27.12.2024 16:00
Zobacz temat
 Drukuj temat
Z pamiêtnika pos³a ...
Poniedzia³ek

Znów do roboty... Zaledwie zakoñczy³a siê poprzednia sesja parlamentu, pamiêtam, ¶piewali¶my kolêdy i dawali¶my sobie podarunki pod choinkê, a tu znów juz trzeba do roboty.
Dzieciaki siê ¶miej±, bo akurat zaczynaj± siê im wakacje a ja musze kisiæ siê w ³awce. No ale nic, trzeba przecierpieæ te dwa albo i trzy tygodnie. Chyba wyst±piê o dodatek za prace w nadgodzinach. Kto to widzia³ tyle tyraæ.

Wtorek

Jak gor±co! Odparzy³em sobie po¶ladki o lawê. Wkurzy³o mnie to i rzuci³em pomys³ strajku. Oflagowali¶my siê, za³o¿yli¶my Poselski Komitet Strajkowy i og³osili¶my listê 22 postulatów, bez spe³nienia których nie przerwiemy strajku. W razie niespe³nienia postulatów zagrozili¶my g³odówk± rotacyjna, tzn. g³odowaæ bêd± po kolei wszyscy pos³owie w godzinach 8-8.15 rano i 02-02.30 w nocy, oraz wszyscy w
przerwach miedzy posi³kami. Ci z klubu seniorów glosowali "za", bo w starszym wieku dobrzjest siê czasem przeg³odziæ, ale pod warunkiem ¿eby g³odówkê nazwaæ postem, bo poszczenie jest jak najbardziej zgodne z warto¶ciami chrze¶cijañskimi.

¦roda

Zachorowa³ kolega z naszego klubu. Mówi³em mu, ze langusty z kawiorem nie popija siê litrem koniaku!
Wys³ali¶my mu ¿yczenia do szpitala: "Drogi kolego, ¿yczym szybkiego powrotu do zdrowia. 34 za, 5 przeciw, 2 siê wstrzyma³o".

Czwartek

Wczoraj na balandze doszli¶my do wniosku, ze w³a¶ciwie zapomnieli¶my o jeszcze jednym postulacie: ¿adamy podwy¿ki diet do przeciêtnej p³acy kongresmana i wyp³aty jej w dolarach.
Fuck! Okaza³o siê, ze kongresman zarabia mniej ni¿ my. Wycofali¶my postulat i nag³o¶nili¶my to jako wyraz naszej troski o spo³eczeñstwo i jako przyk³ad skromnych wymagañ materialnych parlamentu.

Pi±tek

Kupili mi Mercedesa 500. Moi wyborcy przestana siê wstydziæ, ze je¿d¿ê jakim¶ marnym BMW.

Sobota

Obudzi³em siê zlany potem, ale po chwili okaza³o siê, ze to tylko sen. Nadal mam przy sobie - jak ka¿dy mê¿czyzna - narzêdzie gwa³tu. !Ufff.
Ale ulga !

Niedziela

Pod oknami wrzeszczeli rolnicy albo nauczyciele. Jeden mot³och, ch.. z nim.
Przeszkadzaj± w mszy i nie us³ysza³em kto za³apie siê na kolejna wycieczkê do Rzymu z prezydentem. Wedle listy z naszej partii powinien jechaæ teraz szwagier ciotki mojego szofera, ale jak znam ¿ycie to pojedzie znów stryjenka wuja tego elektryka od maszynki do glosowania. Facet powiedzia³, ze albo j± wy¶lemy albo przestanie dodawaæ nam g³osów.

Poniedzia³ek

Po paru piwkach jecha³em sobie ¶rodkiem chodnika (przecie¿ nie pojadê ulica, bo o wypadek nietrudno) i jaki¶ palant potr±ci³ mego Merca. Rodzinê ofiary obci±¿ono kosztami naprawy Merca.

