23.11.2024 14:11
Zobacz temat
 Drukuj temat
Jaka podwy¿ka?
Marek-ZZPRC
zapewniam ciê ¿e mogê z g³owy przytoczyæ kilkana¶cie nazwisk ale pozwól nie nie zrobiê tego tak publicznie bo mo¿e sobie tego nie ¿yczyæ. jest ich bardzo wielu w¶ród specjalistów i wy¿ej. najlepszy przyk³ad to Pan Dyrektor Hubert KamolaSmile

www.zzprc.pulawy.pl
A odwrotnie nikt![smilewinkgrin] Chodzi te¿ oto,¿e nie samymi "specjalistami" Zak³ady ¿yj±! Na produkcji te¿ chc± zarobiæ. Nikt za darmo nie bêdzie pracowa³. Czasy czynów spo³ecznych bezpowrotnie odesz³y! ¯eby nie by³o ¿adnych niejasno¶ci. Specjalista powinien zarabiaæ wiêcej od sterowniczego, ale a¿ dwa razy tyle, to chyba lekka przesada! A tak wynika z wypowiedzi co niektórych. Jeszcze raz powtórzê, czepianie siê dodatku ruchu ci±g³ego i dodatku za ratownictwo chemiczne, jest ciosem poni¿ej pasa![yes]

Marek-ZZPRC
je¶li "specjali¶ci" jak o sobie piszecie nie potraficie czytaæ tego co ma byæ w nowym systemie i policzyæ. ci±gle piszecie ze taka wam sie dzieje krzywda to opadaj± rêce. zastanówcie sie co robicie. powtórzê. pazerno¶æ jak pycha jest grzechem.

www.zzprc.pulawy.pl
Podsumowuj±c Wasz± dyskusjê: Kasa dla specjalistów - tak ale dla tych co rzeczywi¶cie s± specjalistami (nie tylko z nazwy)!!!! Nie automat w podwy¿szkach albo przynajmniej nie 100% - a zostawiæ czê¶æ na element motywacyjny!!!

Kolego Azotniak na 3 pracowników produkcyjnych przypada 1 specjalista! Kto¶ tu chyba pogubi³ proporcje! Powtarzam po raz kolejny: p³aæmy prawdziwym specjalistom-fachowcom a nie utrzymujmy armii ludzi niepotrzebnych!

Nie denerwuj sie tak bardzo pepe, bo oczywi¶cie MrMargol, przez nieuwagê zreszt± zapomnia³ powiedzieæ o ok.400 pracownikach pakowni. Pracowników zmianowych jest ok. lub ponad 2000, to trochê zmieni Ci proporcje.

Nie twierdzê ¿e wszyscy specjali¶ci s± do d...! Wielu jest niezbêdnych w tej firmie, sam korzystam z pracy kilku! Znam jednak ogromn± ilo¶æ "K.O.-wców", którzy nie maj± pojêcia o pracy w fabryce chemicznej! Ma³o tego ¿e nie ma z nich po¿ytku, to jeszcze potrafi± utrudniaæ pracê. Pewnie nie robi± tego z³o¶liwie, ale za wszelk± cenê musz± pokazaæ ¿e s± potrzebni w pracy. Pozdrawiam

Marek-ZZPRC
wydawa³o mi sie ze to jest oczywiste ale bardzo sie ciesze ze kol synteza opisa³ to temat bardzo precyzyjnie.

www.zzprc.pulawy.pl
dziadek
Nale¿y zweryfikowac wszystkich aktualnych specjalistów,
a tym co nimi postan± oczywi¶cie p³aciæ wla¶ciwe wynagrodzenie.

o to to! [brawo03]

Marek-ZZPRC
pytanie które pojawi³o sie niedawno podczas negocjacji:
Czy ZAP potrzebuje ok. 400 pracowników na stanowisku "specjalista", czy staæ te firme na tak± armie?
sami sobie odpoiwiedzmy poniewa¿ na sali nikt nie odpowiedzia³ a jedynie niektórzy pokrêcili g³owami znacz±co.

www.zzprc.pulawy.pl
Kolego obserwator atakujesz zwi±zkowców- dobrze- ale racz zauwa¿yæ ¿e w ZA jest armia "specjalistów" wykonuj±cych prace administracyjne! Czy to na pewno s± specjali¶ci? Je¿eli jeste¶ tego typu "specjalist±" to nie dziwi± Twoje nerwy.

