23.11.2024 08:15
Zobacz temat
 Drukuj temat
Poszerzony Zarz±d 21 grudnia 2023
Slawomir Wrega
Dzisiaj 21 grudnia 2023 roku obradowa³ Poszerzony Zarz±d ZZPRC.
1. Zobowi±zali¶my przedstawicieli za³ogi w organach spó³ki Andrzeja Skwarka i Piotra Kruka do bezwzglêdnego prezentowania w ka¿dym miejscu i czasie stanowiska o konieczno¶ci zachowania pe³nej gotowo¶ci do uruchomienia instalacji do produkcji kaprolaktamu i wszystkich trzech melamin.
2. Sytuacjê finansow± pracowników ocenili¶my jako nieakceptowaln±, minimalna p³aca pracowników koncernu chemicznego jest znacznie ni¿sza ni¿ minimalna krajowa.
3. Rozpijanie pracowników mo¿e byæ celowym dzia³aniem zarz±dzaj±cych.
4. Postanowili¶my z zasobów zwi±zku wyp³aciæ cz³onkom ¶wiadczenie miko³ajkowe w wysoko¶ci 100 z³.

Maria
O co chodzi w punkcie 1 i 3?

Ela.pulawy@wp.pl
Slawomir Wrega
Mo¿liwych planów dotycz±cych instalacji do produkcji melaminy i kaprolaktamu oraz mo¿liwych planów redukowania zatrudnienia poprzez ³apanki na bramach.

Maria
Ale kto rozpija pracowników? Jak wchodz± po alkoholu przez bramê to chyba wiedz± co ich czeka.

Ela.pulawy@wp.pl
Slawomir Wrega
Dotychczas czêsto awans. Kole¿anko Maria nie zaprzeczysz chyba, ¿e pijacy, no¿ownicy i z³odzieje awansuj±?

Maria
Nie wiem nikogo takiego nie znam a awanse s± po znajomo¶ci lub zwi±zki pomagaj± w awansach. Pijaków no¿owników i z³odziei nie wiem o kim mowa.

Ela.pulawy@wp.pl
Rysiek_Wodzirej
Akurat za wiêkszo¶ci± awansów stoj± zwi±zki zawodowe wiêc nie rozumiem sk±d te pretensje teraz do garbatego, ¿e ma proste dzieci.
Raczej przychodzenie pod wp³ywem alkoholu nie jest czym¶ normalnym. Dobrze robi±, ¿e wy³apuj± pijaków stwarzaj±cych zagro¿enie dla siebie i innych pracowników.
I ju¿? Tyle uda³o siê za³atwiæ, ¿e pijaków ganiaj± na bramie? Cyrk.

Slawomir Wrega
Za awansem no¿ownika z inwestycji i z³odzieja taczki stoj± zwi±zki zawodowe? Kolego Rysiek patrzysz a oczy masz zamkniête? Poza tym rozmawiamy o posiedzeniu zarz±du zwi±zku zawodowego, wiêc kto i z kim mia³ co¶ za³atwiæ? Rozumiesz kolego, ¿e nie jeste¶my sejmem, rz±dem ani zarz±dem? Inna jest nasza rola i staramy siê robiæ to co do nas nale¿y. Oceniaæ decydentów i ich decyzje, uprzedzaæ cz³onków o zagro¿eniach, pomagaæ ile mo¿emy.
Wydawa³o mi siê, ¿e wszyscy zainteresowani znaj± historiê no¿ownika, z³odzieja i co najmniej kilku pijaków, wola³bym nie pisaæ po nazwiskach.

Maria
To ¼le siê ci wydawa³o. Co do taczki to kto¶ musia³ mu wydaæ polecenie sprz±tniêcia i za to dosta³ inne stanowisko. No¿ownik i pijak nie wiem o co chodzi.

Ela.pulawy@wp.pl
Slawomir Wrega
Kradzie¿ z w³amaniem, tak sklasyfikowa³a to policja i za to dosta³ awans.
Niskiej rangi kierownik w inwestycjach po wydobyciu sprê¿ynowego no¿a wobec audytorek awansowa³ na szefa biura. Policji nie powiadomiono pomimo notatki s³u¿bowej audytorek przekazanej zarz±dowi. Pisali¶my o tym.

Maria
Ok o tym wiem. Ale o rozpijaniu nie wiem.

Ela.pulawy@wp.pl
Slawomir Wrega
Chodzi o promowanie okre¶lonych postaw. Je¿eli awansowani s± z³odzieje, przestêpcy i alkoholicy to jest to wyra¼ny sygna³, ¿e taka aktywno¶æ promowana jest przez zarz±dzaj±cych i siê op³aca.
Nie zag³êbiaj±c siê w intencje mo¿na sformu³owaæ logiczny i w pe³ni uprawniony zarzut rozpijania za³ogi.

Najlepszy ZZ czlonek
Dziwne te nagonki pisma o spozywywaniu alkoholu przed pracaGrin dziwnym trafem nie jest to zrobione po cichu zeby gosci na bramie lapac tylko rozsylane po wszytskoch ludzisch zeby jak nawiecej osob sie dowiedzialo o tym czyzby pozniej Pan kierwonik powie jestss do zwolnienie jako pierwszy bo ktos napisal na Ciebie ze alkoholik jestes? Taka podklada pod zwolnienia?

StaryZA
.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.27 39,909,854 unikalnych wizyt