Wtorek

Spotkanie z wyborcami. Obieca³em emerytom po 2800 z³ renty. Bili brawo.
Potem nazwa³em prezydenta republiki Kokosowej agentem obcego wywiadu. Bili brawo. Potem rzuci³em has³o "precz z ptasi± gryp±". Bili brawo. Potem powiedzia³em emerytom, ze solidaryzuje siê z nimi, bo tez zarabiam zaledwie oko³o 20 tys.. Bili - ale mnie. Okaza³o siê, ze oni wprawdzie zarabiaj± 20 tys. lecz rocznie. Musze uwa¿niej czytaæ notatki jakie mi robi± w biurze.

¦roda

Zg³osi³em votum nieufno¶ci w stosunku do rz±du. Na szczê¶cie koledzy powiedzieli mi, ze piec dni temu obalili¶my tamten rz±d i teraz jestem wicepremierem. Nawet nie wiedzia³em. Powiedzia³em, ze siê pomyli³em. I tak wszyscy spali.

Czwartek

Dzisiaj g³osowali¶my nad jak±¶ ustawa czy podatkiem; nie pamiêtam. Czyta³em sobie "NIE" i nagle widzê, ¿e kamerzysta usi³uje sfilmowaæ jak kto¶ obok mnie glosuje na dwie rêce i jedna nogê. A to sukinsyn ten kamerzysta. Usi³uje manipulowaæ opinia publiczna, drañ jeden. Wezwa³em i opieprzy³em. Jej, jak ja to lubiê! Ciekawe z jakiego dziennika go przys³ali, ale nie wa¿ne ! wiêcej siê tu nie poka¿e, powiadomi³em ochronê.

Pi±tek

Prezydent zrobi³ aluzje, ze juz dawno nie ca³owali¶my go w dupê. Powiedzia³ - bezczelny - ze jakby co, to rozwali ten ca³y
parlament bez wahania, bo z nami jo³opami nie mo¿e rz±dziæ. Cham ze s³om± w butach. Nie pomy¶la³, ze musia³by wtedy wróciæ do filmu. ( nisko bud¿etowego zreszt± )

Sobota

Zawi±zali¶my koalicje. Ja i ta blondyna z SLD... czy mo¿e z PSL? Cholera ja wie. Szybko uzgodnili¶my wspólny punkt widzenia i znale¼li¶my p³aszczyznê porozumienia. Ruchy frykcyjne... pfu, frakcyjne, odchodzi³y a¿ dudni³o. Ona trochê narzeka³a, ze obtar³a sobie kolana i ³okcie, ale co tam, dla dobra Polski mo¿na wiele wycierpieæ. Milo by³o, ale potem okaza³o siê, ze to komunistka! Ale najwa¿niejsze ¿e zosta³a pozytywnie zlustrowana.

Niedziela

Gra³em w karty z szefem klubu bezpartyjnych katolików, albo niekatolickich partyjnych. Nigdy siê nie mogê w tym po³apaæ. Wygra³em od niego dwa etaty wice wojewody (koledzy siê uciesz±!), 5-minutowe "okienko" w TV przed "M jak mi³o¶æ" czy jako¶ tam, podró¿ z przewodnicz±cym jego klubu na wyspy Hula Gula i s³u¿bowa Hondê Accord, ale star±, bo ma juz pól roku i 10,000 na liczniku. Bêdzie dla szwagra, bo pieni siê, ze ma pos³a w rodzinie i nawet nie jest jeszcze ambasadorem. Tamtemu ³yso by³o, wiec da³em mu potem wygraæ w tym glosowaniu nad bud¿etem. Zabrano emerytom polowe szmalu i
podniesiono podatki do 25% Niez³y interes zrobi³em ! Co mo¿e nie?

Cdn ...

bosman
¿e zgadnê... Samatabrona? :o
ISTE TERRARUM MIHI PRAETER OMNES ANGULUS RIDET

Poniedzia³ek

£otr! Sukinsyn bez czci i sumienia! Ta Honda ma 35.000 na liczniku i popielniczkê pe³n± petów; a co gorsza prezydent odwo³a³ wizytê w Gwadelupie, o czym wcze¶niej nie wiedzia³em. Jak¿e pazerni i nieuczciwi bywaj± niektórzy nasi wybrañcy spo³eczeñstwa.