Marek-ZZPRC
ok Radion, rozumiem ze chcesz powiedzieæ ¿e wa¿na jest forma a nie tre¶æ.
mo¿emy sie licytowaæ i prze¶cigaæ w popisach ale chyba oddalamy sie od temat. Nie bêdê odpowiada³ na twoje pytania poniewa¿ nie wiem czy znowu nie urazi³bym kogo¶ . niestety temat o którym mówi³em dalej pozostaje otwarty.
dodam kol. Radion ze nigdy nie powiedzia³em nic z³ego ani nawet tak "zabawnego" jak ty na temat specjalistów. poddaje jednak pod rozwagê (i nie tylko ja) problem ilo¶ci stanowisk "specjalista ...". i nigdy nikt mnie nie przekona i¿ nasza firma potrzebuje tylu specjalistów. kropka
Edytowane przez Marek-ZZPRC dnia 24.11.2007 12:46

www.zzprc.pulawy.pl
Dobra obserwator! Niech przydatno¶æ specjalistów skoryguje rynek pracy. Trzeba utworzyæ z tej armii ludzi spó³kê córkê! Wink

bosman
Je¶li uwa¿asz, ze jest za du¿o specjalistów

Nie on jeden uwa¿a, ¿e jest za du¿o specjalistów. Ja równie¿ tak uwa¿am. Na jakiej podstawie? Otó¿ po niejednym "specjali¶cie" z 10 czy 12 grup± ja i moi koledzy poprawiamy dane, które oni wprowadzaj± do systemu. Niejednemu mo¿e siê zdarzyæ jaka¶ literówka, ale je¶li zdarzaj± siê one non stop to w/g mnie nie jest specjalista, nawet nie referent. I za co takiemu p³aciæ z 12 grupy? Czas siê do roboty wzi±æ.
ISTE TERRARUM MIHI PRAETER OMNES ANGULUS RIDET

bosman
Gdzie ja wrzuca³em specjalistów do jednego wora? Nigdzie. [nonie]
ISTE TERRARUM MIHI PRAETER OMNES ANGULUS RIDET

Nie jestem zwi±zkowcem tylko zwyk³ym zmianowym robolem i bêdê ocenia³ ludzi, z którymi muszê pracowaæ! To ja zacz±³em szczekaæ na tzw."specjalistów". Powtórzê kolejny raz: S± W TEJ FIRMIE LUDZIE BEZ KTóRYCH NIE MóG³BYM PRACOWAæ ALE JEST TE¿ ARMIA LUDZI NIEPOTRZEBNYCH! Naprawdê nie zale¿y mi na wszczynaniu awantur, nie chcê nikogo obra¿aæ. Ale popatrzmy dooko³a ilu tzw."specjalistów" pl±cze siê po firmie i co oni robi±. Pozdrawiam fachowców.

Ca³kowicie popieram pepe. Równie¿ pozdrawiam wszystkich specjalistów-fachowców! [smilewinkgrin]

Marek-ZZPRC
zacznijcie zbieraæ podpisy. wystarczy ok 450.

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
masz szanse byæ pierwszy i zrobiæ co¶ dla dobra i w imieniu pracowników.
Edytowane przez Marek-ZZPRC dnia 06.12.2007 19:24

www.zzprc.pulawy.pl
Marek-ZZPRC
lecz sie ch³opie. mówiê zupe³nie powa¿nie.
skoro nie umiesz rozmawiaæ to nic lepiej nie mów. wiesz wszytko, oceniasz, krytykujesz, opluwasz i obra¿asz innych to pochwal sie swoimi sukcesami. ¶mia³o.

www.zzprc.pulawy.pl
Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 2.99 39,943,562 unikalnych wizyt