê taka niemi³a niespodzianka! A mo¿e by tak ma³a pikieta pod budynkiem dyrekcji pozwoli³aby tym panom zrozumieæ, ¿e olewanie za³ogi nie jest najlepszym pomys³em?[nonie]

Dlaczego nie jestem zdziwiony. Zarz±d jak zwykle sobie leci mo¿e faktycznie czas na radykalne ¶rodki? Wszystko dro¿eje a my zarabiamy grosze w fabryce chemicznej w ¶rodku UE.

Nie ma obawy wróc±. Na zachodzie tej klasy specjali¶ci dostali by robotê przy myciu garów!

Ja nadal bêdê broniæ specjalistów. Nie ka¿demu psu Burek i radzê pamiêtaæ o tym... Co innego ¿e zasz³o¶ci z b³êdnym taryfikatorem spowodowa³y,¿e jedyna szansa dostania kasy dla rzeszy pracowników by³o sztuczne pompowanie stanowisk do specjalistów i st specjalistów - co powoduje obni¿enie rangi specjalisty... Ja ca³y czas pisze o "prawdziwych" specjalistach. pepe w shotboxie napisa³:
04.10.2007
z mojej brygady uciek³ jeden do Norwegii a z innych do Szwecji i Angli w sumie 5 osób
Ja dopowiadam a ja znam 3 specjalistów - naprawdê dobrych co zrobi³o to samo. Jak nie wdro¿ymy nowego taryfikatora zabraknie warto¶ciowych ludzi na wszystkie stanowiska wa¿ne dla firmy (zarówno produkcyjne jak i administracyjne)

Zgadzam siê ¿e o prawdziwych fachowców trzeba dbaæ! Misiek prawda jest taka ¿e zdecydowana wiêkszo¶æ tzw "specjalistów" to s± ludzie niepotrzebni, kolesie, w których pompuje siê pieni±dze!

Marek-ZZPRC
NEGOCJACJE P£ACOWE ZOSTA£Y WCZORAJ ZERWANE

ZZ wystosowa³y do Zarz±du pismo z z±daniem 12,5% normalnej podwy¿ki p³ac.

www.zzprc.pulawy.pl
Po raz kolejny okaza³o siê, jacy powa¿ni ludzie piastuj± stanowiska w zarz±dzie naszej spó³ki! Wydawa³oby siê, ¿e to inteligentni go¶cie! Ciekawi mnie tylko stanowisko pana Wiejaka. Wszak to nasz cz³owiek w zarz±dzie! Co¶ mi siê wydaje, ¿e zarz±d celowo gra na zw³okê. Nied³ugo wybory parlamentarne, a po nich Bóg raczy wiedzieæ co bêdzie! Ja w ka¿dym b±d¼ razie nie wierzê ju¿ w ¿adn± podwy¿kê[no].

Pozostaje pytanie: co dalej z pieniêdzmi? Chyba do wyborów nic siê nie ruszy. Tak siê dzieje jak nie ma w firmie gospodarza! DZIÊKUJEMY PANIE KACZYÑSKI!

Zapytam inaczej: czy taka ilo¶æ ludzi po studiach i czêsto z dobr± znajomo¶ci± jêzyka obcego maj±cych na pasku mniej ni¿ aparatowy jest potrzebna w naszej firmie?

dziadek
nie.

Zgoda cieszy mnie niezmiernie.

dziadek
powinni mieæ wiêcej, powinno ich byæ bez porównania mniej. swoj± drog± dministracja jest sztucznie rozdmuchana, a na pakowanich szalej± jakie¶ obce firmy, cyckaj±ce zak³ady z kasy. czy zak³ady nie mog± same uzupe³niæ stanu zatrudnienia do piêciobrygadówki? co to za firmy Manpower i Start People? czyje? kto i w jaki sposób wprowadzi³ je na teren zak³adów? kto na tym skorzysta³? ja rozumiem, ¿eby zatrudniaæ "³owców g³ów" do poszukiwania wysokiej klasy specjalistów, ale na pakownie? [upset][confused]

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.49 40,496,935 unikalnych wizyt