Wtorek

Ciekawa inicjatywa. Zg³oszono projekt by tytu³y senatora i pos³a przechodzi³y z ojca na syna. Oczywi¶cie ¶lubnego. Hmmm, trzeba to przemy¶leæ. Jak by to ³adnie nazwaæ, ¿eby ten mot³och siê nie pieni³... ? "proces p³ynnej sukcesji w³adzy"... nie, to jeszcze nie to. Ale poczekamy, poczekamy, nie ma co siê spieszyæ...

¦roda

Zadzwoni³em na policje i dla ¿artu powiedzia³em, ze w sejmowym kiblu jest bomba. Ile by³o rado¶ci i zamieszania! Ewakuowano Sejm ! A przy okazji wyda³o siê, ¿e G. nosi damskie majtki w kwiatki z czarn± koronk± i podwi±zki. Tylko dlaczego na szyi?

Czwartek

Dzi¶ zatrzyma³ mnie policjant, bo podobno przejecha³em czerwone ¶wiat³a i przechodnia. Dobrze, ze mi zwrócili uwagê koledzy, bo wlók³bym tego go¶cia a¿ pod sam Sejm. Powiedzia³em policjantowi, ze nie mam do niego urazy i raczej go nie wywal± z roboty. Czasem trzeba zdobyæ siê na jaki¶ wielkopañski gest.

Pi±tek

Bo¿e jak nudno! Grali¶my w kó³ko i krzy¿yk, w statki, a pó¼niej w chowanego i berka. Potem niestety w³±czono kamery i trzeba by³o siedzieæ w ³awach i udawaæ, ze siê s³ucha. A go¶æ na ambonie, pardon, mównicy, udawa³, ze wie o czym mówi.

Sobota

Ciê¿ki kac.

Niedziela

Klin klinem!

Niedziela

O Jezu?! Ca³y tydzieñ pi³em?!

Poniedzia³ek

Przypomnia³o siê nam, ze strajkujemy. Postanowili¶my nasze postulaty z³o¿yæ prymasowi albo prezydentowi. Niestety prymas akurat wyjecha³ do Rzymu. Na szczê¶cie prezydent w³a¶nie wróci³ z Pary¿a, wiec dali¶my mu nasze ¿±dania. Romek umie pisaæ, wiêc wykaligrafowa³ je na kawa³ku papieru. Lech podziêkowa³ i
zawin±³ sobie w niego kanapkê. Ale powiedzia³, ze mu Jarek poczyta, bo umie, a nawet lubi.

Wtorek

O kurcze! Przeczyta³! Powiedzia³, ze siê w pe³ni z nami zgadza, przy³±cza do naszego strajku i staje na jego czele. Chce tylko ¿eby¶my ustawili mu jak±¶ skrzynkê na której sobie stanie.

¦roda

Czasowo zawiesi³em strajk, bo mi w±troba strasznie ³upie. Do cholery z tak± g³odówka! Ile¿ mo¿na "przyjmowaæ tylko p³yny". Jak tu piæ bez zagrychy?!

Czwartek

Wstali¶my wszyscy w z³ym humorze. Te gnoje cala noc wy³y pod hotelem. - Precz z komun±!, Balcerowicz musi odej¶æ! Wolno¶æ dla muminków !- Demokracja im siê nie podoba! We ³bach siê im przewraca z tego dobrobytu jaki im zafundowali¶my. Do prezentów trzeba dorosn±æ. Ale my im poka¿emy! Zebrali¶my siê, i raz - dwa - zg³osili¶my wotum nieufno¶ci wobec spo³eczeñstwa, rozwi±zali¶my je i wybrali¶my sobie nowe. Mamy now± koalicjê.:o

Teraz mo¿na ¿yæ! No i spokojnie zaj±æ sie obowi±zkami Wink

¦wietnie i z tzw jajem napisany ten pamiêtnikSmileBRAWO!!! Czekam na kontynuacjê i pozdrawiamB)

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.05 43,295,620 unikalnych wizyt